Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Silny ból jajnika + mała plamka na bieliźnie
Odpowiedz

Silny ból jajnika + mała plamka na bieliźnie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, powiedzcie mi taką rzecz, czy jest możliwe, że przy implantacji zarodka wystepuje silny ból janika i podbrzusza/ taki naprawde dość mocny+ pojawienie się potem, rano, małej plamki krwi na bieliznie/, czy to raczej zwiastun owulacji?
    Mam troche poprzestawiany cykl i wydawało mi sie że owulacja wystepowała u mnie przy pierwszym spadku temperatury w 11dc a przy 15dc była implantacja. Teraz zastanawiam sie czy błednie tego nie odczytałam i czy przy implantacji jest mozliwy taki silny ból?

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki silny przy owulacji, teraz czuje troche jajniki i podbrzusze ale wole nei robić sobie zbytnich nadzieji...powodzenia :)

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia ja miałam taki ból jajnika, że promieniował aż na udo, ale to było gdzieś 25 dc... test zrobiłam 3 dni później i wyszedł pozytywny.

Nadia, Karola77 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia a mozesz udostepnic wykres? Ogolnie owulacja w 11dc uznawana jest za bardzo szybka...rzadziej sie zdarza...czesciej w polowie cyklu lub opozniona..wydaje mi sie rowniez, ze implantacja w 15dc to za wczesnie...jajeczko potrzebuje okolo 3 dni na podroz przez jajowody ( jesli juz jest zaplodnione - do tego tez nie dochodzi od razu)i jeszcze unosi sie przez jakis czas w swietle macicy...za wczesnie uwazam, choc wyjatki sie zdarzaja zawsze. Raczej stawiam na plamienie srodcykliczne. Mozna byloby wiecej pogdybac jakbym mogl zobaczyc wykres. :)
    buziole!

Modelka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to Ty tak szybko po poronieniu miałas owu? ja przy implantacji miała 2 silniejsze skurcze macicy i cisza a na drugi dzien czulam bąbelki w brzuchu;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,
    Udostępniłam, co do tak wczesnej owulacji to lekarka mi powiedziała ze przy ciąży biochemicznej może tak być. Poprzednie miałam w 13 dniu cyklu a cykle mam 29-30 dniowe. Co do samej implantacji to czytałam ze ten 4 dzien jest mozliwy, ale z drugiej strony jakby to faktycznie bylo juz zagniezdzenie to byloby coś widać na tescie.

Ania,
    Po wszystkim byłam u lekarza, powiedziała mi to co opisałam wyzej i ze to nie bedzie mialo wpływu na owulacje, że powinna sie normalnie odbyc, wiec mam nadzieje ze faktycznie byla:)

• moni_c Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia pewnie była- ja w następnym cyklu po ciąży biochemicznej miałam piękną owulację i zaszłam w ciążę. Powodzenia :)

Nadia lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co czytałam na necie i po forach to może być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanowiło mnie to, że z wątków które się pojawiają ovu dość czesto sie myli jesli chodzi o wyznaczenie daty.
    Czytałam nawet o tym ze ktos miał monitoring i rozbiezność była chyba 4 dniowa.
    Tak więc chyba bardziej ufam swojemu organizmowi niz programowi, choc zapewne pomocny jest.
    No i ważna wartością jest jego forum :)
    Dzięki dziewczyny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia ovu tak naprawdę oddziela fazę niższych temperatur od wyższych i trzeba sobie zdawać sprawę że owulacja może wystąpić do trzech dni przed skokiem jak i do trzech po.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, dzięki za info.
    Czytalam o tym ze wlasnie tak moze byc, ale przy tym cylu wyjatkowo czułam dwie fazy bólu- najpierw łagodniejszy, ból jajników itp, no i potem ten silniejszy ból głównie lewego jajnika i troche podbrzusza.
    I tak sobie mysle ze chyba lepiej sie wsłuchiwać we wlasny organizm niz kurczowo trzymac sie wykresów i tabelek.

• Drica78 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis dola
    Chciałam odłączyć sie w tym mies od ovu ...nie prowadze wykresu temp w tym cyklu bo chciałam wyluzować ...ale nie potrafie
    Tak pragnę dziecka i nie wierze juz w żaden objaw ;-(
    Miałam juz ciemniejsze sutki miałam juz plamienie około owulacyjne byłam juz śpiąca i zawsze przyszedł okres ... Nie wiem co zrobic juz .... Lekarze mówią masz miesiączkę co 28 dni musisz miec owulacje w połowie cyklu czyli 14 dni przed mies
    A ja nie potrafie dojść co jest zle .... Ostatnio wydawało mi sie ze miałam owulacje po mies bo miałam taki śluz płodny ale to zwiastowałoby ze okres musi byc za około 2 tyg
    Czuje sie jak nie kobieta mam depresje

Ferrari
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pisze to dlatego gdyż wczoraj bolał mnie mocno jajnik lewy i podbrzusze dzis miałam lekka plamkę na papierze
    Ciagle przy nadzieii ale to 15 dC przytulanki były wczoraj to jesli dzis ta plamka oznacza owulacje to możliwe ze sie uda ? Bo moj kochany wyjechał juz do pracy i dzis nie mamy szans na (...) x

Ferrari
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ