Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne progesteron wyniki
Odpowiedz

progesteron wyniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mojego progesteronu w 20 dniu cyklu to 16.50. Norma fazy lutealnej 1,2-15.9. Proszę o interpretacje. Moje cykle są różne 23-25 dni.

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobry wynik ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny progesteron, możliwe, że wręcz ciążowy. :) Zwłaszcza, że masz krótkie cykle, więc 20 dc, to u Ciebie już raczej końcówka niż środek cyklu. Zrób test ciążowy ;)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze mówiąc BOJĘ SIĘ BIELI!! :P. nie chce się nakrecać

• terka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    szczerze mówiąc BOJĘ SIĘ BIELI!! :P. nie chce się nakrecać

To poczekaj z testem tyle ile potrzebujesz ;) jak @ nie przyjdzie to zaraz nabierzesz odwagi ;)
    Mi tez sie wydaje bardzo ładny skoro masz krótkie cykle to powinien juz spadać a jakos sie na dol chyba nie wybiera ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam, że progesteron spada 2-3 dni przed @, a ja szczerze mówiąc nie wiem jaki będę miała długi cykl tym razem, 23 czy może 25 . ehhh

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    słyszałam, że progesteron spada 2-3 dni przed @, a ja szczerze mówiąc nie wiem jaki będę miała długi cykl tym razem, 23 czy może 25 . ehhh

U mnie w szczycie jest koło 16 a potem spada szybko :) Więc już 2-3 dni przed okresem to się ma go koło 3 i mniej a nie 16 :) Wiesz jak długie fazy masz? Ile jesteś po owulacji?

ja miałam 16.78 w szczęśliwym cyklu, więc trzymam kciuki :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzyłam w tym cyklu temperaturę od 10 do 15 dc i niestety temperatura wychodziła 36,7. Potem przestałam mierzyć. Odbierając wynik nastawiłam się, że potwierdzi on brak owulacji, a tu taka niespodzianka. No ale "krew" chyba nie kłamię?. Związku z tym nie mam pojęcia kiedy była owulacja. A fazy lutealne to chyba 10-14 dni. Też to różnie wychodzi przy tych nieregularnych cyklach.
    Bardzo Ci gratuluję ciąży!!! :) Obym poszła w twoje ślady!

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pamiętasz jakie były u ciebie normy progesteronu?

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    a pamiętasz jakie były u ciebie normy progesteronu?

faza folikularna: 0,057- 0,893 ng/ml
    faza owulacyjna: 0,121 - 12,0 ng/ml
    faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml

Czyli do 15dc nie było skoku? hmm.... A 20 dc robiłaś proga? ciężko odgadnąć.

dZhdp1.png

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie tak jak piszesz.
    sama jestem zmieszana ta sytuacją. :/.
    Może jeszcze w poniedziałek zrobię progesteron, tylko czy jest sens?

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    no dokładnie tak jak piszesz.
    sama jestem zmieszana ta sytuacją. :/.
    Może jeszcze w poniedziałek zrobię progesteron, tylko czy jest sens?

Możesz, będziesz wiedzieć czy rośnie czy spada :)

A dobrze mierzyłaś? o stałej porze? w jednym miejscu? minimum po 3h snu i bez wstawania z łóżka?

dZhdp1.png

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może cykl będzie dłuższy i dlatego jest jeszcze taki wysoki?
    hmmm teraz będę wymyślać! . :)
    Staramy się z mężem od 2 lat.. mierzenie temp nie jest mi obce. Uważam, że robiłam wszystko dobrze :).

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Może cykl będzie dłuższy i dlatego jest jeszcze taki wysoki?
    hmmm teraz będę wymyślać! . :)
    Staramy się z mężem od 2 lat.. mierzenie temp nie jest mi obce. Uważam, że robiłam wszystko dobrze :).

A poprzednia miesiaczka? Bo jak była od okresu taka wysoka? 36.70 ?

dZhdp1.png

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatni cykl trwał 24 dni. Niestety nie mierzyłam temperatury bo po 2 latach czułam, że muszę odpocząć.I już od kilku cykli nie mierze jej, ale zawsze były piękne wyraźne skoki nawet powyżej 37. W tym cyklu wyjątkowo mierzyłam bo robiłam wszystkie hormony i chciałam zpbaczyć czy wynik progesteronu potwierdzi owu. A tu takie cuda.
    Ogólnie wszystkie wyniki są w normie .

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    ostatni cykl trwał 24 dni. Niestety nie mierzyłam temperatury bo po 2 latach czułam, że muszę odpocząć.I już od kilku cykli nie mierze jej, ale zawsze były piękne wyraźne skoki nawet powyżej 37. W tym cyklu wyjątkowo mierzyłam bo robiłam wszystkie hormony i chciałam zpbaczyć czy wynik progesteronu potwierdzi owu. A tu takie cuda.
    Ogólnie wszystkie wyniki są w normie .

Chodzi mi raczej o krwawienie, czy było mocne ostatnio, czy nie? :P ja bym zrobiła test :) albo betę hcg. Bo dziwne, że od początku była wysoko

dZhdp1.png

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie krwawienie trwa około 4 dni i jest hmmm delikatne :P.
    Może jutro odważe się na test! :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tempka wysoka taka ciągle może świadczyć o jakimś zapaleniu, albo że może ciąże masz z poprzedniego cyklu :P

dZhdp1.png

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się boisz zrobić test ciążowy, to powtórz sobie ten progesteron, bo to jest bardzo ciekawe, co się z nim dzieje, czemu jest taki wysoki. Może u Ciebie się tak utrzymuje wysoko i rzeczywiście spada dopiero przed @. Ale póki co trzymam kciuki, żeby się okazało, że nie spada z innego powodu ;)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh to chyba nie ciąża, dzis 22 dc, zero objawów , a mała sie rozpulchnia :-\

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ