Forum Starając się - ogólne Rocznik 93 (staraczki)
Odpowiedz

Rocznik 93 (staraczki)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dziś "wyjaśnił" się wynik pozytywny w pierwszym dniu krwawienia. Jak to Pani doktor stwierdziła "test może czasem wyjść fałszywie dodatni przed miesiączką, dlatego nie warto robić testów. Bo tylko człowiek się stresuje". Nie wiem jak się ma to do rzeczywistości, ale nie będę się wgłębiać w to. Zgoniłam to wszystko na powrót organizmu do "normalności" po odstawieniu tabsów. W badaniu nic nie wyszło, więc ciąży nie ma. Jedynie mam trochę spuchniętą macicę, ale to przez to, że jestem po @ - tak uznała pani doktor. Trochę żałuję, że nie poczekałam do jutra. Poszłabym wtedy do swojej gin i wszystko byłoby sto razy lepiej wyjaśnione.. No ale nic. Nie można się załamywać. Trzeba zakasać rękawy i brać się do działania. Po raz kolejny :)

  • marciaa Autorytet
    Postów: 4265 1266

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wczoraj badalam progesreron i wynosi 15. Najzwyszy mój wynik jaki miałam.
    Dzisiaj mam gorączkę , ale jakoś muszę wytrwać do 19 w pracy.
    Jeszcze 3 razy wstać i weekend

  • Britty Autorytet
    Postów: 1067 479

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    naacia to jakas dziwna sprawa mo nig nie wyszedł pozytywny test a troche ich juz zrobilam:)


    Marciaa piękny wynik! Taak tez zyje do weekendu :D

    Ja odstawilam wszystkie leki. Mam juz dosyć. Ostatnie wymioty i migreny byly nie do zniesienia.w sumie Schudlam 4 kg. Teraz czekam albo na @ albo na || i następny cykl zaczynam z monitoringiem.

    02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • marciaa Autorytet
    Postów: 4265 1266

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też następny z monitoringiem

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty właśnie też byłam zdziwiona. Ale no nic nie poradze. Nie chciało mi się czekać do jutra to teraz mam ;p gdybym poczekała cierpliwie to może dowiedziałabym się czegoś konkretniejszego

  • welonka Autorytet
    Postów: 3493 1469

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    U mnie dzisiaj 29dc pewnie jutro pojawi sie @ i od nowa zaczynam monitoring i stymulacje. Prawdopodobnie to są nasze ostatnie 3miesiace starań dlatego powoli bede chyba stad znikać , usuniecie przegrody i zastosowanie specjalnych balonów przeciw zrostowych to koszt 10 tys. Na nfz troche sie boje a co lepszy specjalista nie wykonuje operacji na nfz i nie stosują nic przeciw zrostom.

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • Britty Autorytet
    Postów: 1067 479

    Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej ,
    U mnie dzisiaj 29dc pewnie jutro pojawi sie @ i od nowa zaczynam monitoring i stymulacje. Prawdopodobnie to są nasze ostatnie 3miesiace starań dlatego powoli bede chyba stad znikać , usuniecie przegrody i zastosowanie specjalnych balonów przeciw zrostowych to koszt 10 tys. Na nfz troche sie boje a co lepszy specjalista nie wykonuje operacji na nfz i nie stosują nic przeciw zrostom.

    Rozumiem cie Welonka i nie dziwie sie. Udzielenie sie na forum nakreca ta machinę, a przeciez przy staraniach tak ważne jest aby sie nie skupiać za bardzo. Mam nadzieje ze zabieg duzo zdziala. Trzymam kciuki. (y) czasami rozwiązania przychodzą same. Moze zabieg przywróci naturalna owulacje :) jezeli bd miała jeszcze sily to moze pomyśl o naprotechnologii. Mam nadsieje ze te trzy miesiące rozwiążą wszystkie problemy. Zajdziesz w ciążę i urodzisz zdrowego maluszka. Glowa do góry. Co by bylo,jakos to bedzie <3 oby to byl TEN czas. Tule i wspieram!

    02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Lilly_Ana Autorytet
    Postów: 1103 510

    Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu ostatnio pustawo :)


    Welonka trzymaj się Kochana. Mam nadzieję że w ciągu tych kilku mieięcy zajdziesz w ciąże i się uda wszystko. Trzymam mocne kciuki, nie łam się!


    To straszne że często pieniądze stają nam na drodze do upragnionego szczęścia...


    Britty - dobrze że odstawiłaś. Trzymam kciuki.


    Mi niby się rozkręciła @. Ale jest taka skąpa jak ostatnio przy torbieli. Boję się że znowu się dziad zrobił. Zwariuje z tym moim organizmem...
    Dziś byłam na pobraniu krwi, zrobiłam LH FSH i kortyzol. Ale wyniki we wtorek rano :)

    Córeczka 16.12.2018 <3

    Starania od listopada 2019.


    Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • welonka Autorytet
    Postów: 3493 1469

    Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly daj znac jak odbierzesz wyniki a kortyzol ze względu na ?

    Dzieki dziewczyny , juz calkiem inaczej podchodzę do tych starań teraz to jest "dodatek"do naszego życia .

    Aleksandra czy lekarz mówił Ci jak bedzie wyglądać pierwsza miesiączka po laparoskopii czy moze spóźnić się ?

    U mnie dzisiaj 5dzien od odstawienia dupka a tu nawet nie zapowiada sie [email protected] ,znając moje szczęście to jutro na chrzcinach dostane.

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • Lilly_Ana Autorytet
    Postów: 1103 510

    Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam, dam :) Hmm wiesz co moja endokrynolog mi kazała. Teraz to już nie pamiętam czemu, musiałabym na kartkę zerknąć (bo dała mi zapisaną A4 :D ) a nie chce mi się wstać, mam takiego lenia ostatnio. Ale zerknę jutro ;)


    Welonka oby przyszedł za chwilę :*

    Córeczka 16.12.2018 <3

    Starania od listopada 2019.


    Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • AleksandraW Autorytet
    Postów: 551 159

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja podobno miałam wczoraj owulacje:) haha :) wg testów owulacyjnych. Prawie w to nie wierzę. Mężuś na miejscu więc działamy.

    Welonka nic mi nikt nie mówił. Ale ja suplementuje ovarinem więc nie wiem kiedy przyjdzie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 19:05

    xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018
    _____________________________________
    Ig: hazel_eye16
  • Britty Autorytet
    Postów: 1067 479

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra W kciukam!!

    Ja biorę bardzo silne antybiotyki wiec chyba nie mam na co liczyć w tym cyklu :( chociaż nadzieje troche mam.
    Lilly jak wyniki?
    Welonka @ przyszla?

    02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • welonka Autorytet
    Postów: 3493 1469

    Wysłany: 29 sierpnia 2017, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty zawsze jest jakaś szansa,ale lepiej odrazu wyleczyć zapalenie niz zwlekać .

    Tak przyszła dzisiaj zaczynam juz clo ,ale pierwszy raz miałam taka obfita miesiączkę . W sobotę byliśmy na chrzcinach niektórzy tak bezmyślnie potrafią zranić druga osobę oczywiście na co my czekamy bardzo siedli na M mbo siedział za stołem ze ślepakami strzela itp, i tekst po co nam ślub jak nie wiadomo czy potrafimy stworzyć rodzinę , M sam powiedzial ze zrobiło mu sie bardzo przykro ja to odeszłam i nie słuchałam tego.


    Lily jak wyniki?

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • szatynkowato Ekspertka
    Postów: 485 82

    Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

    Tak przyszła dzisiaj zaczynam juz clo ,ale pierwszy raz miałam taka obfita miesiączkę . W sobotę byliśmy na chrzcinach niektórzy tak bezmyślnie potrafią zranić druga osobę oczywiście na co my czekamy bardzo siedli na M mbo siedział za stołem ze ślepakami strzela itp, i tekst po co nam ślub jak nie wiadomo czy potrafimy stworzyć rodzinę , M sam powiedzial ze zrobiło mu sie bardzo przykro ja to odeszłam i nie słuchałam tego.

    To okropne!! :( :( :(

    Endometrioza DIE, ANA+, zespół antyfosfolipidowy,
    ruch a plemników 0%, aglutynacja, test MAR 25%.
  • Lilly_Ana Autorytet
    Postów: 1103 510

    Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra kciuki!

    Kortyzol - 10,30 (norma 4,82 - 19,5)

    LH - 13,40 (norma dla f. pęcherzykowej 2,4 - 12,6
    f. owulacyjna: 14 - 95,6
    f. lutealna: 1,0 - 11,4)

    FSH - 6,89 (f. pęcherzykowa 3,5 - 12,5
    f. owulacyjna 4,7 - 21,5
    f. lutealna 1,7 - 7,7)

    Stosunek LH/FSH wynosi 1,94 więc z tego co się orientuje wskazuje to na PCOS? I mam LH podwyższone. I badania robiłam w 7dc CHYBA. Bardziej to byłby 4 dc ale liczyłam @ od plamień.



    Welonka - współczuje. Ludzie potrafią być okropni.

    Córeczka 16.12.2018 <3

    Starania od listopada 2019.


    Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Lilly_Ana Autorytet
    Postów: 1103 510

    Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co Wy np na to żeby założyć grupę (tajną) na fb i tam pisać jakieś rzeczy których nie chcemy pisać tu publicznie?

    Córeczka 16.12.2018 <3

    Starania od listopada 2019.


    Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • szatynkowato Ekspertka
    Postów: 485 82

    Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Dziewczyny co Wy np na to żeby założyć grupę (tajną) na fb i tam pisać jakieś rzeczy których nie chcemy pisać tu publicznie?

    Dzisiaj wpadłam na ten sam pomysł tylko głupio było mi proponować... Bo mega ciężko tu się zgrać, a na fb jednak wiadomości od razu wyskakują...

    Endometrioza DIE, ANA+, zespół antyfosfolipidowy,
    ruch a plemników 0%, aglutynacja, test MAR 25%.
  • AleksandraW Autorytet
    Postów: 551 159

    Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za :) kto zakłada niech się odezwie w wiadomości prywatnej to Was poszukam sobie do znajomych :)

    xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018
    _____________________________________
    Ig: hazel_eye16
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Dziewczyny co Wy np na to żeby założyć grupę (tajną) na fb i tam pisać jakieś rzeczy których nie chcemy pisać tu publicznie?
    Ja również jestem za :)

  • Britty Autorytet
    Postów: 1067 479

    Wysłany: 29 sierpnia 2017, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem za!! Welonka przykro mi :( to tak przykre i okrutne ale nie ma co przejmować takimi prostakami

    02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego