Forum Starając się - ogólne Spadek temperatury a wynik testu ciążowego pozytywny?
Odpowiedz

Spadek temperatury a wynik testu ciążowego pozytywny?

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku. Dzisiaj jest 14 dzień cyklu , temperatura spadła mi do 36,25 ! Już poleciała łza że pewnie przyjdzie @ :( Ale stwierdziłam że i tak zrobię ten cholerny test... i wiedzę baaaardzo słabą 2 kreskę! Taki cień z cienia... Co ja mam teraz myśleć? Przecież taki gwałtowny spadek temperatury świadczy raczej o @ ...

    klz9h371w1o7q62n.png
  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 20 października 2017, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    14dc to może być spadek co najwyżej na owulacje a nie na @. A tobie juz wyszedł test ciążowy?

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też widzicie tą 2 linie? Czy tylko ja ją widzę?

    http://wgrajo.pl/?v=20171020060033.jpg

    klz9h371w1o7q62n.png
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu przepraszam z tych nerwów napisałam 14... 28 dzien cyklu dziś jest !

    klz9h371w1o7q62n.png
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 dni minęło od owulacji... Patrze i patrzę na ten test i widzę tą drugą słabą linie ! Ale dlaczego temperatura spadła :( :( :(

    klz9h371w1o7q62n.png
  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 20 października 2017, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz usostępnić wykres?

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1890 609

    Wysłany: 20 października 2017, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź na betę ;) beta rozwieje wszelkie wątpliwości :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2017, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Czy wy też widzicie tą 2 linie? Czy tylko ja ją widzę?

    http://wgrajo.pl/?v=20171020060033.jpg

    Nie wydaje Ci się ja też widzę

  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem w Anglii beta z krwi tu nie istnieje :(

    Jeśli chodzi o wykres to ovufriend zle wyznaczyl owulacje bo zaczęłam mierzyć pozno temperature owulacje mialam 15 dnia cyklu

    d65a95330698e70fc856a10ad2b5dd16.png

    klz9h371w1o7q62n.png
  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 20 października 2017, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez kreske widze. A nawet dwie:)
    Skoro wykres owu jest niemiarodajny to sie nim nie sugeruj i jutro powtórz test.

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi dziewczyny :) Tak zrobię powtórzę test ale niestety boję się że ta niska temperatura może świadczyć o szybkim poronieniu :(

    klz9h371w1o7q62n.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2017, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.
    Ja tez widze 2 kreseczki.
    Nie martw sie na zapas...z ta temperatura to tez roznie bywa ponoć...ni wg wykresu owulacje juz wyznaczylo w 8dc...a zawsze mualam kolo19dc...i mam nadzieję ze tak bedzie...
    Koniecznie daj znać i 3maj sie

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1890 609

    Wysłany: 20 października 2017, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIe martw się na zapas :) tu cuda dzieją się na forum bywało też tak jak u Ciebie :) że dziewczyny miały niską temp czekały na @, a okazało się że są w ciąży głowa do góry :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się myśleć pozytywnie ale dzwoniłam do mojego ginekologa i powiedział, że to zle świadczy, że spadła :( Trochę się załamałam ... :(

    klz9h371w1o7q62n.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2017, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Staram się myśleć pozytywnie ale dzwoniłam do mojego ginekologa i powiedział, że to zle świadczy, że spadła :( Trochę się załamałam ... :(
    Oni tylko straszyć lubią...
    Myśl pozytywnie! Im mniej stresu tym lepiej

  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za słowa otuchy :(

    klz9h371w1o7q62n.png
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10462 4544

    Wysłany: 20 października 2017, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Witaj.
    Ja tez widze 2 kreseczki.
    Nie martw sie na zapas...z ta temperatura to tez roznie bywa ponoć...ni wg wykresu owulacje juz wyznaczylo w 8dc...a zawsze mualam kolo19dc...i mam nadzieję ze tak bedzie...
    Koniecznie daj znać i 3maj sie

    Zmienia potem termin owu.. Zaznacza aktualnie wyższą, potem zmienia zdanie. ;) zawsze tak mam.

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10462 4544

    Wysłany: 20 października 2017, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Staram się myśleć pozytywnie ale dzwoniłam do mojego ginekologa i powiedział, że to zle świadczy, że spadła :( Trochę się załamałam ... :(

    A duży ten spadek masz temperatury ?? w granicach temp z I fazy cyklu ?

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    temperatura w I fazie cyklu wynosiła 36,10-36,20 a teraz spadło do 36.25 :(

    klz9h371w1o7q62n.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 20 października 2017, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana poczekaj z 2 dni i powtórz test skoro na bete nie masz jak iść to test pokaże wzrost bo będzie ciemniejsza kreska. I błagam nie zamartwiaj sie. Temperatura lubi platac figle, a pozytywny test jest testem pozytywnym ;) ja tez widzę kreskę druga wiec spokojnie, różnie w ciąży bywa z temperaturami przecież... Po prostu nie mierz jej juz zeby sie nie stresować. Termometr na samo dno szuflady schowany w drugim pokoju ;) spokój jest ważniejszy od temperatury :)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego