X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki niepracujące
Odpowiedz

Staraczki niepracujące

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Treść tak jak w temacie, czy są tu kobietki starające się o dzidziusia, które nie pracują? Jak sobie radzicie z brakiem zajęcia i ciągłym mysleniem o dzidziusiu? Ja nie pracuję i szczerze mówiąc dostaje cholery;/

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam ten ból... jakiś czas temu także ja byłam w gronie niepracujących staraczek... i było źle... praca pomaga, stara się dalej, ale są inne problemy i nie myśli się tak często o dziecku :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja, siedzę w domu i czas mi się niemiłosiernie dłuży...

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też siedze w domu, praca napewno pomaga bo nie ma sie aż tyle czasu zeby myśleć o dzidziusiu...

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie ;-( jak miałam pracę to o dzidzi w trakcie serduszkowania myślałam, a teraz nie potrafię ............. staram się jak mogę, ale w pracy byłoby łatwiej, tak myślę.......
    Więc jestem i ja niepracująca, starająca się 30stka...

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

ja dłużej śpię, później najczęściej sprzątam, albo zakupy robię, później was tu odwiedzam, o 12.30 oglądam Zbuntowanego Aniola, później obiad, z mężem spacer, Pierwsza miłość i dzień leci :)
    staram się nie myśleć bo to pogarsza sprawę :)

Malenq, Anoolka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka to dokładnie jak ja:d Śpię dłużej, potem godzina w łóżku z laptopem, ogarnianie, Zbuntowany Anioł znów ogarnianie, internet, szykowanie do obiadku, mąż pracuje do 17, jak wróci to zanim zjemy pogadamy to Pierwsza miłośc czasem spacer, odwiedziny rodziców i dalej seriale. Ja straciłam pracę jak zaszłam w ciążę potem poroniłam, firma krzak więc nie przedłużyli ze mną umowy. Teraz staram się czegoś szukać ale u mnie w mieście cięzko w tym temacie...głównie to znajomości...mam perspektywę ale za pól roku na dobrą pracę a wtedy mam nadzieję znów być w ciąży...
    Ale czasami to samotne siedzenie jest tak frustrujące że przychodzą same negatywne myśli

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet pospać dłużej nie mogę ;-) o 7 rano pobudka bo córka do szkoły. W międzyczasie wypiję kawkę i zasiadam z kolei do Ostrego Dyżuru ;-) Potem się ogarniam, ewentualnie jakieś zakupy, sprzątanie w domu... Czasami jak mam gorszy dzień (np ostatnio po CLO to cały dzień potrafię pod kocem w salonie przeleżeć). Dobrze, że córa już ogarnięta w miarę i jak widzi, że matka ma gorszy dzień to zajmuje się sama sobą ;-) Od jutra mój plan dnia troszkę się zmieni bo ukochany z pracy wraca (pracuje 5 tyg i na 5 tyg wraca do domu) i przyznam wam się, że przebieram już nogami ze szczęścia ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kaśka30 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja to nawet pospać dłużej nie mogę ;-) o 7 rano pobudka bo córka do szkoły. W międzyczasie wypiję kawkę i zasiadam z kolei do Ostrego Dyżuru ;-) Potem się ogarniam, ewentualnie jakieś zakupy, sprzątanie w domu... Czasami jak mam gorszy dzień (np ostatnio po CLO to cały dzień potrafię pod kocem w salonie przeleżeć). Dobrze, że córa już ogarnięta w miarę i jak widzi, że matka ma gorszy dzień to zajmuje się sama sobą ;-) Od jutra mój plan dnia troszkę się zmieni bo ukochany z pracy wraca (pracuje 5 tyg i na 5 tyg wraca do domu) i przyznam wam się, że przebieram już nogami ze szczęścia ;-)
    To dokładnie tak jak ja :) Ciężko zmusic się do podstawowych czynności życiowych ale gdyby nie nasze córki to pewnie w depresję byśmy wpadły od razu a tak musimy i tyle. Ale czas się dłuży niemiłosiernie i człowiek zaczyna wyolbrzymiac wszystkie problemy i to jest najgorsze,niemoc ciągnąca się w nieskończonośc...

ckai3e3ky3c5wmyd.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak...ja nie mam dzidziusia i czasami moje dni są całkiem bez motywacji, jedynie obiad dla męża ugotuję. Najgorzej jak słoneczko swieci i jest ładnie bo dopadają mnie jakieś wyrzuty...sama nie wiem jak to nazwać chyba to że tak siedzę i nic nie robie

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    dokładnie tak...ja nie mam dzidziusia i czasami moje dni są całkiem bez motywacji, jedynie obiad dla męża ugotuję. Najgorzej jak słoneczko swieci i jest ładnie bo dopadają mnie jakieś wyrzuty...sama nie wiem jak to nazwać chyba to że tak siedzę i nic nie robie
    Jak ja to znam............:( ostatnio tak miałam, że obiad mężowi, a nawet z piżamy się nie przebrałam...boję się tego co ze mną się dzieje, nawet seriale przestały interesować...

• Iownka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony bym bardzo chciała nie pracować, ale z drugiej jak posiedzę z pięć dni w domu, to już bym coś zdobywała, z domu mnie ciągnie pieniądze robić :P
    Co innego jak w ciąży będę (bo będę na pewno :) ), to się posiedzi i to siedzenie jakiś wyższy cel będzie miało, ale teraz?
    Jak pracuję, to nie myślę o staranku 90% czasu tylko może 70% :) Ale zawsze to jakaś odskocznia.

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka to zazdroszczę (pracy)...też bym pozarabiała...miałam wyjechać na pół roku, ale postanowiliśmy z mężem, że priorytetem jest maleństwo...ale czasami myślę, że oszaleję...tęsknię za pracą, ale w moich stronach graniczy z cudem jej znalezienie, dlatego ten pomysł z wyjazdem...
    ślicznego kotka masz...moją rodzinkę tworzą dwa psy i dwie kotki;)

Iownka lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    przedszkolanka to dokładnie jak ja:d Śpię dłużej, potem godzina w łóżku z laptopem, ogarnianie, Zbuntowany Anioł znów ogarnianie, internet, szykowanie do obiadku, mąż pracuje do 17, jak wróci to zanim zjemy pogadamy to Pierwsza miłośc czasem spacer, odwiedziny rodziców i dalej seriale. Ja straciłam pracę jak zaszłam w ciążę potem poroniłam, firma krzak więc nie przedłużyli ze mną umowy. Teraz staram się czegoś szukać ale u mnie w mieście cięzko w tym temacie...głównie to znajomości...mam perspektywę ale za pól roku na dobrą pracę a wtedy mam nadzieję znów być w ciąży...
    Ale czasami to samotne siedzenie jest tak frustrujące że przychodzą same negatywne myśli

Idealny dzień jak mój :D

Dziewczyny niedługo wiosna :) może zajmijcie się nording walking albo Chodakowską?? Później<po ciąży> będzie mniej do zgubienia albo poprostu czasu na małe spa w domu nie będzie:) a od naszej psychiki duuuuuuuuuużo zależy:)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, więc i ja się dopiszę do Was ..
    Niestety też nie pracująca a perspektyw na pracę brak jeśli nie ma się znajomości ..
    Staram sobie jakoś wypełnić czas, sprzątaniem zakupami wyjściem z pieskiem ale ileż można ;)
    O dziecku raczej dużo nie myślę .. przynajmniej staram się .. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 21:32

• Evik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) masz racje, mój mąż mówi że jeszcze się napracuję w swiom życiu i jeszcze będę miała dość. Trzeba wziąć się za sport mini spa domowe i zleci...:) ale z drugiej strony siedzę jeszcze w łóżku patrzę na tę pogodę i łapią mnie wyrzuty że bezczynnie siedzę w domu co innego jakby właśnie była ciąża to z wieeelką przyjemnością:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też nie pracuję (nie muszę, bo mąż dobrze zarabia) i dobrze mi z tym :P Pracowałam kilka lat w rożnych miejscach i nigdy mi nie pasowało. Teraz mój dzień wyglada tak, że śpię do 9-10, rano mąż jedzie po zakupy, a ja robię śniadanie. Mąż wychodzi koło 10, potem odpalam TVN, a że telelewizor mam w kuchni, to oglądam i sprzątam, a potem gotuję obiad. Dużo siedzę w sieci, a jak mąż wróci po południu, to zazwyczaj oglądamy seriale i filmy. Potem on idzie pracować, ja robię jakąś kolację, posiedzimy, pogadamy, wyjdziemy na podwórko z psami na dłuższy spacer i spać. Czasem chodzimy do kina czy jeździmy do rodziców, a w niedziele obijamy się większość dnia w łóżku :P 1,5 roku się staraliśmy zgodnie z zaleceniem lekarza, żeby się wyluzować, ale kilka tygodni temu poszłam do lekarza i na badania i dowiedziałam się, że nie mam owulacji, zbyt wysoka prolaktynę i teraz czekam na @, żeby 3dc zrobić badania kolejne i zadecydować co dalej.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:40

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ