Skierowanie od lekarza rodInnnego na hormony i tsh?
-
WIADOMOŚĆ
-
Na TSH są większe szanse. Powiedz, że źle się czujesz i podejrzewasz u siebie problemy z tarczycą. Na inne hormony może być gorzej, bo może powiedzieć, że ginekolog, specjalista ma to zrobić.
Ja za większość płaciłam z własnej kieszeni. -
nick nieaktualny
-
Ja juz wlasnie tyle wydałam na badania, ze aż kieszeń boli....ide dzis i mam zamiar błagać na kolanach:) niech chociaz tsh da, to zawsze 20zl do przodu no i skierowanie do endo potrzebuje....
-
nick nieaktualny
-
Z tego co wiem rodzinny nie może dać skierowania na badania hormonów 9bo mu nie wolno) przynajmniej nie na wszystkie. Na TSH może dać raz w roku no chyba że się teraz cos zmieniało w przepisach. Tak samo jak nie może wypisać recepty na niektóre leki bez swiśtka od specjalisty.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja na TSH dostałam od rodzinnego bez problemu. Choć babka nie należy do tych co lubią dawać skierowania. A czekać na wizytę u endo na nfz to można czekać i czekać. U mnie w mieście są już zajęte wszystkie miejsca w tym roku.
Nona lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Właśnie, ale żeby zaoszczędzić czas można zrobić TSH u rodzinnego w oczekiwaniu na wizytę u endo. Do endo polecam iść z wynikami badań bo bez wyników bedzie jak na nieudanej randce-patrzycie sobie w oczy i nie ma o czym rozmawiać.
Patrzenie w oczy tez może być ekscytująceNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny na TSH lekarz rodzinny daje na 100% i nie tylko raz w roku. ja brałam ostatnio co miesiąc na resztę hormonów - progestero, prolaktyna, testosteron, estradiol itd może dać tylko ginekolog. Widziałam osobiście listę dozwolonych skierowań dla POZ i mógł mi dać tylko TSH
Nona, vanessa lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Oczywiście, wymuszaj na NFZ, na pewno mocz i krew rodzinny niech Ci przepisze + skierowanie do endo, a endo zleci Ci resztę. A jak się uda TSH od rodzinnego to daj znać-doda mi to odwagi Żeby też naciskać na moją rodzinną. Powodzenia i daj znać proszę rah!
Nona lubi tę wiadomość
-
Haana wrote:Ja na TSH dostałam od rodzinnego bez problemu. Choć babka nie należy do tych co lubią dawać skierowania. A czekać na wizytę u endo na nfz to można czekać i czekać. U mnie w mieście są już zajęte wszystkie miejsca w tym roku.
w ciąży co miesiącNona lubi tę wiadomość