WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan nawet drożne jajowody nie gwarantują, że nie pojawi się cp.

Ja u siebie podejrzewam w ostatnim cyklu z cb, bo te plamienia od początku miałam tak samo jak Mowe tyle, że u mnie widać organizm poradził sobie sam, czego życzę też jednak Mowe.

Sono to tylko mniejsza pewność, że są drożne niż HSG.

Ja bym MUCHĘ zrobiła na ten moment jeśli zastanawiasz się co pierwsze.

Joan, Mowe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Stary mi powiedział, że ktoś jeszcze z bardziej ukierunkowanym na to stanowisko wykształceniem, złożył CV. A to jest wewnątrz zakładu pracy rekrutacja. Także bye bye awans i lepsze zarobki 😔🤦‍♀️

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan, kurde ale lipa z tym hsg. Już tyle się to ciągnie, najgorzej,że korona szaleje w najlepsze i póki co pewnie przez najbliższy i dalszy czas może być problem z tego typu zabiegami ☹️

klz9df9hix7ly771.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka to, że ktś ma lepsze CV nie znaczy, że będzie lepszym pracownikiem :)

jakaś rozmowa będzie ?
    po rozmowie mogą ocenić kto się lepiej nadaje na dane stanowisko

trzymam kciuki

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Kitka to, że ktś ma lepsze CV nie znaczy, że będzie lepszym pracownikiem :)

jakaś rozmowa będzie ?
    po rozmowie mogą ocenić kto się lepiej nadaje na dane stanowisko

trzymam kciuki

Wiesz co to jest takie stanowisko, że i Stary i ten drugi musieliby się uczyć od zera. Tylko, że firma daje rok przyuczenia do stanowiska i naukę angielskiego w czasie pracy pod specyfikę tej branży. Tylko, że już raz Stary się ubiegał i też wybrali tego, co ma "lepsze" wykształcenie pod to stanowisko.

Dziękuję za kciuki, ale patrzę realnie i wiem, że w przyszłym tygodniu podziękują mu i to wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Wiesz co to jest takie stanowisko, że i Stary i ten drugi musieliby się uczyć od zera. Tylko, że firma daje rok przyuczenia do stanowiska i naukę angielskiego w czasie pracy pod specyfikę tej branży. Tylko, że już raz Stary się ubiegał i też wybrali tego, co ma "lepsze" wykształcenie pod to stanowisko.

Dziękuję za kciuki, ale patrzę realnie i wiem, że w przyszłym tygodniu podziękują mu i to wszystko.
    To oni nie robią im żadnych egzaminów?
    Mój stary jak poszedł do nowej firmy i zaraz chciał iść na nowe stanowisko do biura to robili im chyba dwa albo trzy egzaminy a później wybierali. I udało mu się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 14:52

• Joan Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

ehhhh
    znam tą frustrację
    byłam kiedyś w trochę innej sytuacji ale wtedy wygrały "znajomości"

ja pracowałam kiedyś na umowach na zastępstwo (jak ktoś był na zwolnieniu) i akurat mi się kończyła, a że ktoś inny był też na zwolnieniu to mogłam wskoczyć na jego miejsce bez przerwy w zatrudnieniu
    a kogo zatrudnili ? córkę babki z kadr...... i jeszcze ja musiałam ją przyuczać, bo była kompletnym świeżakiem. I jeszcze mi powiedziała coś takiego, że ona przyszła tylko na 3 tygodnie, bo wyjeżdża. W takiej sytuacji już mnie po niej nie zatrudnią, bo cała rekrutacja idzie od zera.
    I ona popracowała 3 tygodnie a ja byłam 1,5 miesiąca bez pracy i dochodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Joan nawet drożne jajowody nie gwarantują, że nie pojawi się cp.

Ja u siebie podejrzewam w ostatnim cyklu z cb, bo te plamienia od początku miałam tak samo jak Mowe tyle, że u mnie widać organizm poradził sobie sam, czego życzę też jednak Mowe.

Sono to tylko mniejsza pewność, że są drożne niż HSG.

Ja bym MUCHĘ zrobiła na ten moment jeśli zastanawiasz się co pierwsze.

Jak wcześniej miałam CB to beta rosła maks do 90 i spadała. Tu jednak od początku miałam zawirowania rosła rosła ale bardzo malutko , od początku podejrzewałam cp, gdzies tam nadzieja się tliła ale te moje wzrosty bety były tak niskie i właśnie te plamienia ciagle.. kto wie Kitka czy i u Ciebie nie było cp tez długo mialas plamienia i betę 3 cyfrową..🧐

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    To oni nie robią im żadnych egzaminów?
    Mój stary jak poszedł do nowej firmy i zaraz chciał iść na nowe stanowisko do biura to robili im chyba dwa albo trzy egzaminy a później wybierali. I udało mu się.

Nie. To jest stanowisko techniczne, więc trzeba się nauczyć fachu od podstaw.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    ehhhh
    znam tą frustrację
    byłam kiedyś w trochę innej sytuacji ale wtedy wygrały "znajomości"

ja pracowałam kiedyś na umowach na zastępstwo (jak ktoś był na zwolnieniu) i akurat mi się kończyła, a że ktoś inny był też na zwolnieniu to mogłam wskoczyć na jego miejsce bez przerwy w zatrudnieniu
    a kogo zatrudnili ? córkę babki z kadr...... i jeszcze ja musiałam ją przyuczać, bo była kompletnym świeżakiem. I jeszcze mi powiedziała coś takiego, że ona przyszła tylko na 3 tygodnie, bo wyjeżdża. W takiej sytuacji już mnie po niej nie zatrudnią, bo cała rekrutacja idzie od zera.
    I ona popracowała 3 tygodnie a ja byłam 1,5 miesiąca bez pracy i dochodu.

Brak słów naprawdę 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Nie. To jest stanowisko techniczne, więc trzeba się nauczyć fachu od podstaw.

Kitka ja mimo wszystko trzymam kciuki za Twojego 🙂

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Jak wcześniej miałam CB to beta rosła maks do 90 i spadała. Tu jednak od początku miałam zawirowania rosła rosła ale bardzo malutko , od początku podejrzewałam cp, gdzies tam nadzieja się tliła ale te moje wzrosty bety były tak niskie i właśnie te plamienia ciagle.. kto wie Kitka czy i u Ciebie nie było cp tez długo mialas plamienia i betę 3 cyfrową..🧐

Mowe u mnie było tak:
    2 pierwsze słabe plamienia
    12
    44
    217 (po 3 dobach)
    170
    110

I cały czas plamenia mimo 3x1 dupek.

Przy pierwszej cb nie miałam żadnych plamień.

Także ja jestem prawie pewna, że miałam cp, tylko sama się oczyściłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój stary jest programista i technologiem i tez mało co potrafił. Tez się nauczył dopiero po objęciu stanowiska także spoko, szanse sa zawsze

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan nie wiem jak u ciebie z sonoHsg prywatnie ale ja przed musiałam mieć właśnie zrobiona muche, więc może się okazać że tak czy siak jeśli będziesz się recytować na sono to przed będziesz musiała zrobić muche.
    Kurcze szkoda że tak wszystko to się źle układa 😤
    Ja teraz właśnie myślę że pewnie z moją inseminacja też będą nici bo nie dość że program się kończy to pewnie też wstrzymają takie procedury :(

Mowe trzymam mocno kciuki za Ciebie może jeszcze obejdzie się bez zabiegu

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    teoretycznie tak, ale na HSG nie widzę możliwości pójść
    u mnie w mieście w obydwu szpitalach zwykłego HSG od niedawna już nie robią wcale

jeżeli na sono wyszłoby, że niedrożne to wtedy będę się martwić
    zresztą udrożnione kontrastem nie znaczy że będą sprawne
    spójrz na Mowe....

ja sono w 100% nie ufam.
    Maggie wg sono miała drożne a poszła na hsg i wyszło że jeden niedrożny
    Nona wg sono miała drożne a w następnym cyklu miała ciążę w jajowodzie....

ehhhh ale na ten moment mam wybór zrobić płatne sono albo nie robić wcale

Tak prawda, jeden to był zapchany na maksa, takim mikrodrucikiem przepychali, bo dwa razy kontrast nie dał rady, drugi miał jakieś mniejsze śluzowe czopy najprawdopodobniej, one poszły pod kontrastem. A w sono niby wszystko było ok, nic nie czułam. Zero bólu, rozpierania, wyszłam na po zwykłym badaniu. W normalnym badaniu mimo kroplówki z ketonalem, gdyby nie 4 położne które mnie trzymały uciekłabym z sali 🤭😁

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Mowe u mnie było tak:
    2 pierwsze słabe plamienia
    12
    44
    217 (po 3 dobach)
    170
    110

I cały czas plamenia mimo 3x1 dupek.

Przy pierwszej cb nie miałam żadnych plamień.

Także ja jestem prawie pewna, że miałam cp, tylko sama się oczyściłam.

U mnie tak:
    23.09 beta 5,3 10dpo
    24.09 plamienia
    25.09 beta 13 12dpo
    28.09 beta 78,51, prog 29 15dpo
    30.09 beta 103 17dpo
    2.10 beta 268 19dpo
    6.10 beta 220
    15.10 beta 291
    16.10 beta 315
    19.10 beta 332

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie starych i zmian pracy, mój od 1.10 założył firmę i wiadomo musi się rozkręcić a wczoraj miał jechać na bardzo ważne szkolenie na 5 dni i wiadomo nie pojechał.. boje się ze ten mój pobyt w szpitalu zaszkodzi mu na początek i jemu i nam, wiem ze nie czas o tym myśleć bo zdrowie najważniejsze ale mimo wszystko mam wyrzuty sumienia..

• Joan Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Joan nie wiem jak u ciebie z sonoHsg prywatnie ale ja przed musiałam mieć właśnie zrobiona muche, więc może się okazać że tak czy siak jeśli będziesz się recytować na sono to przed będziesz musiała zrobić muche.
    Kurcze szkoda że tak wszystko to się źle układa 😤

ta dziewczyna mówiła, że nic nie robiła dodatkowo, ale nie wiem, bo może miała zrobione na wizytach jakieś badania i akurat były aktualne
    nie chciałam jej męczyć, bo w sumie jej nie znam ;)
    poznałam ją na webinarze u duchowej Agi ;)

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    ta dziewczyna mówiła, że nic nie robiła dodatkowo, ale nie wiem, bo może miała zrobione na wizytach jakieś badania i akurat były aktualne
    nie chciałam jej męczyć, bo w sumie jej nie znam ;)
    poznałam ją na webinarze u duchowej Agi ;)
    To jakbyś się umawiała na sono to lepiej zapytać jakie wymagają badania. Ja jak szukałam u siebie w Krakowie to niektóre placówki wymagały również badania wirusologiczne a ja musiałam mieć przed cytologię, biocenozę pochwy i właśnie muche i chyba tyle

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie? 😃
    753c6769f52c.jpg
    416d4f55c31f.jpg

LILKA, Morwa, Agaciorka, Mowe, luthienn, SzalonaOna, Martt95, Joan, Ladyo lubią tę wiadomość

‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ