X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Dziękuję za odp. A może inne zafasolkowane podzielą się informacja, czy ich szyjka po pozytywnym teście ciążowym jest wysoko czy nisko?
    Ogarniam dopiero ten temat 😅

U mnie od 8/9 dpo szyjka wysoko jak na owulację i twarda jak skała :) jak wkladalam termometr do środka to wręcz się odbił od szczytu 😂

Teraz nie badam, ale jak czasem zmierze temperaturę to czuję że jest średnio albo wysoko i jest twarda. O tej porze przed @ miałam średnio albo nisko i była miękka.

Majaaa lubi tę wiadomość

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Tydzień 3/4
    No właśnie problem z tym że u ginekologa byłam raz i oni przyjmują 2 razy w tyg. Żadnych badań nie zalecił . Miałam torbiel j miałam się zgłosić po następnej @ . A tu test pozytywny .
    Pierwsza ciąża zakończona poronieniem
    W drugiej też płaciłam i okazało się że krwiak. Na szczęście się wchłonąl. I teraz znów dlatego mnie to martwi
    moze to być ta torbiel a może i po implantacji jaki krwiaczek ..dobrze że brązowe bo z reguły są to resztki zastałej krwi także szczęście w nieszczęściu na plus . dobrze by było zrobić USG to byś wiedziała jak sytuacja w środku wygląda bo tak to jedynie mozna wziasc progesteron i modlić by wszystko dobrze się zagnieździło . trzymam kciuki!

Katja___ lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpiszcie mnie proszę na 17 sierpnia. Nie nastawiam się na nic ale może jednak... cycki mnie bolą jak szalone, podbrzusze coś tam pobolewa więc hmmm 🤔 chociaż znając życie @ przyjdzie wcześniej. Pozdrawiam Was ciepło i za każdą z osobna trzymam kciukasy, A tym co już zobaczyły dwie kreseczki przesyłam ogromne gratki !!

• EveB Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki, nie wiem czemu, ale przez przeglądarkę mam inny nick, w apce inny (Ewelina.) Pozostaje w takim razie przy tym.
    Przynajmniej suwaczek ogarnęłam 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 21:47

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie powód dla którego faza lutealna może się wydłużyć?
    Głupieje już całkiem. Szyjka mi się wygięła do tyłu, bóle podrzusza przeszły całkiem i już totalnie nic nie przewiduje okresu. Nigdy nie lubiłam sierpnia, ale ten miesiąc to jakaś parodia...
    Gratuluję wszystkim ⏸️

Oliwia przypomnij mi wyszedł Ci pozytywny test przy becie 3 czy od razu poszłaś na betę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 22:10

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Głupieje już całkiem. Szyjka mi się wygięła do tyłu, bóle podrzusza przeszły całkiem i już totalnie nic nie przewiduje okresu. Nigdy nie lubiłam sierpnia, ale ten miesiąc to jakaś parodia...
    Gratuluję wszystkim ⏸️

Oliwia przypomnij mi wyszedł Ci pozytywny test przy becie 3 czy od razu poszłaś na betę?

A jesteś pewna, że nie przesunęła Ci się owu? Robiłaś test?

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie25 wrote:
    A jesteś pewna, że nie przesunęła Ci się owu? Robiłaś test?
    Szczerze już pierdzielca dostaje. Szczyt śluzu płodnego miałam 9dpo, gdzie po nim pojawiła się susza totalna, następnie kremowy śluz, czasem susza, czasem trochę wodniej no i szyjka już była totalnie nie płodna i zamknięta na 4 spusty. Jestem po razy drzwi 17 dni od mojej domniemanej owulacji (patrzę tak plus minus 2 dni).
    Szczerze już sama nie wiem. Na słowo test już mi się robi nie dobrze 🤣🤣 ale pewnie póki @ nie przyjdzie to będę się nakręcac.
    Dodam że moja faza lutealna zawsze trwała 12-14 dni od kiedy byłam w stanie okreslic +/- owulacje.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Kasia_Tre Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Szczerze już pierdzielca dostaje. Szczyt śluzu płodnego miałam 9dpo, gdzie po nim pojawiła się susza totalna, następnie kremowy śluz, czasem susza, czasem trochę wodniej no i szyjka już była totalnie nie płodna i zamknięta na 4 spusty. Jestem po razy drzwi 17 dni od mojej domniemanej owulacji (patrzę tak plus minus 2 dni).
    Szczerze już sama nie wiem. Na słowo test już mi się robi nie dobrze 🤣🤣 ale pewnie póki @ nie przyjdzie to będę się nakręcac.
    Dodam że moja faza lutealna zawsze trwała 12-14 dni od kiedy byłam w stanie okreslic +/- owulacje.

A czemu nie mierzysz temperatury?

Starania o pierwsza dzidzie

5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
    7.12.2020 ⏸️
    16dpo beta 1105
    18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
    20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
    30.12.2020 👣💓
    01.02.2021 💓 5.44cm🥰

👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc) :(

👩🏼34 lata
    🧔🏼37 lat
    🏠🇨🇦

nzjdflw1of0frln6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_Tre wrote:
    A czemu nie mierzysz temperatury?
    Pracuje dniowki i nocki plus w nocy wstaje często i temperatura bylaby nie miarodajna. Myślałam o testach owu ale historia podobna. :/

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie mi @. Dziś z rana przyszła :) nowy cykl nowa szansa. Dobrego dnia :)

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Gratuluję wszystkim ⏸️

Kochana ja w 10 dpo zrobiłam wieczorem test oczywiście biel i po jakimś czasie cień i zaraz kreska Ale to z 30 min trwało wszystko. 11dpo rano ten sam test biel po 5 -15-30min biel ! Tego samego dnia beta 3,44 . W 12dpo zrobiłam test biel po ponad 30 min cień a jak wróciłam za godzinę kreska slaba. I wczoraj 14dpo beta 20

U mnie oprócz tego, że nie bolał mnie brzuch przed terminem @ a zawsze bolał 4 dni przed teraz jedynie w dzień miesiączki to żadnych objawów nie miałam.

Może jeszcze nic straconego skoro wiesz dokładnie kiedy była owulacja. Jakbym poszła 9 dpo beta też by była 0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 07:31

guerretenshi lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Proszę o wpisanie mi @. Dziś z rana przyszła :) nowy cykl nowa szansa. Dobrego dnia :)

W takim razie moja droga chcesz czy nie chcesz na wrzesień dostajesz wirusy !!!🦠🦠🦠🦠🦠🦠

szczesciara30 lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czekamy dziś na kolejne II :D :D

ja juz czuje sie jak na okres, tzn nie mam nerwow ale juz mi tak jajnik pulsuje, bulgocze - tak jest zawsze 1-2 dni przed okresem :(

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:

Wydaje mi sie w takim razie, że organizm na początku przygotowywał się do owu ale bez mierzenia temp to nie ma pewności... faza lutealną praktycznie zawsze jest taka sama więc albo u Ciebie zaskoczyło i się udało, albo owu Ci się przesunęło. Kiedy masz dostać @?

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy obudziłam się z bólu cycków... do @ mi zostało 7 dni. Nie mierze temp w tym miesiącu, nic nie obserwuje i głupieje. 17 sierpnai To data umowna bo nawet nie wiem kiedy miałam owu i czy coś w ten dzień majstrowaliśmy. Ehhh.... jakby mnie cycki nie bolały to nawet bym nie pomyślała, że może coś być na rzeczy A teraz to sama nie wiem. Tak Wam się chciałam wyżalić 😎

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie25 wrote:
    Dzisiaj w nocy obudziłam się z bólu cycków... do @ mi zostało 7 dni. Nie mierze temp w tym miesiącu, nic nie obserwuje i głupieje. 17 sierpnai To data umowna bo nawet nie wiem kiedy miałam owu i czy coś w ten dzień majstrowaliśmy. Ehhh.... jakby mnie cycki nie bolały to nawet bym nie pomyślała, że może coś być na rzeczy A teraz to sama nie wiem. Tak Wam się chciałam wyżalić 😎

Mnie cycki zaczęły boleć od razu po owulacji. Od razu... A zawsze 5 dni przed okresem. To mnie zdziwiło, ale czytałam że każdy cykl jest inny więc nie brałam tego do siebie

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @-1-0👩 schodzę pokonana z tej sceny 🤷‍♀️🤷‍♀️ ten cykl odpuszczam, od października żyje albo staraniami,albo ciąża albo poronieniem,więc czas chyba zrobić wietrzenie w mojej głowie I cieszyć się urlopem,który będzie za 2 tyg. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny,bo jak nie wy to kto💪💪

Angie25 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    @-1-0👩 schodzę pokonana z tej sceny 🤷‍♀️🤷‍♀️ ten cykl odpuszczam, od października żyje albo staraniami,albo ciąża albo poronieniem,więc czas chyba zrobić wietrzenie w mojej głowie I cieszyć się urlopem,który będzie za 2 tyg. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny,bo jak nie wy to kto💪💪
    Gela przykro mi 😔 Nic nam tu w sierpniu nie pisałaś i myślałam, że będzie sukces. Ja też zaczynam urlop za 2 tygodnie. Wyjeżdżacie gdzieś? Głowa do góry, walka jest nierówna, ale w końcu ją pokonasz 💪🏻

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Dziewczyny !
    Beta 20,38 ❤
    Gratuluję.. Który masz dc.. 😐

• kambel Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pojechałam wczoraj na sor i zostałam przyjęta na oddział . Na USG nic nie widać. Rano zrobili test i pobrali krew. Na obchodzi lekarz stwierdził wątpliwa ciążę także zobaczymy. Mam nadzieję jednak że to wczesna ciąża i dlatego tak się dzieje.

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ