Progesteronowy zawrót głowy
-
Cześć dziewczyny. Jestem nowa na forum ale tak jakby stara bo forum czytam od początku swoich zmagań o drugiego dzidziusia. Napiszę kilka zdań o sobie. Mam na imię Magda, mam 41 lat, syna 2 lata i 9 miesięcy. Od czerwca 2022 roku staramy się. W lipcu 2022 roku dwie kreski, ale już na początku sierpnia 2022 szpital i laparoskopowe usunięcie jajowodu bo dzidzia zaczęła rosnąc w jajowodzie. Od tego czasu organizm zwariował. TSH skacze i opada. Plus 7 kg. Obecnie waga 72 kg i stoi. Od października starania i nic. Dodatkowo pojawiły się bóle miesiączkowe choć takich nigdy nie było i plamienia przed okresem Zaczęłam się suplementowac. Teraz byłam po raz 3 na mintoriingu cylku. Owulacja w dwóch poprzednich cylkach była raz w 17 DC a raz w 13. I tu proszę o pomoc. W 12 dc pęcherzyk był 17 mm, była to środa 8 lutego Ginekolog powiedział, że w piątek wyjeżdża i następne badanie zrobimy w poniedziałek. Zapisał mi duphaston aby wziąć po owulacji. I tu zacząć się problem bo ja nie wiem czy pęcherzyk pękł. Czy gdy w poniedziałek wezmę duphaston to czy nie będzie za późno. Pęcherzyk raczej pękł. Ale tego nie jestem pewna. Nawet nie wiem kiedy pękł. Według moich obliczeń powinien pęknąć w piątek. Czy brać ten duphaston dziś czy poczekać do jutra. Nigdy wcześniejj nie brałam tego leku.
-
A obserwujesz swój organizm w jakiś sposób? Sprawdzasz śluz, szyjkę, robisz testy owulacyjne lub mierzysz temperaturę? na podstawie takich obserwacji ze sporym prawdopodobieństwem jest się wstanie określić datę owulacji. Pęcherzyk rośnie około 1mm na dobę, pęka między 21 a 25 mm. Więc teoretycznie, być może owu była/jest dzisiaj? albo wczoraj? troszkę wróżenie z fusów, jeżeli weźmiesz za szybko może nie pęknąć👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Dzięki za odpowiedź, robię testy owulacyjne raz dziennie wieczorem, od 12 dc jest zawsze druga kreska ale bladsza. Sluzbyez obserwuje, taki owulacyjny rozciągliwy miałam dwa dni temu. Temperatury nie mierze, mam zamiar od następnego cylku.
Dzięki za radę. Poczekam do jutrzejszego badania. -