X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Trójmiasta i okolic 🌊😊
Odpowiedz

Staraczki z Trójmiasta i okolic 🌊😊

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Nie znalazłam na forum wątku staraczek z Trójmiasta :).
    Może są tu jakieś dziewczyny z okolic :)?

Jak długo się staracie?
    Czy polecacie sprawdzonych ginekologów do monitoringu owulacji?

Może któraś jest chętna na wspólne spacerki :)?

preg.png
  • Lusi_nadzieja Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, pozdrawiam ja już nie staraczka, udało mi się zajść w ciążę naturalnie przy AMH 0,08 😁 więc nie poddawaj się ❤️ cuda się zdarzają ❤️ moją historię opisuje u siebie na insta lusi_nadzieja. Życzę owocnych starań w postaci bombelka ❤️❤️❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ