X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Siemie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • starająca33 Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może miał ktoś podobnie?mialam plamienia na kilka dni przed okresem już od kilku cykli. Lekarz zalecił miositogyn i do tego zaczęłam pić siemię. Zwykle miesiączki co 26 _27 dni. Teraz już 32 i tylko lekkie plamienia 2 dni temu. Już myślałam że to miesiączka a tu nic. Czy siemię może opóźnic miesiączkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 19:41

• starająca33 Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewczyny jednak siemię chyba działa cuda. To nie przesunięcie miesiączki a jestem w ciąży!!! W ostatnim miesiącu piłam ciągle siemię i miositogyn i nagle się udało :) pozdrawiam i życze wszystkim powodzenia

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Ile razy dziennie pilas siemie? Przez cały cykl?

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • starająca33 Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez cały cykl raz dziennie siemię - kupiłam takie w ziarenkach i gotowalam z dwóch łyżek. Piłam jak ostyglo - robiła się z tego prawdziwa galereta.,srednio przyjemne ale się zawzielam. Do tego raz dziennie miositogyn. A i nie wiem czy to coś dało ale w całym cyklu zjadłam kilka grantów i piłam sok z Granata bo podobno też dobrze wpływa na plodnosc

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O granacie nie słyszałam, dobrze wiedzieć. Dzieki że sie podzieliłas i życzę zdrowej i nudnej ciąży. Mogę jeszcze spytać ile sie staraliscie?

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • starająca33 Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) Mamy już synka 6 lat. Wtedy poszło szybko. Teraz staraliśmy się dwa lata, ja ciągle zaburzenia hormonalne. Luteina itp. nic i w końcu to rzuciłam a zaczęłam pić siemię i ten miositogyn

• luksierre0131 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graruluje starajaca33!! Nie wiem czy jeszcze tu jestes a moze zobaczysz i odpowiesz 😊 plamienia miałaś 2 dni przed spodziewanym okresem? I ile po zrobilas test ?

24 cs...
    PCO.
    16.07.19 - laparoskopia z histeroskopią. -jajowody drożne,wszystko OK.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ