Spóźniająca się miesiączka i negatywne testy
-
Cześć dziewczyny,
Z narzeczonym staramy się o bobasa około 2 miesiące. Za pierwszy razem się nie udało, za drugim kochaliśmy się idealnie w dni płodne. Okres powinnam dostać 16 października, czyli spóźnia się już 10 dni, nie czuję żebym miała dostać miesiączkę. Robiłam testy ciążowe z porannego moczu (najnowszy był robiony wczoraj) - wszystkie negatywne. Stresów brak, co prawda przeszłam z początkiem października na dietę pudełkową, ale odżywiam się podobnie jak przed dietą (tylko zdrowiej i częściej). Zauważyłam, że od jakiegoś tygodnia mam strasznie słaby sen, byle hałas potrafi mnie wybudzić a szybciej spałam jak niedźwiedź haha Czy którąś z Wqs spotkała taka sytuacja? Po jakim czasie dowiedziałyście się o ciąży? Przeglądając forum często napotkałam się na wpisy, gdzie dziewczyny pisały, że pozytywne testy wychodziły już w dniu miesiączki a u mnie cisza. Z góry dziękuję Wam za odpowiedź i rady. -
karo18 wrote:Cześć dziewczyny,
Z narzeczonym staramy się o bobasa około 2 miesiące. Za pierwszy razem się nie udało, za drugim kochaliśmy się idealnie w dni płodne. Okres powinnam dostać 16 października, czyli spóźnia się już 10 dni, nie czuję żebym miała dostać miesiączkę. Robiłam testy ciążowe z porannego moczu (najnowszy był robiony wczoraj) - wszystkie negatywne. Stresów brak, co prawda przeszłam z początkiem października na dietę pudełkową, ale odżywiam się podobnie jak przed dietą (tylko zdrowiej i częściej). Zauważyłam, że od jakiegoś tygodnia mam strasznie słaby sen, byle hałas potrafi mnie wybudzić a szybciej spałam jak niedźwiedź haha Czy którąś z Wqs spotkała taka sytuacja? Po jakim czasie dowiedziałyście się o ciąży? Przeglądając forum często napotkałam się na wpisy, gdzie dziewczyny pisały, że pozytywne testy wychodziły już w dniu miesiączki a u mnie cisza. Z góry dziękuję Wam za odpowiedź i rady.
Najlepiej będzie przejść się do ginekologa na USG, bo zakładam że nie masz pewności co do tego czy owulacja faktycznie wystąpiła i kiedy dokładnie.
USG pokaże w jakiej fazie cyklu jesteś.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -