X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Spadek i skok temperatury na dzień przed miesiaczka
Odpowiedz

Spadek i skok temperatury na dzień przed miesiaczka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nicolca25 Debiutantka

Wysłany: 25 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, przez wszystkie dni od owulacji temperatura pod pachą utrzymywała się powyżej 36,5 (jedna, dwie lub trzy kreski wyżej) wczoraj na dwa dni przed miesiączka zaobserwowałam spadek do 36,2 z rana. Przez cały dzień towarzyszyły mi chwilowe mdłości i zawroty głowy. Pod wieczór zaobserwowałam ze piersi zrobiły mi się obrzmiałe i rozpalone, postanowiłam zmierzyć temperaturę bo doszły taki dziwne bóle podbrzusza (ono tez stwardniała i napuchlo) i temperatura wynosiła 36,9. Dziś z rana dzień przed miesiączka zanotowałam skok temperatury znowu do 36,8 co to może oznaczać? Dodam ze staram się o dziadzie i wszystkie symptomy mnie niepokoja

Nicolca25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety obserwację z temp pod pachą można wyrzucić do śmieci.
    Podstawą jest badanie w jamie ustnej bądź pochwie. :)

Temperaturę mierzymy codziennie rano - o tej samej godzinie. :)

o spadku temperatury mówimy gdy temperatura w II fazie dojdzie do poziomu z I fazy. :) F
    ajnie jakbyś udostępniła wykres wtedy łatwiej by było. A tak to trzeba to sobie wyobrazić jak wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 10:10

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ