Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SERPINE1 4G/5G
Odpowiedz

SERPINE1 4G/5G

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gruszka1 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejs z was, z badań na Trombolifie i MTHFR wyszło coś podobnego?

W promotorze genu SERPINE1 (inhibitor aktywatora plazminogenu-1, PAI-1) stwierdzono wariant 4G/4G obecny w układzie homozygotycznym.

Chodzi mi o ewentualne leczenie, profilaktyka.
    Nim dostanę się do poradni genetycznej to wieki pewnie miną.

04.2022 👶 nat., cesarka
    08.2023 💔 nat. biochem

02.2026 punkcja- 14🥚
    ___6 do zapłodnienia-> 2❄️
    ___2 sety po 3 oocyty ❄️🌬️prywatnie
    25.03.2026 I transfer 5AA (AH+EMBRYOGLUE) [3x1 duphaston, 1x encorton, 2x prolutex, 4x estrofem, 1x fraxiparine, 2x cyclogest] ❌ beta 2,3

został 1 🥚❄️ 4AA

👩 '93
    letrox 50
    AMH 7,19
    ▪︎10.25 HSG zwykłe- subdrożne
    ▪︎10.25 HSG selektywne z lipiodolem- drożne
    ▪︎SHGB 26,7nmol/l
    ▪︎Test Post Coitum- 1-0-0-1-0-0-2-0-0-1 ruch A.-0%, ruch B- 2%, ruch C- 5%, Liczne leukocyty
    ▪︎Immunofenotyp OK. Jedynie CD4/CD8 2%

🧑 '93
    ▪︎fragmentacja DNA 35%
    ▪︎11.24 18mln/ml i 54ml/ejakulat 15 prawidłowych 2mln leukocytów
    ▪︎plemniki prawidłowe 1%, patologiczne 99% (patologia główki 98%, p.wstawki 32%, p.witki 29%)
    ▪︎panel urogenitalny 10.2025 ujemny
    ▪︎chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, hpv- nie wykryto
    ▪︎usg prostaty OK
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na przykład.
    Sprawa jest niejednoznaczna, bo są trochę sprzeczne badania na ten temat. Jedne sugerują, że osoby z tą mutacją mogą mieć nieco zwiększone ryzyko zakrzepów i w rezultacie poronień, a nowsze pokazały, że to często występująca w społeczeństwie mutacja i wiele kobiet bez żadnych poronień jest jej nosicielkami. Z tego powodu lekarze mają różne podejście do tego. Mogą nie zalecić nic, mogą zalecić Acard, heparynę albo jedno i drugie na okres ciąży. Na pewno znaczenie też ma, czy miałaś poronienia i czy masz w rodzinę historię chorób o charakterze zakrzepowym.

age.png
  • Iiris Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką mutacje PAI jak Ty. Jestem po 3 ciążach biochemicznych. Ginekolog po wyniku zwiększyła mi Acard do 150mg a od dodatniego testu mam podawać sobie heparynę.

2022r. zdrowa córeczka ☺️ (2cs)
    Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
    Aktualnie 8cs
    3x cb 💔
    Mutacja PAI, rozchwiane cytokiny, niedoczynność tarczycy Hashimoto -Encorton, Acard, Progesteron Besins, Cyclogest, Euthyrox N
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ