Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie zawsze są ale takie malutkie, zdarza się że po nocy się kumulują i rano wstaje to się "odetka" i leci jak z kranu jakby nagle wszystko co miało przez kilka dni wyleciało w chwilę.
Po acardzie w ogóle nie widziałam tych skrzepikow.
Niektórych taka uroda skoro lekarz nie widzi żadnych problemów ale wiem jakie to musi być uciążliwe 😔 -
Celina kiedy dzwonisz po wyniki? ☺️
-
Blondyna- w izotecu i w Twoim żelu są dwie zupełnie inne substancje. Tzn nie wiem czy Twój żel też nie nadaje się przy staraniach ale jak napisałaś, o izotecu to aż gęsiej skórki dostałam bo tego absolutnie podczas starań nie można stosować.
Dziewczyny, jak minęła wam niedziela? -
O izoteku wiem ale nawet nigdy go nie stosowałam. Zastanwiam się nad tym duac ... Tak szukam co może być jeszcze przyczyną...Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
celina550 wrote:jutro idę do dermatologa-alergologa (raz, że wysypuje mnie jak nastolatkę, mimo prawidłowych hormonów), dwa, że mam wysypkę podobną do AZS, trzy, że mam skórę suchą jak wiór i to swędzi niemiłosiernie. gdzieeees podczytuje, że leki, szczególnie przeciwhistaminowe, mogą mieć funkcję blokującą ciążę, ale dopytam jutro z ciekawości, bo nie mam wiedzy 🤷🏻♀️Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
U mnie po acardzie okres zdecydowanie się poprawił jest bardziej płynny nie mam już takich dużych skrzepow tylko tak jak Celina pisze takie malutkie no i wcześniej w nocy w ogóle nic nie leciało wstawałam z czysta podpaska teraz jest normalna krew nie jakoś dużo tak normalnie.
U mnie dziś robiliśmy imprezę niespodziankę dla teścia bo kończy 60 lat był kompletnie zaskoczony jak wpadli goście i zaczęli śpiewać Sto lat 😄🙈Blondyna.B, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Paulina1106 wrote:Dziewczyny, jak minęła wam niedziela?
Za tydzień mamy 50 teścia więc będzie impreza 😅 -
Celina a kiedy Twoje wyniki? Znów musisz ich cisnąć?
No to życzę Wam dziewczyny szybkiego powrotu do zdrowia:) -
Kasio, co to za zabiegi? chce wiedzieć wszystko 😀😀😀
o wyniki dzwoniłam już w piątek. regularnie, co 20 minut, z różnych numerów telefonów (żeby sprawdzić czy tylko ode mnie nie odbierają 🙈). no i niestety, dodzwonić się to jak do prezydenta.
nic to, jutro spróbuję, choć piątek doprowadził mnie do płaczu 🙈 a patrząc na to, ile nerwów mnie to kosztuje, czasem nawet myślę, że nie odbiorę i w dupie.👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Celina siłaczko, czekam z Tobą na te wyniki, wierzę że będziecie mieli już zielone światło 💪
Ivanka, super niespodzianka ❤️
My mieliśmy wczoraj gości, rodzinka 2+4 🙈
Tak cudownie było patrzeć na nich i się bawić z nimi,
A mąż posmutniał wieczorem i powiedział że nie umie się cieszyć jak widzi jak spędzam czas z dziećmi, a wciąż naszego nie ma 😢Blond27 lubi tę wiadomość
-
Celina, trzymam kciuki za zielone światło! 🙂 A co do lasera - robiłam to w gimnazjum więc teraz na pewno są jakieś lepsze nowsze metody 🙂 chodziłam do dermatologa, który miał swoją klinikę piękna i sama zasugerowałam, że może zamiast leków zrobić jakiś zabieg? Jak poszłam najpierw do kliniki z kasą do wydania na zabiegi to nawet mi panie nie chciały nic zrobić, bo to lekarz musi dobrać zabieg i parametry. Może teraz coś się pozmieniało? To się nazywało VPL i po jednym zabiegu była bardzo wyraźna różnica - buzia zrobiła mi się aż miła w dotyku. Po zabiegu miałam przepisane specjalne maście, które miały jeszcze pogłębić efekt. Dopiero po tym zabiegu polubiłam swoją cerę. Daleko jej do ideału, ale wcześniej była totalna masakra. A i jeszcze plus - miałam na twarzy takiego niewielkiego pieprzyka , który mnie bardzo denerwował, a po tym zabiegu mi zupełnie znikł 😁 Ogólnie polecam, chociaż wiadomo że u każdego może być inny efekt.
Zagadka, mój mąż ma to samo. Bardzo mi się robi przykro jak bawię się z jakimiś dziećmi... Widzę po nim, że też zaczyna go ta nasza niepłodność dobijać. Często jak nie mam ochoty na seks to on mnie zachęca i mówi, że musimy, bo musimy się starać o dzidziusia 😢 a wczoraj w żartach zapytał mnie kiedy dam mu potomka 😢 i że jakby był królem a ja królową i nie dawałabym mu potomka to marny byłby mój los 😂 już nie wiem czy się śmiać czy płakać -
Kasio to prawda, nasi faceci przeżywają inaczej ale nie znaczy że mniej. Ja momentami mam wrażenie że mój nawet bardziej, bo ciągle mówi że to przez niego się nie udaje 😢 A historia z królem i królowa no wiadomo, że bardziej płaczemy niż się śmiejemy, ale dobrze że mimo wszystko jest miejsce na takie żarty, choć trochę. A jak teściowie po ostatniej wizycie?
-
Z teściami widzieliśmy się w weekend, bo przyjechała rodzina do nich, z którą chcieliśmy się zobaczyć. Nasze stosunki są teraz hmm poprawne. Nikt nie skomentował całej sytuacji, nie chciałam nawet zaczynać rozmowy na ten temat, bo by się zrobiła drama przy innych 😁 Mój mąż pojechał do nich żeby załagodzić sprawę wcześniej i wtedy wylali wszystkie swoje żale - że my ich gorzej traktujemy niż moich rodziców, że ja mogłam zadzwonić do nich jak wyszli i przyznać że trochę zbyt histeryzuję. A ja nie histeryzowałam, popłynęły mi łzy się dopiero jak Adam zaczął mówić że jest mi przykro a oni na to że wychodzą. Nie mam żalu do teścia, bo w kryzysowych sytuacjach staje po stronie swojej żony, ale teściowa co chwilę robi mi przykrość.
Są dwa plusy: nie było już rozmów o dzieciach i cała reszta rodziny jest po naszej stronie 🙂
A jak Zagadko u Ciebie? Byliście już na kariotypach? 🙂 Macie jakiś już konkretny termin wyników czy nadal taki odległy? -
Kasio odwieczny konflikt kogo rodzice są "bardziej", wiadomo że Ty przy swoich się swobodniej czujesz bo znasz ich od zawsze. Ważne że udało sie zażegnać kryzys i dzięki temu omijacie tematy które nie są dla Ciebie łatwe.
Co do naszych facetów, ja zawsze chciałam być mamą, ale kiedy poznałam mojego męża to najbardziej na świecie chcę żeby on był tatą, bo z dzieciakami radzi sobie wspaniale. W staraniach to też on jest tym z większą nadzieją i zawsze zachęca jak wie że to ten czas. Nie wiem skąd on bierze tą siłę żeby dalej z uśmiechem w to brnąć.stara Staraczka lubi tę wiadomość
36 cs
3 IUI 🍀
04.23 - Hello, world 🤱
1 cs
08.24 💔 -
Kasio, szkoda że nie można tak po prostu pogadać szczerze i każdy by powiedział co czuje i dlaczego się tak wydarzyło. Ale jeśli teraz temat jest unikany to może dla Was tak będzie ok, jak poczujecie potrzebę to pogadacie ❤️ Dzięki że pytasz, badania mamy jutro i wtedy dopytamy czy na pewno to aż 4 mce, bo może Pani Dr miała na myśli tygodnie
-
Z facetami tak jest, oni ukrywają większość emocji i jest moment kiedy wybuchają. Po pierwszej stracie to mąż się nie mógł pozbierać i dopiero rozmowa z psychologiem mu pomogła (2 miesiące nie chciał chodzić do pracy i nigdzie wychodzić) wtedy wybuchł płaczem podczas rozmowy i mu to bardzo pomogło.
U nas częściej widzimy się z moimi rodzicami ze względu na remont mieszkania po dziadkach od strony mamy (co sobota tam jeździmy). Do teściów jakoś raz w miesiącu jeździmy mimo że mamy ich bliżej i mężowi to zupełnie nie przeszkadza... Z moją mamą potrafię rozmawiać o stratach, badaniach itp a z teściową nie ona też mnie nie pyta tylko męża i to jemu mówi jak nas mentalnie wspierają i życzą nam jak najlepiej. Jednak dobrze trafić na drugich rodziców to jak wygrać los na loterii ☺️ -
Mój M podzwonil 🙈 i się dowiedział że mogę próbować dzwonić po 12 dziś 😀 PRÓBOWAĆ podkreślam 😀
Blondyna.B, Ivanka93, Kasio, Zagadka919 lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Ee Celina to masz ogarniętego faceta, że sam dzwoni! 😁
Zagadka, może faktycznie się pomyliła, bo cztery miesiące to jakiś kosmos!
Dziewczyny, przyszły mi testy owulacyjne Horieny po zmianie. Chyba Blondyna pisała, że między nowymi i starymi jest spora różnica i rzeczywiście! Zrobiłam dla porównania oba i tak to wygląda:
Na starej wersji nawet bym się nie zastanawiała, bo widać że testowa kreska jest słabsza. Nowych testów mam 50, będę się musiała nauczyć ich używać 😐
-
O żesz rzeczywiście mega różnica na tych testach, ja miałam te różowe, wczoraj się zdziwiłam że mi się skończyły 😁
Celina, trzymam kciuki za próby 😁✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 10:54
-
Kasio, on potrafi się wykłócić o wszystko. ja nawet piccy nie zamawiam, on reklamuje głupia śrubkę za złotówkę, dla zasady, bo nie wolno wciskać bubli. ale po piątku to chyba uznał że trzeba, bo wpadlam znowu w jakąś rozpacz i panikę 🤯
i szok, myślałam że wstawilas ciążowe testy, dwa razy czytałam co to jest. mam nadzieję, że to dobra wróżba ❤️👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️