X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pytanie odnosnie wynikow badan
Odpowiedz

Pytanie odnosnie wynikow badan

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milka1986r Nowa

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim.

Od ok 8 miesiecy staramy sie z narzeczonym o dzidziusia, alr bez skutkow. W koncu poszlam do ginekolog, dostalam skierowanie na badania hormonalne. Wyszedl za duzy stan prolaktyny. Dostalam bromergon 1x dziennie + luteine od 16dc przez 10 dni. W poniedzialek czyli 20.02.2017r poszlam do niej na usg. Byl to 14dc. I tak:
    trzon macicy w przodozgięciu 47x33
    Endometrium 8,4mm
    Jajnik prawy 42x25mm z pecherzykiem 12mm
    Jajnik lewy 41x22mm
    Slad wolnego plynu w zatoce douglasa

Pani ginekolog stwierdzila ze owulacja juz byla, ale skoro tak to skad pecherzyk i plyn jednoczesnie ?
    Po za tym zmartwila sie ze mialam bardzo mala owulacje, takich slow uzylab. Chodzilo jej o to ze sa male jajniki w stosunku do owulacji.
    Prosila abym przyniosla jej wyniki nasienia narzeczonego i wtedy bedzie mogla stwierdzic czy mam brac clostilbegyt na wywolanie owulacji oraz czy wylonac usg okoloowulacyjne.

Powiedzcie mi prosze co sadzicie o tych wynikach?
    W koncu byla ta owulacja czy nie? Za mala czy odpowiednia?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ