Siedlce też się starają :]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZapraszam tutaj wszystkie kobitki z Siedlec i okolic. Jest na chyba kilka
Czarnula87 - Olga
Rewelka - Ewelina
Santoocha - Aneta
Lucy - Aneta
Jus - Justyna
Pisselini- Magda
Karusia - KarolinaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:46
karusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciąży chodziłam na początku do Demczuka - okropny typ! Nic mi nie chciał tłumaczyć, nawet po zagrożeniu poronieniem. Zmieniłam go na Kamontową, zadowolona byłam bardzo.
Teraz chodzę do Makowskiego. Ale na razie nie wiem co myśleć o nim. Plus ma u mnie bo zdecydował o cesarce (nieskrócona szyjka przy pełnym rozwarciu) i naprawdę mu za to wdzięczna jestem, a akurat przyjmuje w mojej przychodni. -
witajcie mile Panie Ja walcze z pco. Od wrzesnia jestem w invimedzie w warszawie. Wcześniej chodzilam przy pco do lekarza z okolicy, ale dla mnie to zmarnowany czas. Teraz czuje sie bezpieczna i widze skutki ladne owulacje i ciaza biochemiczna w poprzednim cyklu.Serce peklo mi na kawalki ale juz jest poskladane. A jak wyglada Wasze leczenie i przygody?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 18:26
paulashells lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJakieś 9 lat temu zaczęłam mieć spoore problemy z okresem, tzn. okres był raz na jakiś czas, np. co dwa, pięć miesięcy. Poszłam do jednego gin. to stwierdził, że to normalne i że samo się wyreguluje. Pomyślałam ok. Ale nic się nie regulowało, a ja okresu nie miałam już z coraz częściej (np. po 8-9 miesięcy). W międzyczasie znalazłam w którejś z gazet artykuł o PCOS i aż się przestraszyła, bo wszystkie objawy co były w nim opisane miałam ja, nawet wiekowo się zgadzało. Poszłam do innego gin. i usłyszałam to samo co wcześniej, a na pytanie czy czasem nie mam tego o czym czytałam usłyszałam,że nie kwalifikuję się wiekowo.
Tak się wqrzyłam, że poszłam w końcu prywatnie. I co się okazało po badaniach USG? Oczywiście PCOS. Lekarz b. sympatyczny (Łazuka), wytłumaczył co i jak i przepisywać mi zaczął Diane. I tak brałam z przerwami przez dwa lata. Jak brałam - wszystko było oki, przestawałam brać - nie było nic. Przez te dwa lata przybrałam 20kg.
Potem poszłam do endo-gin a Chłodną (Gosek). No i ona mi mega duzo badań pozlecała, dobrała odpowiednie leki. Nawet mnie do Wawy do szpitala wysłała na badania. Zgubiłam te 20 kg przy niej. Ale organizm reagował coraz gorzej na coraz to inne leki i w końcu od niej na wizycie usłyszałam, że ona już nie wie co mi poradzić i pomóc. Niedziałkowa która robiła mi usg stwierdziła, że jajniki najzwyczajniej sobie przestały jakkolwiek funkcjonować i nie ma szans na ciążę.
W międzyczasie poznałam mojego męża i w sierpniu 2011 dowiedziałam się przypadkiem, że jestem w ciąży! Szok
Teraz synek ma już prawie 1 rok i 8 miesięcy, a my chcemy drugiego BąbelkaHANA lubi tę wiadomość
-
Historia z happy endem mam nadzieje ze drugi cud tez Ci sie przytrafi niespodziewanie. Ja poszlam od razu do kliniki bo nie ufam lekarzom i wiem ze sa dobrzy i zli. I nie kazdy moze wiwdziec jak postepowac z nieplodnoscia, szkoda mi czasu bylo. Teraz efekt widze szybko tylko to juz sa koszta i czasu duzo idzie na dojazdy pociagiem Ale czego nie zrobi sie dla kogos,zeby uslyszyc jak mowi mamo :d
Jak chcesz jest tez forum tutsj z pco, fajne kobietki wspieraj bardzo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to dawaj linka Chociaż ja juz przeczytałam cały internet na ten temat. Chyba powoli sie oswajam z mysla ze dziecko bedzie moze kiedys, moze, a moze nie bedzie go wcale.
Jezeli masz dobre efekty to nie ma co kombinowac, a jak czujesz ze ci nie pomaga to zmieniaj jak najszybciej. A ile płacisz za prywatne wizyty? I jak u Ciebie jest z owulacja? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie w miarę szybko, chociaż ginek przyjmuje tylko w czwartki, ale jest druga gin i ona w jakiś inny dzień przyjmuje. Zazwyczaj czeka się na wizytę 2-4 tgodnie, zalez w jakim okresie miesiąca się zadzwoni. Ale niestety usg robi inna lekarz w inny dzień - Podgórzakowa. A tak to super jest. No i jest wyjebiaszcza położna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny