X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyjmowanie duphastonu a krwawienie
Odpowiedz

Przyjmowanie duphastonu a krwawienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Didi147 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od poniedziałku stosuje duphaston po owulacji, we wtorek zauważyłam plamienie trwa do dzisiaj… nigdy wcześniej tak po dupku nie miałam. Lekarka kazała narazie brać i w przyszłym tygodniu zrobić bete i proga… a mnie to plamienie dobija. Miała któraś tak ?

• CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja zawsze miałam plamienia po dupku dlatego, że to jest kiepskiej jakości sztuczny preparat, który bardzo szybko wypłukuje się z organizmu. Miałam bardzo dużą niedomoge progesteronową więc chwilowe podniesienie progesteronu a potem jego spadek dawal efekt plamienia a nawet szybszej miesiaczki.
    Polecam poprosić lekarza, żeby zamiast duphastonu przypisał naturalny progesteron, który się nie wypłukuje szybko czyli luteinę lub mój ulubiony cyclogest. (Najlepiej dopochwowo)

Mam teorie spiskową, że big pharma srogo promuje duphaston wśród lekarzy stąd tak wielu z nich go przypisuje dziewczynom.
    Rozpisywałam się w innych wątkach bo mi cyclogest naprawił cykle i nierownowage hormonalną przy PCOS. Duphaston nie dawal takiego efektu

Didi147 lubi tę wiadomość

29 👩🏼
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza
    Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
    Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
    03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
    03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ