X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Spadek i skok temperatury na dzień przed miesiaczka
Odpowiedz

Spadek i skok temperatury na dzień przed miesiaczka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nicolca25 Debiutantka

Wysłany: 25 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, przez wszystkie dni od owulacji temperatura pod pachą utrzymywała się powyżej 36,5 (jedna, dwie lub trzy kreski wyżej) wczoraj na dwa dni przed miesiączka zaobserwowałam spadek do 36,2 z rana. Przez cały dzień towarzyszyły mi chwilowe mdłości i zawroty głowy. Pod wieczór zaobserwowałam ze piersi zrobiły mi się obrzmiałe i rozpalone, postanowiłam zmierzyć temperaturę bo doszły taki dziwne bóle podbrzusza (ono tez stwardniała i napuchlo) i temperatura wynosiła 36,9. Dziś z rana dzień przed miesiączka zanotowałam skok temperatury znowu do 36,8 co to może oznaczać? Dodam ze staram się o dziadzie i wszystkie symptomy mnie niepokoja

Nicolca25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety obserwację z temp pod pachą można wyrzucić do śmieci.
    Podstawą jest badanie w jamie ustnej bądź pochwie. :)

Temperaturę mierzymy codziennie rano - o tej samej godzinie. :)

o spadku temperatury mówimy gdy temperatura w II fazie dojdzie do poziomu z I fazy. :) F
    ajnie jakbyś udostępniła wykres wtedy łatwiej by było. A tak to trzeba to sobie wyobrazić jak wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 10:10

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ