Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋♂️.
-
WIADOMOŚĆ
-
Meduza wrote:Dziewczyny mam wyniki z dziś: beta w pon 155 dziś 375 to jest ok, ale prog 50,4 (norma w 1 trym to 44,4) 😳 oczywiście w necie przeczytałam ze albo puste jajo albo ciąża mnoga 🤔 czekam na odpowiedz od swojej lekarki…
Spokojnie, mnie za czytanie internetu lekarz wczoraj opierdzielil i w sumie ma poniekąd rację. Stresujesz się (nawet jeśli twierdzisz, że nie), a to na pewno teraz nie pomoże. Poczekaj na reakcję swojej ginekolog i późniejsze usg
Trzymam kciuki 🤞
I zazdro tak wczesnych wyników, w sensie, że nie musiałaś czekać 😅 ja nie mam co na stronę wchodzić wcześniej niż o 15 🙈🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 12:47
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
siesiepy wrote:Vaneya, wpadaj i dziel się czym chcesz. Zawsze to raźniej z kimś przeżywać zarówno niepowodzenia jak i powodzenia. A jak będzie trzeba, to i burze mózgów się zrobi, aby znaleźć rozwiązanie.
Emka06 a twój planuje czy ma problem z tym? Bo ja mam ze swoim problem żeby go przekonać. Chciałam jak najszybciej żeby w razie W już działać, ale się uparł że z nim przecież nie może być nic źle. Powiedziałam mu że jak po pół roku nic nie będzie, to na siłę go wezmę. Ale z chęcią się dowiem, po jakim czasie inni robili.siesiepy, Amunicja, oloska lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Emka06 wrote:Mój ostatnio nawet sam szukał, gdzie takie badanie wykonać, bo się zastanawia już czy wszystko u niego okej. Najchętniej już bym go wysłała, ale laboratoria, gdzie można takie badanie wykonać są tylko w większych miastach i to nas na razie powstrzymało. Ostatnio ustaliliśmy, że po pół roku jak nie zaskoczy to zrobi te badanie. Bardzo mu zależy na zostaniu ojcem, więc jest gotów na takie "poświęcenie"
Mój facet też chodzi na badania sam, nie ma i nigdy nie miał z tym żadnego problemu. Nie jest to jego ulubione badanie ale chce być Ojcem, więc trzebasiesiepy, Mart768 lubią tę wiadomość
-
Madziq6 wrote:Zazwyczaj nieodzywamy się kilka dni...🙄u mnie szala się wylała i padły trudne słowa których naprawdę niezaluje...niechce obecnie z nim rozmawiać...może jutro mi minie ale obecnie mam dość😥
Eh, ciężka sprawa.Poczekaj ile musisz aż emocje opadną i spróbuj z nim po ludzku pogadać. Może wpadnie jakiś ❤️ na zgodę. Nie ma tego złego.
Z moim przez budowę też sporo potrafię się kłócić, bo twierdzi że nic nie robię a do tego jest nerwowy... Ale zagryzam zęby, bo też potrafimy się do siebie nie odzywać tydzień jak się zaprę, a często kłócimy się regularnie przed weekendem (nie wiem czemu tak).walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Emka06, Vaneya, mój to jest taki anty-lekarz. Nawet testy na grupę krwi (bo nie znał) zamawiałam mu domowe z "hameryki", bo nie chciał iść do labu za 30zł się zbadać. Skaranie boskie z nim.
Ale mnie to wysyła wszędzie gdzie trzeba i nie trzeba oczywiście.
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
jo_ana wrote:Livka możesz mi wpisać 🐒
Pozwoliłam sobie oddać głos mimo, że ostatnimi czasy mnie tutaj jest mało, ale podglądam co jakiś czas i sprawdzam co tam u Was. Chodź w tym miesiącu wiele z Was, które pamietam ze wcześniejszych miesięcznych przechodzi już na tę drugą stronę 🥳jo_ana lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Madziq6 wrote:Hej myśmy wczoraj na noc jak zwykle się pokłócili chciałam miło zakończyć dzień wyszło jak zwykle...dziś miałam iść do tego starego gina ale byłam tak wkurzona po wczoraj że olalam temat nieposzlam.Zaczynam mieć dość tematu lekarzy i starań...😥😥😥przepraszam za żal post ale stary siedzi jeszcze.1,5tyg w domu i wiem już że będą to tygodnie w ciszy...
siesiepy, ForgetMeeNot, A-6, LaBellePerle, Anett93 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
jo_ana wrote:Livka możesz mi wpisać 🐒
Pozwoliłam sobie oddać głos mimo, że ostatnimi czasy mnie tutaj jest mało, ale podglądam co jakiś czas i sprawdzam co tam u Was. Chodź w tym miesiącu wiele z Was, które pamietam ze wcześniejszych miesięcznych przechodzi już na tę drugą stronę 🥳jo_ana lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
siesiepy wrote:Emka06, Vaneya, mój to jest taki anty-lekarz. Nawet testy na grupę krwi (bo nie znał) zamawiałam mu domowe z "hameryki", bo nie chciał iść do labu za 30zł się zbadać. Skaranie boskie z nim.
Ale mnie to wysyła wszędzie gdzie trzeba i nie trzeba oczywiście.
Eh te chłopy, ciężko do nich dotrzeć czasem
Mój jak go wyślę to pójdzie. Ale rewanzuje mi to byciem cieżkim w innych tematachsiesiepy lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2023, 23:19
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
siesiepy wrote:Eh, ciężka sprawa.
Poczekaj ile musisz aż emocje opadną i spróbuj z nim po ludzku pogadać. Może wpadnie jakiś ❤️ na zgodę. Nie ma tego złego.
Z moim przez budowę też sporo potrafię się kłócić, bo twierdzi że nic nie robię a do tego jest nerwowy... Ale zagryzam zęby, bo też potrafimy się do siebie nie odzywać tydzień jak się zaprę, a często kłócimy się regularnie przed weekendem (nie wiem czemu tak).
Budowa to u nas wieczny powód kłótni. Naprawdę podziwiam ludzi którzy się nie kloca. Przykład z wczoraj: mówiłam mojemu zeby powiedział tynkarzom zeby obrobili drzwi do garażu bo będą ukryte, jadę na budowę i co? I niezrobione. Pytam go czy powiedział im a on mi na to,,o te drzwi nie pytali" i jak tu się nie zagotować..
Jak ktoś buduję się w zgodzie to naprawdę takie małżeństwa przetrwają wszystkie burze i tornada. Naprawdę dla mnie to nieosiągalny level związku.siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Emka06 wrote:A jeśli chodzi o samo badanie to zdecydowaliście się od razu na jakieś rozszerzone badania?
Ja myślałam najpierw o posiewie nasienia, a to z tego względu, że zauważyłam kiedyś u mojego w nasieniu coś co wygląda jak ciałka żelatynowe (szukałam w internecie i to jest najbardziej podobne). On twierdzi, że ma tak odkąd pamięta, ja wcześniej nie zauważyłam, bo używaliśmy prezerwatyw. W internecie znalazłam jeden wpis na ten temat, gdzie piszą, że to nie ma wpływu na jakość nasienia. Ale znalazłam też wpisy, że takie grudki mogą być objawem bakterii. Żadnych innych objawów nie ma, ale wiem, że bezobjawowe infekcje też się zdarzaja.
Ja jakbym teraz decydowała to bym oznaczała jak najwięcej rzeczy za jednym zamachem - podstawowe, fragmentacje, hialuronian, posiew.
Wtedy nic nie wiedziałam, wiec zrobiliśmy to co mi się zdawałoAgn1000 lubi tę wiadomość
-
Emka06 wrote:A jeśli chodzi o samo badanie to zdecydowaliście się od razu na jakieś rozszerzone badania?
Ja myślałam najpierw o posiewie nasienia, a to z tego względu, że zauważyłam kiedyś u mojego w nasieniu coś co wygląda jak ciałka żelatynowe (szukałam w internecie i to jest najbardziej podobne). On twierdzi, że ma tak odkąd pamięta, ja wcześniej nie zauważyłam, bo używaliśmy prezerwatyw. W internecie znalazłam jeden wpis na ten temat, gdzie piszą, że to nie ma wpływu na jakość nasienia. Ale znalazłam też wpisy, że takie grudki mogą być objawem bakterii. Żadnych innych objawów nie ma, ale wiem, że bezobjawowe infekcje też się zdarzaja.
Mój robił rozszerzone badanie w invimedzie ale szczerze mówiąc nie wnikałam czym się różniło od podstawowego. Dużej różnicy w cenie nie było a coś tam więcej od razu zbadane. I takie też kazał zrobić gin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 13:06
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Agn1000 wrote:Budowa to u nas wieczny powód kłótni. Naprawdę podziwiam ludzi którzy się nie kloca. Przykład z wczoraj: mówiłam mojemu zeby powiedział tynkarzom zeby obrobili drzwi do garażu bo będą ukryte, jadę na budowę i co? I niezrobione. Pytam go czy powiedział im a on mi na to,,o te drzwi nie pytali" i jak tu się nie zagotować..
Jak ktoś buduję się w zgodzie to naprawdę takie małżeństwa przetrwają wszystkie burze i tornada. Naprawdę dla mnie to nieosiągalny level związku.
No my z kolei jak się remontowaliśmy to wieczne awantury, ale to raczej dlatego, ze mój mąż jest ultrapedantem i mujsi mieć wszystko idelanie i równiutko. A tak się często nie da, zwłaszcza, ze remontowaliśmy stary dom z czasów komuny. I on mówi "następnym razem zrobię sam" a ja se myślę "ta i będzie 15 lat remontował". Ale nie powiedziałam bo by chyba się do mnie pół roku nie odyzwał -
Zagłosowane 💪🏻
Mój jeszcze jest przed badaniem nasienia ale jeśli sytuacja nie zmieni się to na pewno niedługo zrobi. Rozmawiałam z nim o tym i dla niego to naturalne - chcemy mieć WSPÓLNE dziecko, więc w staraniach musimy też uczestniczyć WSPÓLNIE. 🙂
No i nie oszukujmy się - dla faceta to nic strasznego. Pójdzie, dojdzie i wyjdzie. I po robocie 🤷🏻♀️ to Nas męczą z tymi badaniami, zabiegami itp 🙄Agn1000, Emka06, Vaneya, Namisa, siesiepy, ChocoMonster, LaBellePerle, Vivico, Anett93 lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Eh, ciężka sprawa.
Poczekaj ile musisz aż emocje opadną i spróbuj z nim po ludzku pogadać. Może wpadnie jakiś ❤️ na zgodę. Nie ma tego złego.
Z moim przez budowę też sporo potrafię się kłócić, bo twierdzi że nic nie robię a do tego jest nerwowy... Ale zagryzam zęby, bo też potrafimy się do siebie nie odzywać tydzień jak się zaprę, a często kłócimy się regularnie przed weekendem (nie wiem czemu tak).siesiepy lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Zagłosowane 💪🏻
Mój jeszcze jest przed badaniem nasienia ale jeśli sytuacja nie zmieni się to na pewno niedługo zrobi. Rozmawiałam z nim o tym i dla niego to naturalne - chcemy mieć WSPÓLNE dziecko, więc w staraniach musimy też uczestniczyć WSPÓLNIE. 🙂
No i nie oszukujmy się - dla faceta to nic strasznego. Pójdzie, dojdzie i wyjdzie. I po robocie 🤷🏻♀️ to Nas męczą z tymi badaniami, zabiegami itp 🙄
Takie powinno być podejście zawsze 🙂Vaneya, Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Cieszę się,że atmosfera się oczyściła 😇 to już wisiało w powietrzu,aż pękło, musiało. Rozumiem dwie strony. Faktycznie w tym miesiącu jest multum nowych,ale taka kolej rzeczy. Ja zawsze ceniłam sobie rady weteranek, to prawdziwa skarbnica wiedzy. Na początku też nie rozumiałam wszystkich skrótów czy stopek,ale to po czasie samo wchodzi. Nie ukrywam,że czekałam na konstruktywny komentarz Monki, zawsze mi się kojarzyłaś z taką „forumową mamą”, która wszystko na spokojnie wyjaśni, czasem podczytuję Was na czerwcowym 😊
Nie jestem w stanie odnieść się do każdej,ale:
Pluto, niezmiennie trzymam kciuki, mam nadzieję,że już bliżej jak dalej. Konkretny plan działania, który wygląda obiecująco 💪🏼
Na tytuł zagłosowałam 👍🏼 Miałam jednego faworyta. Ja na forum zostaje, może nie będę się na wszystko udzielać bo urlop dobiega końca,ale cały czas jestem 🙂ForgetMeeNot, ChocoMonster, verliebtindich, pluto_nova, Livka, Cotakoza, LaBellePerle, Anett93 lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️30
11 lat razem 👩🏼❤️👨🏻 + 🐶
Starania o pierwszego 👶🏼
09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx
11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
Powrót do starań 💚
🗓️ długie cykle
23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
28.11 beta 135,07 mIU/ml
30.11 beta 360,25 mIU/ml
06.12 usg pęcherzyk ciążowy