X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pytanie odnosnie wynikow badan
Odpowiedz

Pytanie odnosnie wynikow badan

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milka1986r Nowa

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim.

Od ok 8 miesiecy staramy sie z narzeczonym o dzidziusia, alr bez skutkow. W koncu poszlam do ginekolog, dostalam skierowanie na badania hormonalne. Wyszedl za duzy stan prolaktyny. Dostalam bromergon 1x dziennie + luteine od 16dc przez 10 dni. W poniedzialek czyli 20.02.2017r poszlam do niej na usg. Byl to 14dc. I tak:
    trzon macicy w przodozgięciu 47x33
    Endometrium 8,4mm
    Jajnik prawy 42x25mm z pecherzykiem 12mm
    Jajnik lewy 41x22mm
    Slad wolnego plynu w zatoce douglasa

Pani ginekolog stwierdzila ze owulacja juz byla, ale skoro tak to skad pecherzyk i plyn jednoczesnie ?
    Po za tym zmartwila sie ze mialam bardzo mala owulacje, takich slow uzylab. Chodzilo jej o to ze sa male jajniki w stosunku do owulacji.
    Prosila abym przyniosla jej wyniki nasienia narzeczonego i wtedy bedzie mogla stwierdzic czy mam brac clostilbegyt na wywolanie owulacji oraz czy wylonac usg okoloowulacyjne.

Powiedzcie mi prosze co sadzicie o tych wynikach?
    W koncu byla ta owulacja czy nie? Za mala czy odpowiednia?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ