X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne prolaktyna ponizej normy
Odpowiedz

prolaktyna ponizej normy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane własnie odebrałam wynik prl 2 dni temu odstawilam bromka(brałam 1 tab) i oto wynik:
    Prolaktyna 2,12 ng/ml norma 4,79 -23,30

czy to bardzo zle ze spadła ponizej normy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam, bo brałam za dużą dawkę leku na zbicie, lekarz powiedział, że mam brać po połowie z połówki i wtedy prl się unormowała.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Staraczkom to nie przeszkadza. Zle natomiast, ze odstawilas bromka, bo prl zaraz poszybuje w gore. To jest lek, ktory bierze sie poki nie zobaczy sie 2 kresek na tescie. Jesli nie wrocisz do leku to zaraz wrocisz do poziomu wyjsciowego prolaktyny (sprzed leczenia).

Dawke, mozna zmniejszyc jak sugeruje Cigaretta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 17:06

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka potwierdzam ! :) ja biorę leki na prl już 3 lata prawie, pomimo tego że prl już jest w normie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ale mi endo kazła odstawic miesiac szybciej ale tego nie zrobiłam bo nie odłozyłam staran na bok.Ostatnia tabletke wziełam w srode a dzis robiłam prl jak myslicie czy prl jakby miała wzrosnac to by wzrosła przez te 2 dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężkie pytanie, ale ja np jak z własnej głupoty odłożyłam tabsy na 2 tygodnie to miałam wynik ponad 1200... może po jakimś czasie poszybuje u Ciebie do góry. nie mam pojęcia :>

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu endokrynolog powiedział mi, że nie którym dziewczynom po odstawieniu leku na zbicie prl szybuje bardzo do góry, nawet wyżej niż była przez kuracją a niektórym utrzymuje się tak nisko nadal (bardzo mały odsetek).

Osobiście brałam Dostinex i kiedyś postanowiłam to sprawdzić po sobie - odstawiłam na miesiąc i zrobiłam badania. To było najgłupsze co mogłam zrobić... Ale chciałam być mądrzejsza od lekarza ;-)

Potwierdzam to co powiedziała Anatolka - u staraczek prl jak jest ponizej normy to nie jest źle, gorzej jak jest za wysoka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 17:23

Cigaretta lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo ja glupia naczytałam sie o niedoczynnosc przysadki:( bo prl mam ponizej normy a tsh mimo brania lekow rosnie w gore:(

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale prl masz poniżej normy bo zbiłaś lekami a nie tak samo z siebie. Nie czytaj takich rzeczy - szkoda nerwów ;-)

Anatolka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania, zrobisz jak uwazasz, ale ja, i wyglada na to, ze dziewczyny tez, wiedza, ze odstawiac sie nie powinno. Czasem, ale bardzo rzadko, bardzo, bardzo i najczesciej po wielu latach leczenia, prl daje sobie spokoj i nie rosnie (lek normuje ja na dobre). Po kilku miesiacach nie ma co na to liczyc.

Sprawdzalam na sobie, podobnie jak Livia.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po jakim czasie dziewczynom udaje się zajść od brania tabletek normujących PRL?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Kasiaczkowa Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jak jest podwyższona i jaka dawkę masz. U mnie bardZoo szybko była w normie bo w ciagu 1cyklu już na poziomie 14 norma do 25, w tym tez cyklu udało sie zajść w ciaze i natychmiast musiałam odstawić bromka

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia, nie da sie jednoznacznie odpowiedziec na Twoje pytanie. Prl normuje sie dosc szybko i jesli okazuje sie, ze to byl jedyny problem to szybko zachodzi sie w ciaze. Sa tez takie przypadki, ze dziewczyny maja prl w normie a ciazy brak - wtedy szuka sie przyczyny dalej i ciazy wcale szybko nie ma.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ