Przyjmowanie duphastonu a krwawienie
-
Dziewczyny od poniedziałku stosuje duphaston po owulacji, we wtorek zauważyłam plamienie trwa do dzisiaj… nigdy wcześniej tak po dupku nie miałam. Lekarka kazała narazie brać i w przyszłym tygodniu zrobić bete i proga… a mnie to plamienie dobija. Miała któraś tak ?
-
Hej, ja zawsze miałam plamienia po dupku dlatego, że to jest kiepskiej jakości sztuczny preparat, który bardzo szybko wypłukuje się z organizmu. Miałam bardzo dużą niedomoge progesteronową więc chwilowe podniesienie progesteronu a potem jego spadek dawal efekt plamienia a nawet szybszej miesiaczki.
Polecam poprosić lekarza, żeby zamiast duphastonu przypisał naturalny progesteron, który się nie wypłukuje szybko czyli luteinę lub mój ulubiony cyclogest. (Najlepiej dopochwowo)
Mam teorie spiskową, że big pharma srogo promuje duphaston wśród lekarzy stąd tak wielu z nich go przypisuje dziewczynom.
Rozpisywałam się w innych wątkach bo mi cyclogest naprawił cykle i nierownowage hormonalną przy PCOS. Duphaston nie dawal takiego efektuDidi147 lubi tę wiadomość
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -