X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne przeciwciał przeciwplemnikowych klasy igg i iga
Odpowiedz

przeciwciał przeciwplemnikowych klasy igg i iga

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • thieri11 Nowa

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowni Państwo mam pytanie, bo nie umiem doczytać.

Staramy się o dziecko, jedno mamy już dzięki procedurze in vitro, chodź zajęło to w sumie chyba z 10 lat.

Chcemy mieć drugie tylko że moja żona nie chce już podchodzić do procedury in vitro ze względów wiary.. nie umiem jej przekonać.

Przyczyną bezpłodności są u mnie zaburzenia przeciwciał przeciwplemnikowych klasy igg i iga (sklejanie się plemników), na tym teście Mar wyszło chyba coś pod 100 %.

Mam teraz pytania i bardzo proszę o pomoc:

1. Czy można się jakoś wyleczyć z tych zaburzeń przeciwciał, bo byłem w ciągu tych lat u dwóch urologów w dobrych klinikach i wszyscy mi mówili że raczej nie ma szans i nie ma co się truć hormonami? Co o tym myślicie i czy udało się komuś z tego wyleczyć.
    Ewentualnie jakie są sposoby tego leczenia lub czy znacie jakiegoś lekarza dobrego gdzie można z tym się zwrócić?.

2. No o drugie pytanie czy można dokonać zapłodnienia w takiej sytuacji za pomocą inseminacji ?

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje, Michał.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy,7.html

Polecam Ci zadać te pytania na tym wątku, wyżej link.
    Lub jeszcze starając się z pomocą medyczną.

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • IlonaQ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja mam przeciwciała plemnikowe chociaż nie pamiętam teraz jakiej klasy.
    Brałam na to kroplówki z intralipidu. Po kontrolnym badaniu przeciwciał - one nadal tam były. Później okazało się, że mój Mąż zrobił posiew nasienia i wyszły wysoko bakterie. Udało się nam to wyleczyć. Kolejne Kontrolne badanie mam w sierpniu więc wtedy będę mogła powiedzieć czy wyleczenie u Męża bakterii obniżyło moje przeciwciała. Leczymy się u naprotechnologa. Próbowaliście?

Starania od Września 2018❤️‍🩹
    05.06.2025 - drożność z lipiodolem - oba drożne 🥳
    Plamienia? 🤔
    MUCh ✅
    Pc.p.plemnikowe✅
    ANA1 ❌
    Czekam na cud 🙏 -> Błogosławiony Bóg co daje życie! poronienie 5tc 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ