Przywitanie, Dni płodne
-
nick nieaktualnyWitam, właśnie dołączyłam do społeczności Ovu. Mam na imię Ania(31) właśnie zaczynamy z mężem starać się o drugie dziecko, mam córkę Lenkę (4). 5 listopada miałam robione usg dopochwowo (w związku z akcją jaka jest organizowana na terenie zakładu pracy) i Pani Doktor powiedziała mi, że za 2,3 dni czyli 7,8.11mogę starać się o dziecko. Z moich obliczeń wynikało, że dni płodne będę miała od 1 listopada...sama już nie wiem jak to wyliczyć
-
nick nieaktualny
-
heniulka wrote:Witam, właśnie dołączyłam do społeczności Ovu. Mam na imię Ania(31) właśnie zaczynamy z mężem starać się o drugie dziecko, mam córkę Lenkę (4). 5 listopada miałam robione usg dopochwowo (w związku z akcją jaka jest organizowana na terenie zakładu pracy) i Pani Doktor powiedziała mi, że za 2,3 dni czyli 7,8.11mogę starać się o dziecko. Z moich obliczeń wynikało, że dni płodne będę miała od 1 listopada...sama już nie wiem jak to wyliczyć
Na ovufriend masz sporo informacji w bazie wiedzy. Poczytaj sobie "pytania i odpowiedzi". Prowadź kalendarzyk. I działajcienezumi lubi tę wiadomość
-
Obliczenia obliczeniami ale licza się fakty tzn: temperatura, śluz i szyjka - jak święta trójca staraczek
-
heniulka wrote:Z moich obliczeń wynikało, że dni płodne będę miała od 1 listopada...sama już nie wiem jak to wyliczyć
Mierzysz tempke?
Z mojego doswiadczenia wynika, ze dni plodnych a juz napewno owulacji nei mozna sobie wyliczyc. Termin owulki dostajesz post factum a dni plodne to tak pi razy drzwi.
Zreszta co za roznica, kochajcie sie co dwa trzy dni i bedzie gut:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję za podpowiedzi. Bardzo chcemy miec drugie dziecko i tak myślę, ze to dobry czas:) Dopiero zaczynamy starania i bardzo się denerwuje. A jeśli chodzi o akcje w pracy to profilaktyka w kierunku raka szyjki , no i właśnie przy okazji badania...
-