Staraczki 2021
-
Witam i zapraszam wszystkie panie które zaczynają starania o dzidzie ja staram się dopiero od 2 cykli mamy już 5 letniego urwiska i chcemy dać mu rodzeństwo.
Obecnie jestem po teście negatywnym 😔jutro planowana miesiaczka , no chyba że jakiś cud się stanie . -
Witam, może nie zaczynamy starań, a raczej kontynuujemy je. Od trzech lat staramy się o pierwsze dzieciątko, wciąż bez pozytywnych wieści.
Ja dzisiaj 8dpo także, jeszcze kilka dni do testowanie, ale po objawach twierdze, że to kolejny miesiąc stracony... -
No właśnie ja dzis mam dostać okres a od paru dni pobolewa mnie brzuch ale lekko i krótkotrwale gdzie trochę to dla mnie dziwne bo albo mnie nigdy nie bolal albo parę minut przed rozpoczęciem bolał tak mocno ze bez paracetamolu nie funkcjonowałam .
No nic czekam jak to mówią nadzieja umiera ostatnia 😁😁😁 -
Hej, hej my staramy się od 03.2021
@ powinna byc jutro, a wczoraj dostałam dziwacznego plamienia, które do wieczora zniknęło, cała noc sucho, a dziś rano znowu takie plamienie. Teraz to już zupełnie nie bede wiedziała jak liczyć kolejny cykl 🤷♀️ bo taka sytuacja jest u mnie hitem totalnym. Po raz pierwszy od dobrych 5 lat miesiączka mi sie przesunęła i też tak dziwnie się zaczyna. I ja również czekam, na rozwój sytuacji 😋 nie wiem, co myśleć.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Hej, hej my staramy się od 03.2021
@ powinna byc jutro, a wczoraj dostałam dziwacznego plamienia, które do wieczora zniknęło, cała noc sucho, a dziś rano znowu takie plamienie. Teraz to już zupełnie nie bede wiedziała jak liczyć kolejny cykl 🤷♀️ bo taka sytuacja jest u mnie hitem totalnym. Po raz pierwszy od dobrych 5 lat miesiączka mi sie przesunęła i też tak dziwnie się zaczyna. I ja również czekam, na rozwój sytuacji 😋 nie wiem, co myśleć.
Ja też zaczęłam dziś plamić wiec zaczynam kolejny cykl starań 😉 -
Hej. W raz z mężem staramy się od 12.2019. 18 cykli bezowocnych . Mieliśmy robione wszelkie badania w klinice niepłodności. Mąż miał badanie nasienia. Z wyników badań wynika , ze jesteśmy zdrowi , jednak zaczynam się martwić , ze może być coś nie tak skoro ciągle się nie udaje . Czy jest tu ktoś kto ma podobna sytuacje ?! 😊
-
Paulina92 wrote:Hej. W raz z mężem staramy się od 12.2019. 18 cykli bezowocnych . Mieliśmy robione wszelkie badania w klinice niepłodności. Mąż miał badanie nasienia. Z wyników badań wynika , ze jesteśmy zdrowi , jednak zaczynam się martwić , ze może być coś nie tak skoro ciągle się nie udaje . Czy jest tu ktoś kto ma podobna sytuacje ?! 😊
My staramy się rok w czerwcu 2020 w 1 cs zaszłam w ciążę, ale niestety poroniłam 23 lipca miałam łyżeczkowanie od tej pory się nie udało chociaz moje wyniki w normie owulacji potwierdzone monitoringiem, mąż badał nasienie i jest w normie w następnym cyklu chciałabym zrobic hsg bo boję się że po lyzeczkowaniu zrobiły się zrosty. -
Witajcie, jestem tu nowa. Mam 27 lat i staram się o pierwsze malenstwo. W maju 2020 odatawilam antykoncepcję i do sierpnia leczylam stan zapalny jajników. Wykonalam cytologię i morfologie waszystkie wyniki w normie. Do grudnia staraliśmy sie bez wiekszego sprawdzania owulacji i sledzenia cyklu. Od stycznia zaczęłam baczniej sie obserwować, testować owulacje. W marcu i w maju cb w 4tc i 5tc. W lipcu idę na monitoring.
Doradźcie jakie badania warto wykonać w pierwszej kolejnosci? -
Kikiriki wrote:Witajcie, jestem tu nowa. Mam 27 lat i staram się o pierwsze malenstwo. W maju 2020 odatawilam antykoncepcję i do sierpnia leczylam stan zapalny jajników. Wykonalam cytologię i morfologie waszystkie wyniki w normie. Do grudnia staraliśmy sie bez wiekszego sprawdzania owulacji i sledzenia cyklu. Od stycznia zaczęłam baczniej sie obserwować, testować owulacje. W marcu i w maju cb w 4tc i 5tc. W lipcu idę na monitoring.
Doradźcie jakie badania warto wykonać w pierwszej kolejnosci?
Cześć!
Wklejam listę badań z miesięcznych testowań - zacznij od 1 etapu
LISTA BADAŃ:
》I ETAP
3dc:
• Estradiol
• LH
• FSH
• Prolaktyna
• Testosteron
7 dpo:
• Progesteron
Pozostałe dni:
• TSH
• FT3
• FT4
• AntyTPO
• AntyTG
• USG tarczycy
• Krzywa glukozy
• Krzywa insuliny
• Monitoring cyklu
• Badanie nasienia partnera
》II ETAP
• Wit D
• Wit B12
• Homocysteina
• Kwas foliowy
• Żelazo
• Ferrytyna
》III ETAP
• Białko S
• Białko C
• Ana1
• TestDNA
• Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
• HSGKikiriki lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-