Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

śłuz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • małpka@ Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wczoraj zauważyłam przezroczysty gęsty śluz z pochwy taki czop, pojawił sie dwa razy, pierwszy sam przezroczysty a drugi z domieszką z krwią dodam że strasznie tego dużo było, a potem był tylko mleczny śluz i tak już do dzisiaj jest ten mleczny. Dodam że wczoraj miałam 9 dzien cyklu, i jajniki mnie bolały, od tamtego cyklu strasznie bolą mnie jajniki i piersi a sutki swędzą.pierwszy raz miałam taki przezroczysty gęsty czop w 9 dniu cyklu, moze to owulacja była, prosze nie komętować kąśliwie, tak tylko chciałam sie dowiedziec czy cos takiego wam sie zdarzyło, we wtorek ide do ginekologa to sie dowiem co i jak.

małpka@oby nie
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro to 9dc to był śluz który zwiastuje dni płodne. Taki śluz poprzedza śluz przed owu. Nie masz sie czym martwić, a że bolą Cię jajniki to tak j/w a że piersi-naszym ciałem żądzą hormony, to normalne.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małpka@ wrote:
    Witam, wczoraj zauważyłam przezroczysty gęsty śluz z pochwy taki czop, pojawił sie dwa razy, pierwszy sam przezroczysty a drugi z domieszką z krwią dodam że strasznie tego dużo było, a potem był tylko mleczny śluz i tak już do dzisiaj jest ten mleczny. Dodam że wczoraj miałam 9 dzien cyklu, i jajniki mnie bolały, od tamtego cyklu strasznie bolą mnie jajniki i piersi a sutki swędzą.pierwszy raz miałam taki przezroczysty gęsty czop w 9 dniu cyklu, moze to owulacja była, prosze nie komętować kąśliwie, tak tylko chciałam sie dowiedziec czy cos takiego wam sie zdarzyło, we wtorek ide do ginekologa to sie dowiem co i jak.
    moze to byc sluz na implantacje skoro z domieszka krwi. Jak zrobisz test w dniu przewidywanej miesiaczki i będzie negatyw to warto isc na usg sprawdzic czy wszystko w porzadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 09:47

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Implantacja w 9dc? Raczej nie.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam implantacja ;)

Zwykły śluz płodny. Dużo go, to dobrze. Taki śluz może czasem być podbarwiony krwią i nie ma w tym nic dziwnego.

Yousee lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • małpka@ Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff..dziękuje za odpowiedź, bo już sie bałam że może to coś złego...ale bede we wtorek u ginekologa to sie popytam go co i jak :)

małpka@oby nie
  • Scarletta Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem przy owulacji tez pojawia się lekkie krwawienie :)

4kniegz2joetipgv.png[/url95396ca32d2fd7a11e0411cc10f40860.png
  • kardan425 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, razem z narzeczonym staramy się o dzidziusia 2,06 zgodnie z wyliczeniami na wykresie i zaobserwowanymi objawami miałam owulacje. Czas współżycia był podobno bardzo dobry, minęły 4 dni od owulacji, a już 2 dni temu zauważyłam biały grudkowaty śluz, który później zamienił się w żółty kremowy i zasychający. Dość sporo go jest, zastanawiam się czy jest to jakaś oznaka ciąży czy porostu śluz niepłodny? Dodam jeszcze, że miałam dziś okropny ból jakby miesiączkowy.
    Spodziewana @ jest dopiero 15,06.
    Z góry dziękuje za odpowiedź.
    Pozdrawiam!

f2w33e3kuzmmto35.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 00:53

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • kardan425 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena też tak myślałam, ale te dni upływają tak wolno... :)

nie pozostało nic innego jak tylko czekać :)

PS: skoro to śluz niepłodny to nie wyklucza to zapłodnienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 17:47

f2w33e3kuzmmto35.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kardan, skoro śluz jest żółty i grudkowaty to pewnie masz jakąś infekcję. do lekarza!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • kardan425 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, odkąd pamiętam tak mam, nie odczuwam świądu, dyskomfortu itp.

f2w33e3kuzmmto35.png
  • kardan425 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i śluz zmienił się na wodnisty i mam wrażenie ze doatalam @...

f2w33e3kuzmmto35.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja sie wlasnie tak zastanawiam... w sumie sluz plodny powinien byc przezroczysty i ciagnacy i tak juz mialam... a teraz mam troche dziwnie, bo mokro(nawet w pewnym momencie polecialam do lazienki zeby sprawdzic czy to przypadkiem nie okres)i taki kremowy sluz... zawsze pod koniec cyklu mialam sucho to akurat jedyne bylo u mnie stale... i tak sie zastanawialm, czy jednak to moze druga owulacja w cyklu ;) ale chyba nie?:)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ