Forum Starając się - ogólne proszę o interpretację wyników FSH LH
Odpowiedz

proszę o interpretację wyników FSH LH

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Was proszę o interpretację wyników w 2 dc:
    FSH 5, 47 mIu/ml (3, 50-12, 50)
    LH 11, 14 mIu/ml (2, 40-12, 60)
    ESTRADIOL 36, 46 pg/ml
    TESTOSTERON 0, 14 ng/ml
    Proszę o pomoc

  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosunek hormonów fsh i lh wynosi 2.03 czy to moźliwe? O czym to świadczy? Zaraz zemdleje znerwów :( :( :(

  • nati85 Koleżanka
    Postów: 54 46

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam bardzo podobne wyniki z lh i fsh w 3dc. u mnie jeszcze podwyższona prolaktyna i androstendion. na USG obraz policystycznych jajników, problem z zajsciem w ciążę, lekki hirsutyzm- więc diagnoza pcos.

    Mychaa22 lubi tę wiadomość

    Synus 2011
    Coreczka 2016
  • nati85 Koleżanka
    Postów: 54 46

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój stosunek fsh do lh wyniosł 2.4.

    Bella93 lubi tę wiadomość

    Synus 2011
    Coreczka 2016
  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko i córko tzn że mam pcos?? Reszte hormonów mam w normie. Monitoring (2 cykle )był ale nic ginekolog nie mówila mi o tym. Owulacje raczej występują. Co robić?

  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10046 6070

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, u mnie wynosi 3,9.
    Podobno stosunek większy niż 1,5 może (ale nie musi) świadczyć o PCOS.
    Żeby wiedzieć więcej powinnaś iść na USG.
    Nie panikuj:*

    Mychaa22 lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    https://zrzutka.pl/v9cc6c
  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Androstedion, w którym dniu cyklu się bada? Tego jeszcze nie robiłam, czy warto jak testosteron w normie??

  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10046 6070

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowałaś antykoncepcję hormonalną?

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    https://zrzutka.pl/v9cc6c
  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy najlepiej zrobic usg, żeby wyszło coś w jajnikach??

  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowałam około 5 lat, odstawiłam 2 lata temu.

  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10046 6070

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszych dniach cyklu.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    https://zrzutka.pl/v9cc6c
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychaa22 nie koniecznie świadczy o pcos, zrób Androstedion bo są 2 wersje albo podwyższony testosteron albo Androstedion,

    A jeśli gin do tej pory nie zauważył koralików na jajnikach to może nie być problemu.

    zrób sobie taki test nie jest on wyznacznikiem ostatecznym ale warto spojrzeć: http://www.inofem.pl/pl/test-pcos,10076

  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10046 6070

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Androstendion jest odpowiedzialny między innymi za testosteron, więc nie powinien być u Ciebie podwyższony.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:49

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    https://zrzutka.pl/v9cc6c
  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wysokie lh o czym świadczy? Mam szanse na owulacje w tym cyklu? Dziewczyny jesteście kochane.dziękuję za porady :*

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha nalepiej jak jest stosunek poniżej 1, ale jeśli nie masz innych symptomów to nie widzę powodów do zmartwień i nie powinno to mieć dużego wpływu, ważne że FSH ma bardzo dobrą wartość, która oznacza odpowiednią rezerwę jajnikową :D

    Mychaa22 lubi tę wiadomość

  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że owulacja sie pojawi eh... Dziękuję za pomoc trochę sie uspokoilam...

  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanie , czy któryś ze wspomagaczy dla mnie by się przydał? Jak obniżyc LH?

    TSH robiłam 01.2013 i 03.2014- 1,98 uIu/ml i 1,52 uIU/ml
    PROLAKTYNA 01.2013 i 03.2014 - 18.65 ng/ml [5,00-35,00] i 20,04 ng/ml [3,4-24,1]
    PROGESTERON 03.2014 -21,50 ng/ml [1,70-27,00]

    --Mam nieregularne cykle 27-35.
    --Występują plamienia przed @
    --wrażliwe piersi kilka dni przed spodziewaną @.


    Czy inofolic albo zioła pomogą?

  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożecie:)? Może castagnus?

  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że zawracam Wam głowę, ale proszę doradzcie coś co moge zażywać, aby nie zmarnować tego cyklu i wspomóc owulację. BŁAGAM

  • Myszka-Minnie Autorytet
    Postów: 681 222

    Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dopiero kilka dni cyklu może warto wybrać się na monitoring zobaczyć czy wszystko jest ok. Wysokie LH może świadczyć o przerosnietym/ nie pękniętym pęcherzyku z poprzedniego cyklu, wiec warto po @ zrobić jakieś badania USG. Nie jestem lekarzem mogę się mylić.

    f2wl9vvj16detq98.png

    w57vlbetiy8u8flo.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego