Rok starań, jak mieć energię i nadzieję na powodzenie po stratach?
-
Cześć wszystkim 😊 minął ponad rok naszych starań, łącznie już 14 cykli. (2 poronienia- 1. Puste jajo, 2.ciaza biochemiczna). Szereg badań i diagnoza za nami. Obecnie poprawa wyników, i zielone światło od ginekologa do dalszych starań.
Wiadomo jak kobieta po takich przejściach reaguje, strach, obawy, co miesiąc testowanie i dalsze starania, codzienne myśli o ciąży.. jak sobie z tym radzicie? Jak starać się dalej i nie zwariować? Mam nadzieję, że w tym roku, w najbliższych miesiącach w końcu się uda, nie dopuszczam do siebie i niej myśli, ale jednocześnie bije się kolejnej straty, bo nie wiem jak bym to znowu zniosła..Starania o pierwsze 👶od 12.2020
Marzec 2021- puste jajo 💔
Listopad 2021- ciąża biochemiczna 💔
Mutacja MTHFR heterozygota
06.12.2022 tęczowa córeczka 💜
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia -
KAMA wrote:Cześć wszystkim 😊 minął ponad rok naszych starań, łącznie już 14 cykli. (2 poronienia- 1. Puste jajo, 2.ciaza biochemiczna). Szereg badań i diagnoza za nami. Obecnie poprawa wyników, i zielone światło od ginekologa do dalszych starań.
Wiadomo jak kobieta po takich przejściach reaguje, strach, obawy, co miesiąc testowanie i dalsze starania, codzienne myśli o ciąży.. jak sobie z tym radzicie? Jak starać się dalej i nie zwariować? Mam nadzieję, że w tym roku, w najbliższych miesiącach w końcu się uda, nie dopuszczam do siebie i niej myśli, ale jednocześnie bije się kolejnej straty, bo nie wiem jak bym to znowu zniosła..endometrioza
03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.
15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
ciąża naturalna -
malakejti wrote:Udalo się znalezc przyczynę strat? Ja nie umiem całkowicie odpuścić, ale staram sobie zapewnić wystarczająco dużo zajęć, które pozwalają mi się poczuć lepiej i skupić na czyms innym uwagę.Starania o pierwsze 👶od 12.2020
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia -
KAMA wrote:Tak, znaleźliśmy przyczynę. Leczenie skierowane w tym kierunku, wyniki nawet uległy poprawie. I w sumie teraz kiedy wiem, że wyniki są lepsze, i kiedy biorę leki typowo pod swoją mutacje genetyczna, to jakoś wiąże strasznie nadzieję, że uda się najlepiej "już". Boje się rozczarowania, a jednocześnie nie potrafię odpuścić myślom, to nawet nie chodzi o to, że myślę każdego dnia, ale każdej godziny o tym..
Można wiedzieć coś wieciej o mutacji?
Też jestem w podobnym przypadku, narazie 2 ciąże biochemiczne jeszcze nie znamy przyczyny. Wstępnie jest wszystko dobrze z podstawowych badań, ale teraz będę musiała zacząć szczegółowe badania tylko nie wiem od czego⛪️2015
👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
Starania o rodzeństwo od 05.2021,
Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
11.2021 drożność jajowodów - ok
12.2021 Covid
02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
dalszy późniejszy plan inseminacja
👱♀️91
✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
✅AMH - 3,32
✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne
Wsparcie:
Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG
👦 90
Badania 02.2022
Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy. -
Just91 wrote:Można wiedzieć coś wieciej o mutacji?
Też jestem w podobnym przypadku, narazie 2 ciąże biochemiczne jeszcze nie znamy przyczyny. Wstępnie jest wszystko dobrze z podstawowych badań, ale teraz będę musiała zacząć szczegółowe badania tylko nie wiem od czego
A jak jest u Ciebie?Starania o pierwsze 👶od 12.2020
KAMA wrote:Tak, znaleźliśmy przyczynę. Leczenie skierowane w tym kierunku, wyniki nawet uległy poprawie. I w sumie teraz kiedy wiem, że wyniki są lepsze, i kiedy biorę leki typowo pod swoją mutacje genetyczna, to jakoś wiąże strasznie nadzieję, że uda się najlepiej "już". Boje się rozczarowania, a jednocześnie nie potrafię odpuścić myślom, to nawet nie chodzi o to, że myślę każdego dnia, ale każdej godziny o tym..endometrioza
03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.
15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
ciąża naturalna -
malakejti wrote:Doskonale Cię rozumiem. Sama jestem po poronieniu na podobnym etapie i odkąd miałam okazję być w ciąży to mam dużo większe ciśnienie, żeby znowu w niej być, a tu czas mija a dalej ciszaStarania o pierwsze 👶od 12.2020
nick nieaktualnyKAMA wrote:Mamy 1 poronienie zatrzymane w 9 tyg, i 1 ciążę biochemiczna. Starania łącznie od 14 cykli, z małymi przerwami na regenerację po poronieniach. Robiłam badania w kierunku trombofilia, i wyszła mutacja MTHFR w układzie heterozygotycznym. Mam zwiększony kwas foliowy w formie zmetylowanej, suplementy również, Duphaston w 2 fazie cyklu, staram się trzymać dietę.. i czekam na efekty
A jak jest u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 12:31
-