X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Skierowanie od lekarza rodInnnego na hormony i tsh?
Odpowiedz

Skierowanie od lekarza rodInnnego na hormony i tsh?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę do lekarza, który wypisuje zawsze co trzeba, zazwyczaj nie robi problemów. Na tsh i ft4 wypisał bez mrugnięcia. Oczywiście morfologia i żelazo. Dorzucił glukozę i elektrolity (na, k cl). Na hormony powiedział, ze nie ma uprawnień wypisywać, bo tylko ginekolog czy endokrynolog moze. Tyle się dowiedziałam :)

Nona lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • karola391 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Mieszkam teraz za granicą i chciałabym podczas pobytu w Pl zrobić sobie badAnia,w tym gormony tarczycy. Czy będę potrzebowała skierowanie? Czy mogę porostu isc do jakiegoś prywatnego laboratorium I tam zrobić? Nie mam pojęcia gdzie się udać ...

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola391 wrote:
    Mam pytanie. Mieszkam teraz za granicą i chciałabym podczas pobytu w Pl zrobić sobie badAnia,w tym gormony tarczycy. Czy będę potrzebowała skierowanie? Czy mogę porostu isc do jakiegoś prywatnego laboratorium I tam zrobić? Nie mam pojęcia gdzie się udać ...

Nie potrzebujesz żadnego skierowania :) Idziesz do najbliższego laboratorium mówisz co mają zbadac i tyle ;)czasem nawet wyniki są tego samego dnia wszystko zależy od lab. Niestety w Pl wiekszość z nas ma duzo do zrobienia prywatnie...ehhh

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ