Forum Starając się - ogólne Spadek temperatury a wynik testu ciążowego pozytywny?
Odpowiedz

Spadek temperatury a wynik testu ciążowego pozytywny?

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka - bardzo dziękuję za ciepłe słowa :) Co będzie to będzie ... Powtórzę test i zobaczymy co pokaże :) Oby to był zwykły głupi żart matki natury :D

    klz9h371w1o7q62n.png
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam obficie krwawić :(

    klz9h371w1o7q62n.png
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co w takiej sytuacji mam robić? Czy to poronienie? Jechać do szpitala?

    klz9h371w1o7q62n.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1898 611

    Wysłany: 20 października 2017, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym jechała do szpitala ...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 20 października 2017, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to krwawienie jak miesiączka, to chyba nie ma powodu jechać do szpitala. Podobno tak się bardzo często zdarza, dużo dziewczyn nawet nie wie, że było w ciąży biochemicznej. Jak @ się skończy, wtedy kontrolne usg i najlepiej beta.
    Trzymaj się!

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2017, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez,ale to GB i daje glowe,ze odesla ja do domu. Tam ciazy przed 10 czy 12 nawet nie podtrzymuja. Brutalnie,ale tak tam jest.

  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 ma rację. GB nie da skierowania na USG tylko odeślę do domu mnie ... zresztą i tak na rodzinnego lekarza muszę tu czekać około 3 tygodni... Beta z krwi tu nie istnieje . Selekcja naturalna ... masakra :(

    klz9h371w1o7q62n.png
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10492 4576

    Wysłany: 20 października 2017, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego zawsze lepiej nie robić testu przed terminem @..

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 20 października 2017, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, wiem, że ciężko Ci znaleźć pozytywy, ale przynajmniej nie musiałaś czekać na @ i nie ma stresu, że to pozamaciczna. Organizm się sam oczyścił, możesz starać się od razu - wiele dziewczyn bardzo szybko zachodzi w ciążę po biochemicznej, bo organizm jest już nakręcony na ciążę :)
    Gdzieś czytałam, że nawet 50% ciąż się tak kończy, tylko szybciej i @ przychodzi w terminie.
    Ja to przerabiałam dwa miesiące temu - tylko czekałam tydzień na @ wiedząc już, że beta za słabo rośnie i stresując się, że to pozamaciczna.
    Daj znać, jak tam!

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 20 października 2017, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selekcja naturalna jest okrutna, ale poronienie w tym czasie to w ogromnej większości wadliwy zarodek (słyszałam nawet o 90%). Więc mimo wszystko cieszę się, że to tak działa, niż gdybym miała urodzić bardzo chore dziecko :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, ciężko znaleźć mi pozytywy. Szukam winy w sobie może to przez tyłozgięcie macicy... boję się że teraz przez długi czas nie będę mogła zajsc w ciaze bo przyznam że mam sporo kobiecych problemów. Chociaż to mój pierwszy cykl w ktorym zaczęliśmy się starać o dziecko.

    klz9h371w1o7q62n.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2017, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Racja, ciężko znaleźć mi pozytywy. Szukam winy w sobie może to przez tyłozgięcie macicy... boję się że teraz przez długi czas nie będę mogła zajsc w ciaze bo przyznam że mam sporo kobiecych problemów. Chociaż to mój pierwszy cykl w ktorym zaczęliśmy się starać o dziecko.

    Nie ma sensu jechać do szpitala , mogłaś nie zrobić testu i nie wiedzieć o pozytywie
    Kreska była, widocznie to ciąża biochemiczna:-/
    Ale jak Ci się udało teraz to uda się znów, nie zamartwiaj się czasem i tak bywa wiele dziewczyny nawet nie wie ...

  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 20 października 2017, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak będę musiała odwiedzić szpital. Ból jest intensywny nietypowy boli mnie normalnie macica a krew to wylewa się ze mnie :(

    klz9h371w1o7q62n.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2017, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Chyba jednak będę musiała odwiedzić szpital. Ból jest intensywny nietypowy boli mnie normalnie macica a krew to wylewa się ze mnie :(
    Ja bym pojechała

  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10492 4576

    Wysłany: 20 października 2017, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Chyba jednak będę musiała odwiedzić szpital. Ból jest intensywny nietypowy boli mnie normalnie macica a krew to wylewa się ze mnie :(

    Jak będziesz coś wiedziała to daj znać. ..

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • klaudia382 Przyjaciółka
    Postów: 362 22

    Wysłany: 21 października 2017, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w angielskim szpitalu niestety nikt nawet nie dotknął mnie palcem. Zero pomocy. Krwawie bardzo obficie , w nocy nie spalam z bólu. Tragedia

    Prosiłam ich o usg ponieważ już 2 razy zdążyło mi się że wydalam kawałki endometrium które przypominają mięsko mają około 2 lub 3 cm oczywiście usłyszałam że tak czasami może być...

    Czy któraś z was miała takie mięsko przy okresie?
    Każdy mnie uspokaja a ja sądzę że to chyba nie jest normalne...

    klz9h371w1o7q62n.png
  • Existenz Autorytet
    Postów: 997 880

    Wysłany: 23 października 2017, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam. 2 dni się lało jak z kranu i 3 następne słabiej.

    10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego