SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SERPINE1 4G/5G
Odpowiedz

SERPINE1 4G/5G

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gruszka1 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejs z was, z badań na Trombolifie i MTHFR wyszło coś podobnego?

W promotorze genu SERPINE1 (inhibitor aktywatora plazminogenu-1, PAI-1) stwierdzono wariant 4G/4G obecny w układzie homozygotycznym.

Chodzi mi o ewentualne leczenie, profilaktyka.
    Nim dostanę się do poradni genetycznej to wieki pewnie miną.

04.2022 👶 nat., cesarka
    08.2023 💔 nat. biochem

02.2026 punkcja- 14🥚
    ___6 do zapłodnienia-> 2❄️
    ___2 sety po 3 oocyty ❄️🌬️prywatnie
    25.03.2026 I transfer 5AA (AH+EMBRYOGLUE) [3x1 duphaston, 1x encorton, 2x prolutex, 4x estrofem, 1x fraxiparine, 2x cyclogest] ❌ beta 2,3

został 1 🥚❄️ 4AA

👩 '93
    letrox 50
    AMH 7,19
    ▪︎10.25 HSG zwykłe- subdrożne
    ▪︎10.25 HSG selektywne z lipiodolem- drożne
    ▪︎SHGB 26,7nmol/l
    ▪︎Test Post Coitum- 1-0-0-1-0-0-2-0-0-1 ruch A.-0%, ruch B- 2%, ruch C- 5%, Liczne leukocyty
    ▪︎Immunofenotyp OK. Jedynie CD4/CD8 2%

🧑 '93
    ▪︎fragmentacja DNA 35%
    ▪︎11.24 18mln/ml i 54ml/ejakulat 15 prawidłowych 2mln leukocytów
    ▪︎plemniki prawidłowe 1%, patologiczne 99% (patologia główki 98%, p.wstawki 32%, p.witki 29%)
    ▪︎panel urogenitalny 10.2025 ujemny
    ▪︎chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, hpv- nie wykryto
    ▪︎usg prostaty OK
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na przykład.
    Sprawa jest niejednoznaczna, bo są trochę sprzeczne badania na ten temat. Jedne sugerują, że osoby z tą mutacją mogą mieć nieco zwiększone ryzyko zakrzepów i w rezultacie poronień, a nowsze pokazały, że to często występująca w społeczeństwie mutacja i wiele kobiet bez żadnych poronień jest jej nosicielkami. Z tego powodu lekarze mają różne podejście do tego. Mogą nie zalecić nic, mogą zalecić Acard, heparynę albo jedno i drugie na okres ciąży. Na pewno znaczenie też ma, czy miałaś poronienia i czy masz w rodzinę historię chorób o charakterze zakrzepowym.

age.png
  • Iiris Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką mutacje PAI jak Ty. Jestem po 3 ciążach biochemicznych. Ginekolog po wyniku zwiększyła mi Acard do 150mg a od dodatniego testu mam podawać sobie heparynę.

2022r. zdrowa córeczka ☺️ (2cs)
    Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
    Aktualnie 8cs
    3x cb 💔
    Mutacja PAI, rozchwiane cytokiny, niedoczynność tarczycy Hashimoto -Encorton, Acard, Progesteron Besins, Cyclogest, Euthyrox N
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ