X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyjmowanie duphastonu a krwawienie
Odpowiedz

Przyjmowanie duphastonu a krwawienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Didi147 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od poniedziałku stosuje duphaston po owulacji, we wtorek zauważyłam plamienie trwa do dzisiaj… nigdy wcześniej tak po dupku nie miałam. Lekarka kazała narazie brać i w przyszłym tygodniu zrobić bete i proga… a mnie to plamienie dobija. Miała któraś tak ?

• CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja zawsze miałam plamienia po dupku dlatego, że to jest kiepskiej jakości sztuczny preparat, który bardzo szybko wypłukuje się z organizmu. Miałam bardzo dużą niedomoge progesteronową więc chwilowe podniesienie progesteronu a potem jego spadek dawal efekt plamienia a nawet szybszej miesiaczki.
    Polecam poprosić lekarza, żeby zamiast duphastonu przypisał naturalny progesteron, który się nie wypłukuje szybko czyli luteinę lub mój ulubiony cyclogest. (Najlepiej dopochwowo)

Mam teorie spiskową, że big pharma srogo promuje duphaston wśród lekarzy stąd tak wielu z nich go przypisuje dziewczynom.
    Rozpisywałam się w innych wątkach bo mi cyclogest naprawił cykle i nierownowage hormonalną przy PCOS. Duphaston nie dawal takiego efektu

Didi147 lubi tę wiadomość

29 👩🏼 2 lata starań
    PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
    Leczenie od wrzesnia 2023 lametta + duphaston
    Wrzesień 2024 Dietetyk, Naprotechnologia
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem,
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
    03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
    03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
    02.09.2025 połówkowe 380g zdrowej Dziewczynki
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ