Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sono hsg co dalej
Odpowiedz

Sono hsg co dalej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • grazrud Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Jestem po badaniu sono hsg, ktore mialam 19.07 w 7 dc. Tyle sie naczytalam...jesli jajowody drozne to nie bedzie bolalo, jesli niedrozne to bedzie ból. U mnie bol byl nieziemski. Po badaniu poprosilam o srodek przeciwbolowy. Na szczęście pielegniarka przed badaniem zalozyla mi wenflon. Z bolu po badaniu zaczelam sie pocic i miec dretwienie stop i dloni (tak jak przy meeega bolesnym okresie).
    Czas oczekiwania na badanie byl dluzszy niz sam zabieg. Wynik: oba jajowody drozne :)
    Czy bol moglbyc spowodowany mikro zrostami?
    Jak dlugo po badaniu plamilyscie?
    Jeszcze tego samego dnia dzialalismy. Pielegniarka ,,Teraz wszystko przepchane to trzeba wspolzyc'' .Ja ,Partner czeka na dole.Zaraz zejde' xD
    Na drugi dzien po badaniu zauwazylam sluz plodny. Czy to moglbyc sluz z podniecenia z poprzedniego dnia??Przesunieta owulacja nie bylabym zdziwiona.
    Jakie sa dalsze kroki po badaniu droznosci? Podzialac kilka mscy i wtedy zgloscic sie do gin?
    Badanie mialam w Kartuzach.

• grazrud Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partner zrobil badanie nasienia - wszystko w porzadku. Ja z hormonalnych raczej ok. Gin nie zauwazyla nieprawidlowosci. Przy zwykłej kontroli zauwazyla rosnacy pecherzyk czyli owulacja tez jest.
    Jakie badania moge jeszcze zrobić?

• grazrud Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle miewam dwufazowe jak stwierdzila moja gin. W czasie owu mam ciagnacy sie sluz. A po owu nadwrazliwosc piersi.

• grazrud Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy po tym badaniu tez mialysciw uczucie mokrosci przez kilka dni?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ