Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
dastiny ja mialam identycznie, i beta byla 4, czekac czekac i robic test za pare dni ;/
ja dzis/jutro dowiem sie czy dostalam tą nowa prace ... jak tam to z wielkim bolem was opuszczam i wracam do staran za 1,5-2 lata ;/ a serce mi podpowiada ze zle robie..., rozum ze tak to okazja oferta zycia i nie moge pod starania wszystkiego brac tak jak pisalyscie, a czuje jakos ze robie wbrew sobie bo tak chce juz drugie bobo ;/////
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Wg mnie to jest za wcześnie na testowanie, szczególnie 7dpo No i są białe poczekaj jeszcze kilka dni, do 13-14 dpo i powtórz.33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Wg mnie to jest za wcześnie na testowanie, szczególnie 7dpo No i są białe poczekaj jeszcze kilka dni, do 13-14 dpo i powtórz.
-
Karenira wrote:Dastiny ciekawa jestem jak to się u Ciebie rozwinie. Tak patrzę, że jesteś dopiero 9dpo...
Na piątkowym faktycznie coś tam majaczy. Na sobotnim nie bardzo widzę, a dzisiejszy faktycznie biel. Przy czym wciąż jest jeszcze wcześnie. Wiem, że lekarz Ci każe szybko testować, ale pewnie nie bez powodu na testach jest napisane, że łapią od 14dpo.Karenira lubi tę wiadomość
-
Dastiny wrote:Wiem o tym że to za wcześnie ale niestety lekarz kazał bo mam niefomoge lutealna i może być za późno znów
Rozumiem, ale z tym 6dpo w piątek to trochę przegięcie, bo co ma pokazać test z moczu jak nie było jeszcze zagnieżdżenia, albo było dopiero co? Tak szybko kazał Ci robić testy? Dziwne wg mnie, no ale to on jest lekarzem Trzymam kciuki - wykres ładnyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 13:10
Lolipop lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Rozumiem, ale z tym 6dpo w piątek to trochę przegięcie, bo co ma pokazać test z moczu jak nie było jeszcze zagnieżdżenia, albo było dopiero co? Tak szybko kazał Ci robić testy? Dziwne wg mnie, no ale to on jest lekarzem Trzymam kciuki - wykres ładny
-
Dastiny Ty miałaś owu potwierdzoną monitoringiem? No u mnie facelle też taki cień pokazał, ale ja się utwierdzam w przekonaniu, że to jakiś błąd. W ogóle jakoś nie podchodzę do tego poważnie. Z córką jak mi pink pokazał taki cień to już wiedziałam, że jestem w ciąży mimo, że kolejny to była biel wizira i następnego dnia z pierwszego moczu też była czysta biel, ja i tak swoje wiedziałam. Teraz nie mam tego przeczucia i intuicja podpowiada, że miałam zwidy. No ale sama powtarzam, że póki @ nie ma to są szanse więc będę się tego trzymać 🤷♀️ wrzucę wam zaraz mój test, ja tam coś widzę, ale tak jak mówię, oszukaństwo chamskie 🤪2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Dastiny wrote:Uregulował mnie już tak że owu zazwyczaj miałam w 14-16 dc w tym miesiącu się przedłużyło ale nie byliśmy pewni kiedy dokładnie bo jak byłam na monitoringu w 22 dc to było już po owulacji dlatego nie zmienił mi zasad brania luteiny i brałam przed od 18 do 24 dc. W ciąży biochemicznej owulacje miałam w 18 dc a w 27 już betę ponad 20
Ale to był 9dpo a nie 6, no i z krwi, a nie z moczu
W sumie może lepiej więcej nasikać, niż za mało... ale teraz się stresujesz niepotrzebnie33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Wrzucam chociaż wątpię, że coś zobaczycie, na żywo lepiej to wyglądało, nadzieję dawało to, że z takich testów też ciążę widziałam tutaj, ale również jej brak. Także na dwoje babka wróżyła 🤷♀️2cs - długie cykle
maj '19 córka -
ajwii2 wrote:
Dziś masz 31dc? Nie widzę wykresu więc ciężko coś powiedzieć Może jest za wcześnie, jeżeli masz zwykle 36 dniowe cykle.33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Dziś masz 31dc? Nie widzę wykresu więc ciężko coś powiedzieć Może jest za wcześnie, jeżeli masz zwykle 36 dniowe cykle.
Tak, ale w tym cyklu mi owu wypadła wcześniej. Zaczęłam robić testy owulacyjne 2 sierpnia i zupełnie przypadkowo okazał się być pozytywny, potem już były same negatywy, robilam zgodnie z instrukcją. Jedynie wtedy miałam w całym cyklu trochę więcej sluzu i mega źle się czułam 2 i 3 sierpnia, ale jest bardzo możliwe, że owulacja była później. Córkę mam z 21dc. Po ciąży te cykle mam różne odkąd mi okres wrócił. Odkąd się w miarę uregulowały to zdarzył się jeden 28 dniowy reszta raczej okolice 34-36.2cs - długie cykle
maj '19 córka -
Ajwii może i coś tam przebija ale te facelle lecą w kulki i im nie ufam .
Mama8latka skąd ja to znam? Pół roku odkładam ćwiczenia bo za raz będę w ciąży i się nie opłaca ale konic z tym mam orbiterek robię six pack rozciągam się trochę. Koniec z układaniem zycia pod hipotetyczną ciążęClausix lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
ajwii2 wrote:Tak, ale w tym cyklu mi owu wypadła wcześniej. Zaczęłam robić testy owulacyjne 2 sierpnia i zupełnie przypadkowo okazał się być pozytywny, potem już były same negatywy, robilam zgodnie z instrukcją. Jedynie wtedy miałam w całym cyklu trochę więcej sluzu i mega źle się czułam 2 i 3 sierpnia, ale jest bardzo możliwe, że owulacja była później. Córkę mam z 21dc. Po ciąży te cykle mam różne odkąd mi okres wrócił. Odkąd się w miarę uregulowały to zdarzył się jeden 28 dniowy reszta raczej okolice 34-36.
To całe rozmnażanie to istny rollercoaster jakby tak zapaść w niedźwiedzi sen na tydzień i obudzić się na test hmmmajwii2 lubi tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Jednorożec, dlatego poczekam pewnie do środy z ponownym testem choć korci, ale myślę, że wcześniej nie ma sensu. Też obstawiam, że facelle leci w kulki. Najchętniej to bym odpuściła całkiem testowanie, nawet do weekendu, ale jeśli coś jest na rzeczy to muszę szybko wiedzieć żeby ginekolog wypisała mi receptę na kwas foliowy, ze względu na pierwszą ciążę, którą straciłam z powodu wady letalnej. Z córką kwas na receptę brałam jeszcze przed zajściem i potem całą ciążę, bo tak zalecił lekarz który zajmował się pierwszą ciążą i moja gin szła też tymi zaleceniami. Teraz mi powiedziała, że według najnowszych zaleceń wystarczy 6 tyg przed ciążą brać 400 zwykłego i 400 folianu, a zaraz jak się dowiem o ciąży to muszę ten 5mg przyjmować, dlatego trochę w strachu żyję. Mogła mi od razu tą 5 dać to bym pewnie tak teraz nie swirowala, że nie zdążę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 13:51
2cs - długie cykle
maj '19 córka -
Clausix dokładnie. Dla takich w gorącej wodzie kapanych jak ja, co muszą wiedzieć już zaraz, najlepiej po seksie, to by się przydało 😆2cs - długie cykle
maj '19 córka -
ajwii2 wrote:Jednorożec, dlatego poczekam pewnie do środy z ponownym testem choć korci, ale myślę, że wcześniej nie ma sensu. Też obstawiam, że facelle leci w kulki. Najchętniej to bym odpuściła całkiem testowanie, nawet do weekendu, ale jeśli coś jest na rzeczy to muszę szybko wiedzieć żeby ginekolog wypisała mi receptę na kwas foliowy, ze względu na pierwszą ciążę, którą straciłam z powodu wady letalnej. Z córką kwas na receptę brałam jeszcze przed zajściem i potem całą ciążę, bo tak zalecił lekarz który zajmował się pierwszą ciążą i moja gin szła też tymi zaleceniami. Teraz mi powiedziała, że według najnowszych zaleceń wystarczy 6 tyg przed ciążą brać 400 zwykłego i 400 folianu, a zaraz jak się dowiem o ciąży to muszę ten 5mg przyjmować, dlatego trochę w strachu żyję. Mogła mi od razu tą 5 dać to bym pewnie tak teraz nie swirowala, że nie zdążę.
Jak masz zwykle cykle 36 dni to tak czwartek piątek myślę że powinno ci wyjść już w miarę wiarygodnie i ja bym tak testowała bo w Twoim przypadku nie ma co zwlekaćDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
ajwii2 wrote:Clausix dokładnie. Dla takich w gorącej wodzie kapanych jak ja, co muszą wiedzieć już zaraz, najlepiej po seksie, to by się przydało 😆
Jak jestem w domu to zawsze sobie znajduję jakieś zajęcie i nie myślę o głupotach, ale jak mam luz w pracy jak dziś to tragedia... czas w ogóle nie płynie.33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Jak jestem w domu to zawsze sobie znajduję jakieś zajęcie i nie myślę o głupotach, ale jak mam luz w pracy jak dziś to tragedia... czas w ogóle nie płynie.
U mnie się teraz tak trafiło, że siedze już prawie tydzień z córką w domu, najpierw szczepienie i obowiązkowe 3 dni bez wychodzenia z domu. Na weekendzie gdzieś wychodziliśmy to szybko zleciało i wczoraj miałam luz w głowie i nagle vrak objawów 😆 myślałam, że dziś wróci nasza rutyna, spacer - plac zabaw i nie będzie czasu na myślenie o drugiej ciąży to się gorączka córce przypaletala. Znów siedzimy w domu, a że ona więcej odpoczywa niż chce się bawić, a ja nie mogę nic zrobić, bo zaraz jak się za coś zabieram to lgnie do mnie i się tuli i tak sobie siedzę koło niej i kwitnę 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 14:26
2cs - długie cykle
maj '19 córka -
Clausix wrote:Jak jestem w domu to zawsze sobie znajduję jakieś zajęcie i nie myślę o głupotach, ale jak mam luz w pracy jak dziś to tragedia... czas w ogóle nie płynie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 14:54
Kamaa, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Też się dzisiaj w ogóle nie mogę skupić na pracy. Nic tylko na forum siedzę. Uśmiejecie się, ale wczoraj pod wieczór siedziałam sobie na tarasie i w myślach cały czas sobie powtarzałam, że może właśnie gdzieś w środku mnie jeden z żołnierzy dopada do jajca. A potem miałam cichą mantrę "Jestem w ciąży, jestem w ciąży, jestem w ciąży..."
Ja nie wiem w tym miesiącu ile mam dpo, więc nie wiem czy myśleć "dopadnijcie jajko" czy "zagnieżdżaj się" czy "rośniiiij fasolko" hahaKarenira lubi tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."