progesteron wyniki
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo ładny progesteron, możliwe, że wręcz ciążowy. Zwłaszcza, że masz krótkie cykle, więc 20 dc, to u Ciebie już raczej końcówka niż środek cyklu. Zrób test ciążowyStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
anka1987 wrote:szczerze mówiąc BOJĘ SIĘ BIELI!! . nie chce się nakrecać
To poczekaj z testem tyle ile potrzebujesz jak @ nie przyjdzie to zaraz nabierzesz odwagi
Mi tez sie wydaje bardzo ładny skoro masz krótkie cykle to powinien juz spadać a jakos sie na dol chyba nie wybierahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
anka1987 wrote:słyszałam, że progesteron spada 2-3 dni przed @, a ja szczerze mówiąc nie wiem jaki będę miała długi cykl tym razem, 23 czy może 25 . ehhh
U mnie w szczycie jest koło 16 a potem spada szybko Więc już 2-3 dni przed okresem to się ma go koło 3 i mniej a nie 16 Wiesz jak długie fazy masz? Ile jesteś po owulacji?
ja miałam 16.78 w szczęśliwym cyklu, więc trzymam kciuki -
Mierzyłam w tym cyklu temperaturę od 10 do 15 dc i niestety temperatura wychodziła 36,7. Potem przestałam mierzyć. Odbierając wynik nastawiłam się, że potwierdzi on brak owulacji, a tu taka niespodzianka. No ale "krew" chyba nie kłamię?. Związku z tym nie mam pojęcia kiedy była owulacja. A fazy lutealne to chyba 10-14 dni. Też to różnie wychodzi przy tych nieregularnych cyklach.
Bardzo Ci gratuluję ciąży!!! Obym poszła w twoje ślady! -
anka1987 wrote:a pamiętasz jakie były u ciebie normy progesteronu?
faza folikularna: 0,057- 0,893 ng/ml
faza owulacyjna: 0,121 - 12,0 ng/ml
faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml
Czyli do 15dc nie było skoku? hmm.... A 20 dc robiłaś proga? ciężko odgadnąć. -
anka1987 wrote:no dokładnie tak jak piszesz.
sama jestem zmieszana ta sytuacją. .
Może jeszcze w poniedziałek zrobię progesteron, tylko czy jest sens?
Możesz, będziesz wiedzieć czy rośnie czy spada
A dobrze mierzyłaś? o stałej porze? w jednym miejscu? minimum po 3h snu i bez wstawania z łóżka? -
anka1987 wrote:Może cykl będzie dłuższy i dlatego jest jeszcze taki wysoki?
hmmm teraz będę wymyślać! .
Staramy się z mężem od 2 lat.. mierzenie temp nie jest mi obce. Uważam, że robiłam wszystko dobrze .
A poprzednia miesiaczka? Bo jak była od okresu taka wysoka? 36.70 ? -
ostatni cykl trwał 24 dni. Niestety nie mierzyłam temperatury bo po 2 latach czułam, że muszę odpocząć.I już od kilku cykli nie mierze jej, ale zawsze były piękne wyraźne skoki nawet powyżej 37. W tym cyklu wyjątkowo mierzyłam bo robiłam wszystkie hormony i chciałam zpbaczyć czy wynik progesteronu potwierdzi owu. A tu takie cuda.
Ogólnie wszystkie wyniki są w normie . -
anka1987 wrote:ostatni cykl trwał 24 dni. Niestety nie mierzyłam temperatury bo po 2 latach czułam, że muszę odpocząć.I już od kilku cykli nie mierze jej, ale zawsze były piękne wyraźne skoki nawet powyżej 37. W tym cyklu wyjątkowo mierzyłam bo robiłam wszystkie hormony i chciałam zpbaczyć czy wynik progesteronu potwierdzi owu. A tu takie cuda.
Ogólnie wszystkie wyniki są w normie .
Chodzi mi raczej o krwawienie, czy było mocne ostatnio, czy nie? ja bym zrobiła test albo betę hcg. Bo dziwne, że od początku była wysoko -
Bo tempka wysoka taka ciągle może świadczyć o jakimś zapaleniu, albo że może ciąże masz z poprzedniego cyklu
-
Jak się boisz zrobić test ciążowy, to powtórz sobie ten progesteron, bo to jest bardzo ciekawe, co się z nim dzieje, czemu jest taki wysoki. Może u Ciebie się tak utrzymuje wysoko i rzeczywiście spada dopiero przed @. Ale póki co trzymam kciuki, żeby się okazało, że nie spada z innego powoduStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB