Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 96
Odpowiedz

Rocznik 96

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Trufle Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Sa dziewczyny ktore sie staraja , lub dziewczyny ktorym sie udalo ,? Jak to u was bylo ? Wyliczacie dni plodne , czy moze spontan ? W ktorym cyklu sie udalo , lub ktory sie staracie ?

,,Nadzieja umiera ostatnia"
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Trufle :)
    Ja jestem rocznik 96 z rocznym synkiem w domu i blizniakami w drodze :)

U mnie bylo tak, ze przed staraniami stosowalam antykoncepcje i po odstawieniu zaskoczylo w pierwszym cyklu :)

Ja mierzylam temperature. Do tego testy owulacyjne zeby zobaczyc czy wogole jest owulka po anty.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    No u mnie nie wygląda to tak kolorowo jak u koleżanki wyżej. Od poważnej decyzji kiedy powiedziałam wielkie "TAK" mojemu M. nie zabezpieczaliśmy się. Zaszłam w ciążę w wieku 17 lat. Nasze szczęście nie trwało długo. Do teraz jestem bez maleństwa ale staramy się dalej.

Kochana trzymaj się :D Jak to mówi moja mama jesteś młoda dupa jeszcze masz sporo czasu... No więc kochana jesteśmy młode jeszcze całe życie przed nami :)

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Trufle Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to pierwszy cykl czytalam o mierzeniu temperatury i sprawdzaniu szyjki,ale jestem zielona . Testy owulacyjne robilam z czego jeden wyszedl pozytywny reszta negatywne, szyjka mialam wrazenie ze jeden dzien byla miekka i wysoko teraz jest twarda nisko i skrecila w strone kregoslupa. Cykl jeszcze trwa do ok.4 kwietnia, ale nie jestem pewna bo moj okres zawsze mnie zaskakuje . Wariuje

,,Nadzieja umiera ostatnia"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ