Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Starając się o drugie dziecko gdy o pierwsze starało się dlugoooo
Odpowiedz

Starając się o drugie dziecko gdy o pierwsze starało się dlugoooo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nowa2026 Koleżanka

Wysłany: 11 września, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukuję osób które o pierwsze dziecko starały się długo i rozpoczęły starania o drugą ciążę lub już są w ciąży i podpowiedzą czy drugie starania były równie długie i męczące psychicznie. Jakie jest wasze nastawienie? Ja bardzo się boję znowu tych wszystkich przejść po drodze i straty nadziei :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 17:26

Starania od 08/2022

12/2022 -Ciąża biochemiczna
    01/2023 ciąża biochemiczna
    06/2023 - ciąża poroniona w 11 tyg -łyżeczkowanie

Starania z pomocą medyczną -naprotechnolog, immunolog- paśnik,fizjoterapeuta
    10/2023 histeroskopia z biopsja
    12/2023 Badanie drożności jajowodów z lipliodolem
    Podejście do IVF w 10/2024 - z 13 komórek nie uzyskaliśmy ani jednego zarodka

11/2024 wizyta u diabetologa o wdrożenie avaniny
    12/2024 - dietetyk i wdrożenie leków na helicobacter
    01/2025 wdrożenie leków na lambdie
    10.02.2025 pozytywny test ciążowy
    06.10.2025 urodzenie córki

Od 08/2026 starania o rodzeństwo
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2026 wrote:
    Poszukuję osób które o pierwsze dziecko starały się długo i rozpoczęły starania o drugą ciążę lub już są w ciąży i podpowiedzą czy drugie starania były równie długie i męczące psychicznie. Jakie jest wasze nastawienie? Ja bardzo się boję znowu tych wszystkich przejść po drodze i straty nadziei :(

O pierwsze staraliśmy się 5 lat (w tym czasie była jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie), drugie za pierwszym razem. Sama byłam zaskoczona, że udało się od razu, byłam nastawiona, że może to trochę potrwać.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Nowa2026 Koleżanka

Wysłany: 19 września, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :) a było wiadome co było przyczyną tak długich starań? U mnie na razie pierwszy cykl nie udany :(

Starania od 08/2022

12/2022 -Ciąża biochemiczna
    01/2023 ciąża biochemiczna
    06/2023 - ciąża poroniona w 11 tyg -łyżeczkowanie

Starania z pomocą medyczną -naprotechnolog, immunolog- paśnik,fizjoterapeuta
    10/2023 histeroskopia z biopsja
    12/2023 Badanie drożności jajowodów z lipliodolem
    Podejście do IVF w 10/2024 - z 13 komórek nie uzyskaliśmy ani jednego zarodka

11/2024 wizyta u diabetologa o wdrożenie avaniny
    12/2024 - dietetyk i wdrożenie leków na helicobacter
    01/2025 wdrożenie leków na lambdie
    10.02.2025 pozytywny test ciążowy
    06.10.2025 urodzenie córki

Od 08/2026 starania o rodzeństwo
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 20 września, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2026 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :) a było wiadome co było przyczyną tak długich starań? U mnie na razie pierwszy cykl nie udany :(

Endometrioza I stopnia i liczne zrosty, problem z progesteronem w 2 fazie cyklu. Obie ciąże na luteinie do 36 tc. Ponadto nietolerancja glutenu, laktozy i kazeiny.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ