Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sono hsg co dalej
Odpowiedz

Sono hsg co dalej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • grazrud Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Jestem po badaniu sono hsg, ktore mialam 19.07 w 7 dc. Tyle sie naczytalam...jesli jajowody drozne to nie bedzie bolalo, jesli niedrozne to bedzie ból. U mnie bol byl nieziemski. Po badaniu poprosilam o srodek przeciwbolowy. Na szczęście pielegniarka przed badaniem zalozyla mi wenflon. Z bolu po badaniu zaczelam sie pocic i miec dretwienie stop i dloni (tak jak przy meeega bolesnym okresie).
    Czas oczekiwania na badanie byl dluzszy niz sam zabieg. Wynik: oba jajowody drozne :)
    Czy bol moglbyc spowodowany mikro zrostami?
    Jak dlugo po badaniu plamilyscie?
    Jeszcze tego samego dnia dzialalismy. Pielegniarka ,,Teraz wszystko przepchane to trzeba wspolzyc'' .Ja ,Partner czeka na dole.Zaraz zejde' xD
    Na drugi dzien po badaniu zauwazylam sluz plodny. Czy to moglbyc sluz z podniecenia z poprzedniego dnia??Przesunieta owulacja nie bylabym zdziwiona.
    Jakie sa dalsze kroki po badaniu droznosci? Podzialac kilka mscy i wtedy zgloscic sie do gin?
    Badanie mialam w Kartuzach.

• grazrud Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partner zrobil badanie nasienia - wszystko w porzadku. Ja z hormonalnych raczej ok. Gin nie zauwazyla nieprawidlowosci. Przy zwykłej kontroli zauwazyla rosnacy pecherzyk czyli owulacja tez jest.
    Jakie badania moge jeszcze zrobić?

• grazrud Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle miewam dwufazowe jak stwierdzila moja gin. W czasie owu mam ciagnacy sie sluz. A po owu nadwrazliwosc piersi.

• grazrud Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy po tym badaniu tez mialysciw uczucie mokrosci przez kilka dni?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ