X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyjmowanie duphastonu a krwawienie
Odpowiedz

Przyjmowanie duphastonu a krwawienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Didi147 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od poniedziałku stosuje duphaston po owulacji, we wtorek zauważyłam plamienie trwa do dzisiaj… nigdy wcześniej tak po dupku nie miałam. Lekarka kazała narazie brać i w przyszłym tygodniu zrobić bete i proga… a mnie to plamienie dobija. Miała któraś tak ?

• CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja zawsze miałam plamienia po dupku dlatego, że to jest kiepskiej jakości sztuczny preparat, który bardzo szybko wypłukuje się z organizmu. Miałam bardzo dużą niedomoge progesteronową więc chwilowe podniesienie progesteronu a potem jego spadek dawal efekt plamienia a nawet szybszej miesiaczki.
    Polecam poprosić lekarza, żeby zamiast duphastonu przypisał naturalny progesteron, który się nie wypłukuje szybko czyli luteinę lub mój ulubiony cyclogest. (Najlepiej dopochwowo)

Mam teorie spiskową, że big pharma srogo promuje duphaston wśród lekarzy stąd tak wielu z nich go przypisuje dziewczynom.
    Rozpisywałam się w innych wątkach bo mi cyclogest naprawił cykle i nierownowage hormonalną przy PCOS. Duphaston nie dawal takiego efektu

Didi147 lubi tę wiadomość

29 👩🏼
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza
    Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
    Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2024 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2024 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2024 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2024 USG, mamy serduszko 🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ