Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Spadek i skok temperatury na dzień przed miesiaczka
Odpowiedz

Spadek i skok temperatury na dzień przed miesiaczka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nicolca25 Debiutantka

Wysłany: 25 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, przez wszystkie dni od owulacji temperatura pod pachą utrzymywała się powyżej 36,5 (jedna, dwie lub trzy kreski wyżej) wczoraj na dwa dni przed miesiączka zaobserwowałam spadek do 36,2 z rana. Przez cały dzień towarzyszyły mi chwilowe mdłości i zawroty głowy. Pod wieczór zaobserwowałam ze piersi zrobiły mi się obrzmiałe i rozpalone, postanowiłam zmierzyć temperaturę bo doszły taki dziwne bóle podbrzusza (ono tez stwardniała i napuchlo) i temperatura wynosiła 36,9. Dziś z rana dzień przed miesiączka zanotowałam skok temperatury znowu do 36,8 co to może oznaczać? Dodam ze staram się o dziadzie i wszystkie symptomy mnie niepokoja

Nicolca25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety obserwację z temp pod pachą można wyrzucić do śmieci.
    Podstawą jest badanie w jamie ustnej bądź pochwie. :)

Temperaturę mierzymy codziennie rano - o tej samej godzinie. :)

o spadku temperatury mówimy gdy temperatura w II fazie dojdzie do poziomu z I fazy. :) F
    ajnie jakbyś udostępniła wykres wtedy łatwiej by było. A tak to trzeba to sobie wyobrazić jak wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 10:10

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ