Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Spóźniająca się miesiączka i negatywne testy
Odpowiedz

Spóźniająca się miesiączka i negatywne testy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karo18 Nowa

Wysłany: 25 października 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Z narzeczonym staramy się o bobasa około 2 miesiące. Za pierwszy razem się nie udało, za drugim kochaliśmy się idealnie w dni płodne. Okres powinnam dostać 16 października, czyli spóźnia się już 10 dni, nie czuję żebym miała dostać miesiączkę. Robiłam testy ciążowe z porannego moczu (najnowszy był robiony wczoraj) - wszystkie negatywne. Stresów brak, co prawda przeszłam z początkiem października na dietę pudełkową, ale odżywiam się podobnie jak przed dietą (tylko zdrowiej i częściej). Zauważyłam, że od jakiegoś tygodnia mam strasznie słaby sen, byle hałas potrafi mnie wybudzić a szybciej spałam jak niedźwiedź haha Czy którąś z Wqs spotkała taka sytuacja? Po jakim czasie dowiedziałyście się o ciąży? Przeglądając forum często napotkałam się na wpisy, gdzie dziewczyny pisały, że pozytywne testy wychodziły już w dniu miesiączki a u mnie cisza. Z góry dziękuję Wam za odpowiedź i rady.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo18 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Z narzeczonym staramy się o bobasa około 2 miesiące. Za pierwszy razem się nie udało, za drugim kochaliśmy się idealnie w dni płodne. Okres powinnam dostać 16 października, czyli spóźnia się już 10 dni, nie czuję żebym miała dostać miesiączkę. Robiłam testy ciążowe z porannego moczu (najnowszy był robiony wczoraj) - wszystkie negatywne. Stresów brak, co prawda przeszłam z początkiem października na dietę pudełkową, ale odżywiam się podobnie jak przed dietą (tylko zdrowiej i częściej). Zauważyłam, że od jakiegoś tygodnia mam strasznie słaby sen, byle hałas potrafi mnie wybudzić a szybciej spałam jak niedźwiedź haha Czy którąś z Wqs spotkała taka sytuacja? Po jakim czasie dowiedziałyście się o ciąży? Przeglądając forum często napotkałam się na wpisy, gdzie dziewczyny pisały, że pozytywne testy wychodziły już w dniu miesiączki a u mnie cisza. Z góry dziękuję Wam za odpowiedź i rady.

Najlepiej będzie przejść się do ginekologa na USG, bo zakładam że nie masz pewności co do tego czy owulacja faktycznie wystąpiła i kiedy dokładnie.
    USG pokaże w jakiej fazie cyklu jesteś.

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ