Silny ból jajnika + mała plamka na bieliźnie
-
nick nieaktualnyKochane, powiedzcie mi taką rzecz, czy jest możliwe, że przy implantacji zarodka wystepuje silny ból janika i podbrzusza/ taki naprawde dość mocny+ pojawienie się potem, rano, małej plamki krwi na bieliznie/, czy to raczej zwiastun owulacji?
Mam troche poprzestawiany cykl i wydawało mi sie że owulacja wystepowała u mnie przy pierwszym spadku temperatury w 11dc a przy 15dc była implantacja. Teraz zastanawiam sie czy błednie tego nie odczytałam i czy przy implantacji jest mozliwy taki silny ból? -
Nadia a mozesz udostepnic wykres? Ogolnie owulacja w 11dc uznawana jest za bardzo szybka...rzadziej sie zdarza...czesciej w polowie cyklu lub opozniona..wydaje mi sie rowniez, ze implantacja w 15dc to za wczesnie...jajeczko potrzebuje okolo 3 dni na podroz przez jajowody ( jesli juz jest zaplodnione - do tego tez nie dochodzi od razu)i jeszcze unosi sie przez jakis czas w swietle macicy...za wczesnie uwazam, choc wyjatki sie zdarzaja zawsze. Raczej stawiam na plamienie srodcykliczne. Mozna byloby wiecej pogdybac jakbym mogl zobaczyc wykres.
buziole!Modelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWeronika,
Udostępniłam, co do tak wczesnej owulacji to lekarka mi powiedziała ze przy ciąży biochemicznej może tak być. Poprzednie miałam w 13 dniu cyklu a cykle mam 29-30 dniowe. Co do samej implantacji to czytałam ze ten 4 dzien jest mozliwy, ale z drugiej strony jakby to faktycznie bylo juz zagniezdzenie to byloby coś widać na tescie.
Ania,
Po wszystkim byłam u lekarza, powiedziała mi to co opisałam wyzej i ze to nie bedzie mialo wpływu na owulacje, że powinna sie normalnie odbyc, wiec mam nadzieje ze faktycznie byla:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZastanowiło mnie to, że z wątków które się pojawiają ovu dość czesto sie myli jesli chodzi o wyznaczenie daty.
Czytałam nawet o tym ze ktos miał monitoring i rozbiezność była chyba 4 dniowa.
Tak więc chyba bardziej ufam swojemu organizmowi niz programowi, choc zapewne pomocny jest.
No i ważna wartością jest jego forum
Dzięki dziewczyny! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnoolka, dzięki za info.
Czytalam o tym ze wlasnie tak moze byc, ale przy tym cylu wyjatkowo czułam dwie fazy bólu- najpierw łagodniejszy, ból jajników itp, no i potem ten silniejszy ból głównie lewego jajnika i troche podbrzusza.
I tak sobie mysle ze chyba lepiej sie wsłuchiwać we wlasny organizm niz kurczowo trzymac sie wykresów i tabelek. -
A ja mam dzis dola
Chciałam odłączyć sie w tym mies od ovu ...nie prowadze wykresu temp w tym cyklu bo chciałam wyluzować ...ale nie potrafie
Tak pragnę dziecka i nie wierze juz w żaden objaw ;-(
Miałam juz ciemniejsze sutki miałam juz plamienie około owulacyjne byłam juz śpiąca i zawsze przyszedł okres ... Nie wiem co zrobic juz .... Lekarze mówią masz miesiączkę co 28 dni musisz miec owulacje w połowie cyklu czyli 14 dni przed mies
A ja nie potrafie dojść co jest zle .... Ostatnio wydawało mi sie ze miałam owulacje po mies bo miałam taki śluz płodny ale to zwiastowałoby ze okres musi byc za około 2 tyg
Czuje sie jak nie kobieta mam depresjeFerrari -
A pisze to dlatego gdyż wczoraj bolał mnie mocno jajnik lewy i podbrzusze dzis miałam lekka plamkę na papierze
Ciagle przy nadzieii ale to 15 dC przytulanki były wczoraj to jesli dzis ta plamka oznacza owulacje to możliwe ze sie uda ? Bo moj kochany wyjechał juz do pracy i dzis nie mamy szans na (...) xFerrari -