Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › SERPINE1 4G/5G
Odpowiedz

SERPINE1 4G/5G

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gruszka1 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejs z was, z badań na Trombolifie i MTHFR wyszło coś podobnego?

W promotorze genu SERPINE1 (inhibitor aktywatora plazminogenu-1, PAI-1) stwierdzono wariant 4G/4G obecny w układzie homozygotycznym.

Chodzi mi o ewentualne leczenie, profilaktyka.
    Nim dostanę się do poradni genetycznej to wieki pewnie miną.

04.2022 👶 nat., cesarka
    08.2023 💔 nat. biochem

02.2026 punkcja- 14🥚
    ___6 do zapłodnienia-> 2❄️
    ___2 sety po 3 oocyty ❄️🌬️prywatnie
    25.03.2026 I transfer 5AA (AH+EMBRYOGLUE) [3x1 duphaston, 1x encorton, 2x prolutex, 4x estrofem, 1x fraxiparine, 2x cyclogest] ❌ beta 2,3

został 1 🥚❄️ 4AA

👩 '93
    letrox 50
    AMH 7,19
    ▪︎10.25 HSG zwykłe- subdrożne
    ▪︎10.25 HSG selektywne z lipiodolem- drożne
    ▪︎SHGB 26,7nmol/l
    ▪︎Test Post Coitum- 1-0-0-1-0-0-2-0-0-1 ruch A.-0%, ruch B- 2%, ruch C- 5%, Liczne leukocyty
    ▪︎Immunofenotyp OK. Jedynie CD4/CD8 2%

🧑 '93
    ▪︎fragmentacja DNA 35%
    ▪︎11.24 18mln/ml i 54ml/ejakulat 15 prawidłowych 2mln leukocytów
    ▪︎plemniki prawidłowe 1%, patologiczne 99% (patologia główki 98%, p.wstawki 32%, p.witki 29%)
    ▪︎panel urogenitalny 10.2025 ujemny
    ▪︎chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, hpv- nie wykryto
    ▪︎usg prostaty OK
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na przykład.
    Sprawa jest niejednoznaczna, bo są trochę sprzeczne badania na ten temat. Jedne sugerują, że osoby z tą mutacją mogą mieć nieco zwiększone ryzyko zakrzepów i w rezultacie poronień, a nowsze pokazały, że to często występująca w społeczeństwie mutacja i wiele kobiet bez żadnych poronień jest jej nosicielkami. Z tego powodu lekarze mają różne podejście do tego. Mogą nie zalecić nic, mogą zalecić Acard, heparynę albo jedno i drugie na okres ciąży. Na pewno znaczenie też ma, czy miałaś poronienia i czy masz w rodzinę historię chorób o charakterze zakrzepowym.

age.png
  • Iiris Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką mutacje PAI jak Ty. Jestem po 3 ciążach biochemicznych. Ginekolog po wyniku zwiększyła mi Acard do 150mg a od dodatniego testu mam podawać sobie heparynę.

2022r. zdrowa córeczka ☺️ (2cs)
    Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
    Aktualnie 8cs
    3x cb 💔
    Mutacja PAI, rozchwiane cytokiny, niedoczynność tarczycy Hashimoto -Encorton, Acard, Progesteron Besins, Cyclogest, Euthyrox N
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ