Forum Starając się - ogólne Staraczki z 25-dniowym cyklem
Odpowiedz

Staraczki z 25-dniowym cyklem

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet
    Postów: 2406 3534

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny!
    Zakładam nowy wątek, bo fajnie by było porównać, jak to wygląda u Was, gdy wszystko zaczyna się szybciej, niż u tych ze standardowym 28-dniowym cyklem.

    Ja mam 31 lat. Obecnie to mój 4 cykl starań, jeden musiałam odpuścić, bo miałam podejrzenie przednowotworowe szyjki macicy. Na szczęście był to fałszywy alarm.
    Owulację mam w 12-13 dc.
    Teraz jestem w 8 dpo i czekam na odpowiedni moment testowania.

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4437 2417

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jeżeli masz owulacje w 12-13 dc to mozesz mieć za krótką faze lutealna. Faza lutealna powinna trwać 14 dni. Możesz sobie zbadać progesteron w 7-8 dpo i zobaczyć czy nie jest za niski. A najlepiej ponoć go badać 3 razy w 7,9 i 11 dpo i z tego średnia. Ale króciutko sie starasz, więc jeszcze masz czas na diagnostyke. Ja mam z kolei krotka faze folikularna, owulke mam ok 10 lub 11 dc. Fsh i lh w 2dc zle mi wyszly więc czekam teraz na @ i je powtarzam.

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj! Ja mam cykle 25-26 dniowe. Podobnie jak Ty, mam owulację w 12-13 dniu cyklu. U mnie to już 9 cykl starań, z tym , że mam niskie amh, no i wiek też już nie młodzieńczy, więc pewnie marne szanse na naturalne poczęcie. I chyba nawet nie wierzę, że uda się, a jednak co miesiąc jakas iskierka nadziei się tli, dopóki nie przyjdzie @.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Salome Autorytet
    Postów: 2406 3534

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Hej. Jeżeli masz owulacje w 12-13 dc to mozesz mieć za krótką faze lutealna. Faza lutealna powinna trwać 14 dni. Możesz sobie zbadać progesteron w 7-8 dpo i zobaczyć czy nie jest za niski. A najlepiej ponoć go badać 3 razy w 7,9 i 11 dpo i z tego średnia.

    Niekoniecznie. Faza lutealna chyba zależy od długości całego cyklu. Owulacja przypada na 14 dc przy 28-dniowym cyklu. Przy krótszych jest wcześniej. Progesteronu jeszcze nie badałam.

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4437 2417

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Niekoniecznie. Faza lutealna chyba zależy od długości całego cyklu. Owulacja przypada na 14 dc przy 28-dniowym cyklu. Przy krótszych jest wcześniej. Progesteronu jeszcze nie badałam.

    Masz rację. Tak zawsze od ginków słyszałam:) Ale w sumie, ja mam krótkie cykle, a fazę lutealną 14 dni jak w zegarku.

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4437 2417

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adriette wrote:
    Witaj! Ja mam cykle 25-26 dniowe. Podobnie jak Ty, mam owulację w 12-13 dniu cyklu. U mnie to już 9 cykl starań, z tym , że mam niskie amh, no i wiek też już nie młodzieńczy, więc pewnie marne szanse na naturalne poczęcie. I chyba nawet nie wierzę, że uda się, a jednak co miesiąc jakas iskierka nadziei się tli, dopóki nie przyjdzie @.

    Jakie masz amh? 9 cykl to nie już, ale dopiero:) Ja już przestałam liczbę swoich liczyć.

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Salome Autorytet
    Postów: 2406 3534

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla nakręciłaś mnie na ten progesteron. Lepiej wiedzieć wcześniej, że coś jest nie tak. Choć wciąż liczę, że za kilka dni zobaczę dwie kreski :)

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Jakie masz amh? 9 cykl to nie już, ale dopiero:) Ja już przestałam liczbę swoich liczyć.
    Moje amh 0,75. Biorąc to po uwagę, jak i mój wiek 39 lat (rocznikowo 40) to chyba jednak już.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4437 2417

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Anuśla nakręciłaś mnie na ten progesteron. Lepiej wiedzieć wcześniej, że coś jest nie tak. Choć wciąż liczę, że za kilka dni zobaczę dwie kreski :)
    Ech, nie wiadomo czy lepiej wcześniej się badać czy lepiej się nie nakręcać. Ale proga zawsze możesz zbadać.

    Adriette, ponoć koenzym q10 poprawia rezerwę.

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Iwona27091991 Autorytet
    Postów: 856 472

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje AMH to 1.4 w wieku 28 lat więc bez szału.
    W sierpniu stosunek lh do fsh wynosił 0.62.
    Od tamtego badania biorę koenzym Q10 120mg oraz DHEAS i obecnie ten stosunek wynosi 0.92.
    Patrząc na wyniki to rzeczywiście te witaminy działają. Polecam.
    AMH nie powtarzałam jeszcze.

    starania od 09.2017
    Mutacje PAI i MTHFR, ogniska endometriozy w zatoce douglasa, IO, kariotypy ok, nasienie: morfologia 6%, hba 9%, fragmentacja dna 9%
    08.2018 AMH 1.4 -> 05.2019 AMH 3.0 -> 05.2020 AMH 3.9

    03.2018 [*] 8 tydz. pjp

    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.

    2 IVF 08.2019 beta 0.63

    3 IVF 12.2019 brak zarodków

    4IVF 02.2020 beta 0.53

    5IVF 07.2020 cb

    nk15%, allo mlr 0%, cross match 6%
    szczepienia 10.2020-11.2020
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla, biorę q10 od 2m-cy. W styczniu zaczęłam brać dhea i L-arginine.Poza tym wit.D, E, kompleks wit. B, selen i inofem. Będę powtarzać amh w kolejnym cyklu. Jeszcze chcę zbadać inhibinę b. Lh i FSH mam dobre. Mój gin mówił, że zdarzają się pomyłki w wynikach amh, ale wątpię żeby to mnie dotyczyło.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona27091991 wrote:
    Moje AMH to 1.4 w wieku 28 lat więc bez szału.
    W sierpniu stosunek lh do fsh wynosił 0.62.
    Od tamtego badania biorę koenzym Q10 120mg oraz DHEAS i obecnie ten stosunek wynosi 0.92.
    Patrząc na wyniki to rzeczywiście te witaminy działają. Polecam.
    AMH nie powtarzałam jeszcze.
    Z tego co czytałam, to jeżeli wiek nie jest mocno zaawansowany to nie ma tragedii nawet jeżeli amh niskie.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4437 2417

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adriette wrote:
    Anuśla, biorę q10 od 2m-cy. W styczniu zaczęłam brać dhea i L-arginine.Poza tym wit.D, E, kompleks wit. B, selen i inofem. Będę powtarzać amh w kolejnym cyklu. Jeszcze chcę zbadać inhibinę b. Lh i FSH mam dobre. Mój gin mówił, że zdarzają się pomyłki w wynikach amh, ale wątpię żeby to mnie dotyczyło.
    Pamietaj, że amh powinno sie badać na początku cyklu.

    Beti82 lubi tę wiadomość

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla, tak wiem, czytałam o tym. Za pierwszym razem jednak nie robiłam na początku cyklu, więc mam nadzieję, że będzie trochę lepsze.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Salome Autorytet
    Postów: 2406 3534

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test. Biało... A temperatura dalej powolutku rośnie :)

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • Klamka1982 Koleżanka
    Postów: 35 16

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też mam 25dniowe cykle, starania od 28 miesięcy, niski progesteron a owulacja bardzo różnie, ostatnie 6 cykli bezowulacyjne.
    Od czerwca po owulacji brałam przez 10 dni luteinę i nic.
    W tym cyklu w terminie @ 21.01 w 25dc zauważyłam brązowe plamienia, do dzisiaj raz dziennie na wkładce pojawia się trochę brązowego plamienia. Rano zrobiłam betę i wynik 137mlU/ml. Biorę luteinę ale boje się że to się nie utrzyma.
    Prawie 3 lata starań, 35 lat i udało się. Ale moja radość jest bardzo ostrożna.

    Nona lubi tę wiadomość

    7u22rjjgvtihrf60.png
    bhywej28ktkf3xqs.png
    2 lata starań.
    24.01 beta 137mlU
    28.01 beta 1328mlU
  • Salome Autorytet
    Postów: 2406 3534

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, no to coś się dzieje! Beta super! Gratulacje! Trzymam kciuki, żeby wzrastała. Kiedy idziesz na kolejne pobranie?

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Hej, ja też mam 25dniowe cykle, starania od 28 miesięcy, niski progesteron a owulacja bardzo różnie, ostatnie 6 cykli bezowulacyjne.
    Od czerwca po owulacji brałam przez 10 dni luteinę i nic.
    W tym cyklu w terminie @ 21.01 w 25dc zauważyłam brązowe plamienia, do dzisiaj raz dziennie na wkładce pojawia się trochę brązowego plamienia. Rano zrobiłam betę i wynik 137mlU/ml. Biorę luteinę ale boje się że to się nie utrzyma.
    Prawie 3 lata starań, 35 lat i udało się. Ale moja radość jest bardzo ostrożna.
    Trzymam kciuki, żeby było dobrze.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Krąsi Autorytet
    Postów: 1389 978

    Wysłany: 28 lutego 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim! Jestem kolejną krótko- lub szybko-cyklówką :)
    Cykle mam 25-26 dni. Owulka między 9 a 12 dc. A jeszcze mam pytanie o długość krwawienia u Was, bo u mnie jak na tak krótkie jednak cykle, to między 7 a 8 dni. Najdłuższy cykl jaki miałam 27 dni, najkrótszy 21 dni (okres szalonego stresu, udało mi się to naturalnie wyregulować).

    gg64roeq27dqfbxi.png

    ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 28 lutego 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Cześć Wszystkim! Jestem kolejną krótko- lub szybko-cyklówką :)
    Cykle mam 25-26 dni. Owulka między 9 a 12 dc. A jeszcze mam pytanie o długość krwawienia u Was, bo u mnie jak na tak krótkie jednak cykle, to między 7 a 8 dni. Najdłuższy cykl jaki miałam 27 dni, najkrótszy 21 dni (okres szalonego stresu, udało mi się to naturalnie wyregulować).
    U mnie 5 dni.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego