Provera
-
Ja brałam niestety nic nie pomogło bo nawet nie wiem po co mi dawał... niestety poznałam się na tym lekarzu po dopiero po kilku miesiącach. Moje miesiączki prawie znikały w ilości za to ciągnęły się nawet to 8 dni mi to bardziej poszło na psychikę i miałam wiecznego doła i nerwy jakbym chciała kogoś zabićIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Jestem już po zakończeniu brania. Mi niestety też nie pomogła, po 7 dniach od odstawienia wystąpiły jedynie bóle jakby miesiączkowe, ale bez krwawienia. Na wizycie gin przepisał mi kolejny lek. Tym razem Cyclo-Progynova.
Myślę, że to nie wina Provery i zapewne ona pomaga dziewczynom, niestety u mnie jest gorszy przypadek... -
Hummingbird wrote:Czesc dziewczyny chciałabym odnowić wątek - po histeroskopii dostałam lek provera - na dwa miesiące. Czy macie może doświadczenia? Bralyscie? Trochę przerażają mnie skutki uboczne z ulotkiDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Też to dostałam po histeroskopii, biorę drugi tydzień. U mnie skutki uboczne są takie że okres przeciąga mi się drugi tydzień. Cały czas plamie, poza tym może jestem troszkę bardziej senna. L
Hej,
Też dostałam Provera po histeroskopii. Biorę ją od 1 dc do dziś. O ile okres wyglądał i trwał jak zawsze, o tyle od 21dc do dziś (3 dni z kolei) pojawiło mi się brudzenie/plamienie brązowe. Miałaś może podobnie? Okres dopiero za niecały tydzień.
Mam wizytę we wtorek ale martwię się skąd nagle to plamienie. Czytałam, że sporo dziewczyn je ma, ale jeśli występuje to od początku przyjmowania leku, a nie dopiero po 3 tygodniach.👩🏻 32
MTHFR homo, PAI hetero, adenomioza podśluzówkowa, CD4/CD8=2,8
🧑🏼 33
Słaba morfologia, obniżona objętość nasienia
Flofliper wrote:To plamienie jest normalne w pewnym momencie miałam tak jakbym miała okres co 15 dni. Provera nie pozwala odbudować się endometrium wiec je jakby ściera i stad krwawienia pomiędzy miesiączkami. To naturalne
A u Ciebie też trwało 2/3 dni i cisza? Mnie zastanawia fakt, że to plamienie wypadło akurat w tych dniach, w których zwykle wypada implantacja (7-10 dpo). Być może to zbieżność dat, a może los się wreszcie do mnie uśmiechnie. Już sama nie wiem co myśleć.👩🏻 32
MTHFR homo, PAI hetero, adenomioza podśluzówkowa, CD4/CD8=2,8
🧑🏼 33
Słaba morfologia, obniżona objętość nasienia
Ja brałam 3msc kurację Proverą na uregulowanie cyklów podczas przedłużających się starań o dziecko. Nie pomogła. Po odstawieniu Provery, już naturalnie, cykl się wydłużył i trwał ponad 50 dni. Miesiączka była wywoływana...
-