Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Skierowanie od lek. prywatnego, a badania
Odpowiedz

Skierowanie od lek. prywatnego, a badania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dostałam skierowanie na kilka badań od lekarza prywatnego. Nie jestem w temacie, powiedzcie mi proszę, czy w takiej sytuacji mogę zrobić badania gdzieś w laboratorium na NFZ czy to, że lekarz prywatny od razu skazuje mnie na płacenie?

Aktualnie mieszkam w dużym mieście (Poznań) i nie wiem jak to się odbywa...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Cześć dziewczyny, dostałam skierowanie na kilka badań od lekarza prywatnego. Nie jestem w temacie, powiedzcie mi proszę, czy w takiej sytuacji mogę zrobić badania gdzieś w laboratorium na NFZ czy to, że lekarz prywatny od razu skazuje mnie na płacenie?

Aktualnie mieszkam w dużym mieście (Poznań) i nie wiem jak to się odbywa...

Lekarz prywatny skazuje Cie na płacenie w laboratorium. Możesz się przejść do rodzinnego, jeśli jest spoko, to wypisze Ci skierowanie na to, co będzie mógł.
    A jakie masz badania do zrobienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 13:18

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze pamiętam to TSH, LH, FSh, Prolaktyne, estradiol i krzywa glikemiczna

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa, u mnie w Warszawie na endokrynologa czeka się z wizytą...rok :D Nie wiem jak w Poznaniu. Ja badania niestety robiłam prywatnie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanie do zorientowanych: czy jeśli otrzymam skierowanie od ginekologa na nfz, to mogę je wykonać bezpłatnie w dowolnej przychodni mającej kontrakt nfz? Czy muszę tylko i wyłącznie w tej gdzie ten lekarz przyjmuje?
    Jestem zapisana jako pacjentka przychodni (tam mam lekarza rodzinnego), gdzie na jej stronie jest taka informacja i nie wiem jak to rozumieć: Informujemy, że podane ceny kierowane są do pacjentów ze skierowaniami z gabinetów prywatnych, pacjentów nie ubezpieczonych, pacjentów bez skierowania, a także są to obciążenia finansowe za badania pacjentów z innych publicznych i niepublicznych zakładów opieki zdrowotnej.

201811152844.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru jeśli nie dostaniesz ostatecznie żadnego skierowania, to najtaniej jest w laboratorium przy szpitalu na Lutyckiej. Ja właśnie tam robię lub na Polnej (też nie jest mega drogo).

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue Jane wrote:
    A ja mam jeszcze pytanie do zorientowanych: czy jeśli otrzymam skierowanie od ginekologa na nfz, to mogę je wykonać bezpłatnie w dowolnej przychodni mającej kontrakt nfz? Czy muszę tylko i wyłącznie w tej gdzie ten lekarz przyjmuje?

Zasadniczo tak. Bo możesz je wykonać tylko w tym laboratorium, z którym przychodnia ma umowę. Różne przychodnie mogą być obsługiwane przez różne laboratoria. Pobrania krwi odbywają się w danej przychodni, ewentualnie często laboratoria mają swoje punkty pobrań "na mieście" i tam można iść ze skierowaniem. Generalnie najlepiej zasięgnąć informacji w przychodni, z której masz skierowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 13:11

• Frufru Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Frufru jeśli nie dostaniesz ostatecznie żadnego skierowania, to najtaniej jest w laboratorium przy szpitalu na Lutyckiej. Ja właśnie tam robię lub na Polnej (też nie jest mega drogo).

Dziękuję! Prawdopodobnie tam się wybiorę.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ