Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Provera

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie. Czy któraś z Was miała przepisany od ginekologa lek PROVERA?

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • zuu Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dzisiaj receptę Provera 0,01g przez 10 dni - na wywołanie miesiączki.

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam niestety :/ nic nie pomogło bo nawet nie wiem po co mi dawał... niestety poznałam się na tym lekarzu po dopiero po kilku miesiącach. Moje miesiączki prawie znikały w ilości za to ciągnęły się nawet to 8 dni :/ mi to bardziej poszło na psychikę i miałam wiecznego doła i nerwy jakbym chciała kogoś zabić :/

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • zuu Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po zakończeniu brania. Mi niestety też nie pomogła, po 7 dniach od odstawienia wystąpiły jedynie bóle jakby miesiączkowe, ale bez krwawienia. Na wizycie gin przepisał mi kolejny lek. Tym razem Cyclo-Progynova.
    Myślę, że to nie wina Provery i zapewne ona pomaga dziewczynom, niestety u mnie jest gorszy przypadek...

• gigsa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak będzie u mnie. W tym cyklu też będzie Provera

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Hummingbird Debiutantka

Wysłany: 8 maja, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny chciałabym odnowić wątek - po histeroskopii dostałam lek provera - na dwa miesiące. Czy macie może doświadczenia? Bralyscie? Trochę przerażają mnie skutki uboczne z ulotki :/

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hummingbird wrote:
    Czesc dziewczyny chciałabym odnowić wątek - po histeroskopii dostałam lek provera - na dwa miesiące. Czy macie może doświadczenia? Bralyscie? Trochę przerażają mnie skutki uboczne z ulotki :/
    Też to dostałam po histeroskopii, biorę drugi tydzień. U mnie skutki uboczne są takie że okres przeciąga mi się drugi tydzień. Cały czas plamie, poza tym może jestem troszkę bardziej senna. L

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zdrowie kobiet w ciąży. Na co zwrócić uwagę?

Ciąża to wyjątkowy czas w życiu kobiety, kiedy powinna szczególnie dbać o swoje zdrowie, ponieważ w dużej mierze przekłada się ono na zdrowie rozwijającego się dziecka. Przeczytaj, na jakie aspekty zdrowotne szczególnie zwrócić uwagę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ