X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przywitanie, Dni płodne
Odpowiedz

Przywitanie, Dni płodne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, właśnie dołączyłam do społeczności Ovu. Mam na imię Ania(31) właśnie zaczynamy z mężem starać się o drugie dziecko, mam córkę Lenkę (4). 5 listopada miałam robione usg dopochwowo (w związku z akcją jaka jest organizowana na terenie zakładu pracy) i Pani Doktor powiedziała mi, że za 2,3 dni czyli 7,8.11mogę starać się o dziecko. Z moich obliczeń wynikało, że dni płodne będę miała od 1 listopada...sama już nie wiem jak to wyliczyć:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    być może Pani doktor stwierdziła tak na podstawie wielkości pęcherzyków? ja jestem tu od miesiąca i uczę się obserwować swoje ciało no i w wielu sprawach miałam mylne przekonanie.
    Swoją drogą ciekawe miejsce pracy ;) ze względu na akcję :)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heniulka wrote:
    Witam, właśnie dołączyłam do społeczności Ovu. Mam na imię Ania(31) właśnie zaczynamy z mężem starać się o drugie dziecko, mam córkę Lenkę (4). 5 listopada miałam robione usg dopochwowo (w związku z akcją jaka jest organizowana na terenie zakładu pracy) i Pani Doktor powiedziała mi, że za 2,3 dni czyli 7,8.11mogę starać się o dziecko. Z moich obliczeń wynikało, że dni płodne będę miała od 1 listopada...sama już nie wiem jak to wyliczyć:(

Na ovufriend masz sporo informacji w bazie wiedzy. Poczytaj sobie "pytania i odpowiedzi". Prowadź kalendarzyk. I działajcie :)

nezumi lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obliczenia obliczeniami ale licza się fakty tzn: temperatura, śluz i szyjka - jak święta trójca staraczek :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heniulka wrote:
    Z moich obliczeń wynikało, że dni płodne będę miała od 1 listopada...sama już nie wiem jak to wyliczyć:(

Mierzysz tempke?
    Z mojego doswiadczenia wynika, ze dni plodnych a juz napewno owulacji nei mozna sobie wyliczyc. Termin owulki dostajesz post factum a dni plodne to tak pi razy drzwi.
    Zreszta co za roznica, kochajcie sie co dwa trzy dni i bedzie gut:)

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj :) dokladnie, prowadz obserwacje, poczytaj i pytaj jakby co :) mierz temperaturę :) powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podpowiedzi. Bardzo chcemy miec drugie dziecko i tak myślę, ze to dobry czas:) Dopiero zaczynamy starania i bardzo się denerwuje. A jeśli chodzi o akcje w pracy to profilaktyka w kierunku raka szyjki , no i właśnie przy okazji badania... :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ