X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Śluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marcysia3006 Nowa

Wysłany: 13 października 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem 2 dni po owulacji. Staramy sie z partnerem o dzidziusia juz dobre pol roku. Mam dziwny sluz po owulce rozciagliwy jak kurze jajko troche nawet zolty. Nie odczuwam zadnej infekcji czy brzydkiego zapachu. Tak wiem nie powinnam sie nakrecac, ale nie mialam tak jeszcze.. dodam, ze pobolewa mnie prawy jajnik

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni po owulacji zarodek jeszcze wędruje jajowodami i ciało nie wie że jest w ciąży.
    Jaka masz pewność że owulacja już byla a nie dopiero będzie? Czy weryfikowałas to monitoringiem? :)

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Marcysia3006 Nowa

Wysłany: 14 października 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Mam aplikacje wedlug ktorej owulacja miala juz miejsce 2 dni wczesniej przed pojawieniem sie tego dziwnego śluzu, ktorego wczesniej nie mialam nigdy. No nic trzeba czekac ;(

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 14 października 2024, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacja jest dodatkiem do wyznaczenia owulacji, ona może się myślić o kilka dni... jedynym wiarygodnym wyznaczeniem jest monitoring u ginekologa

siesiepy, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia3006 wrote:
    Tak. Mam aplikacje wedlug ktorej owulacja miala juz miejsce 2 dni wczesniej przed pojawieniem sie tego dziwnego śluzu, ktorego wczesniej nie mialam nigdy. No nic trzeba czekac ;(
    Aplikacja to algorytmy, data owulacji potrafi się zmienić w momencie jak wprowadzimy różne objawy, zwłaszcza jeśli dopiero zaczynamk przygodę z aplikacjami i ona jeszcze nas nie zna.
    Jeśli nie wykonywałaś żadnych testów, nie badalas się u ginekologa, nie wykonywałaś pomiarów temperatury to najprawdopodobniej to właśnie teraz jesteś w dniach płodnych i owulacja ci się przesunęła.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Sanana Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Aplikacja jest dodatkiem do wyznaczenia owulacji, ona może się myślić o kilka dni... jedynym wiarygodnym wyznaczeniem jest monitoring u ginekologa

Zgadzam się, aplikacja aplikacją, ale tutaj ma znaczenie więcej rzeczy. Temperatura, śluz, monitoring, testy owulacyjne. Druga sprawa jest taka, że śluz nie zawsze zmienia się bezpośrednio po owulacji. Progesteron wzrasta stopniowo i śluz niepłodny może się pojawić się dopiero 2-3 dni po owulacji w miarę wzrostu progesteronu

Jvvliett lubi tę wiadomość

Jesteś, bo moja miłość jest większa niż strach 🩵👶🏻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ