X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sny o ciąży, dziecku, porodzie
Odpowiedz

Sny o ciąży, dziecku, porodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie takie sny?
    Miałam tak dwa razy w życiu.
    Dziś w nocy śniło mi się, że urodziłam synka, bardzo podobnego do mojego taty, który nie żyje od 4 lat.
    śliczny był :) czuje jakis wielki spokój.

mrth666 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nieraz :) jednak nigdy jeszcze niezaciążyłam...ale u Ciebie piękna tempka :D oby się utrzymała a będzie zielono :)

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam regularnie takie sny. Śnią mi się pozytywne testy ciążowe, brzuch, śliczne trojaczki. Mam też makabryczne sny. Śniło mi się kiedyś, że byłam w ciąży na USG i nagle ginekolog zaczął mi wiercić jakimś przyrządem w brzuchu. Ja się obruszyłam, że co on, a on na to: "Dziecko już dawno obumarło, nic mu nie zaszkodzi".
    Jak byłam w ciąży w 2012, to przed obumarciem śniło mi się moje dziecko, synek, i się bardzo uśmiechało do mnie i miało piękne oczy. Tak jakby się ze mną żegnało.
    Ogólnie moje sny są bardzo macierzyńskie pod każdym względem, ale raczej nie prorocze ;) Odzwierciedlają one raczej dla mnie stan ducha, wewnętrzne pragnienia mające ujście w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 12:02

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ciągle dręczą takie sny. Budzę się spocona i przerażona i to niezależnie od tego czy śnią mi się poronienia czy II kreski, porody i niemowlaki.
    Szkoda, że na jakiś czas nie można mózgu wyłączyć :/

atdck6nlmznf5qze.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz śniło mi się, że urodziłam bezbólowo synka(ślicznego), nie wiedziałam, ze jestem w ciąży, wiedziała za to, że mam dwie córeczki.
    Dziś sen o urodzeniu synka.
    Oba sny kolorowe, bardzo intensywne, z zapachami.
    Miewam sny, które się sprawdzają.

FITop1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Macie takie sny?
    Miałam tak dwa razy w życiu.
    Dziś w nocy śniło mi się, że urodziłam synka, bardzo podobnego do mojego taty, który nie żyje od 4 lat.
    śliczny był :) czuje jakis wielki spokój.

W śnie widziałam ślicznego chłopca, był rudy i baaardzo piegowaty, miał spodnie jeansowe i odrapane kolana, taki słodziak 5 letni. Po obudzeniu dokładnie wiedziałam, że to był mój syn, czułam błogość i również wielki spokój.
    Po paru latach ... mówisz masz :):):)

Parę razy miałam takie sny, ale nigdy nie pojawiła się w nich dziewczynka, zawsze chłopaki :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie miałam takich snów

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite jest to, że takie sny są niesamowicie namacalne. Czuję jakby to konkretne dziecko mnie odwiedzało. I też zawsze są to chłopcy. Może dlatego, że mam wspaniałą córeczkę i tu już się spełniło.

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow zielarka, ale piękny wykres!

Nie chcę nic mówić, ale w szczęśliwym cyklu też miałam taki proroczy sen :) Śniło mi się, że chodziłam z takim duuuuużym brzuchem! Sen był bardzo wyraźny i doskonale do zapamiętałam. Do tego doszedł dziwny spokój :)

Trzymam kciuki za wasze sny!!!!!! :D

paaulla84 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też śniły się dzieciaczki (jeszcze jak nie wiedziałam o moich ciążach). Ale od ostatniego poronienia cisza, teraz już nic mi się nie śni.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym cyklu śniły się mi dwa bociany, które przeleciały dokładnie nad moją i męża głową, ale niestety bez efektu :( a to, że jestem w ciąży albo mam dzidzie często się mi zdarza. Dzisiaj się mi śniło, że moja współlokatorka zaszła w ciążę, a zaczynają się też starać.

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • agaa8 Debiutantka

Wysłany: 5 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś czytałam, że można 'wyśnić' sobie płeć dziecka :D z tego co widzę Wasze sny są jeszcze ciekawsze.

• Valentinaa Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często zdarza mi się śnić o dzieciach i mieć sen związany z ciążą. Bardzo często jednak nie dotyczy on mnie, a po takim śnie dostaję od koleżanek lub od dziewczyn z rodziny radosną nowinę, że spodziewają się dziecka :)

MyszkaMałaSp.zoo lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się śnił poród przed poronieniem... szczęśliwy, śliczny, duży chłopiec. To był mój syn, od początku ciąży przeczuwałam chłopca... niestety nie doczekałam jego narodzin :( ciąża obumarła w 6tc.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ