Starając się o dziecko
-
Cześć dziewczyny, chce opisać swój przypadek. Może ktoś coś doradzi, bo mi samej już jest ciężko. Staram się z mężem o dziecko już rok czasu i dalej nic. Przed staraniem brałam Vibin mini 5 lat, odstawiłam antykoncepcję i od razu zaczęliśmy starania. Zawsze miałam regularne miesiączki, zawsze odczuwałam owulację i zawsze na testach owulacyjnych wychodziło, że ją mam, ale gdy przed pół roku się nie udało poszliśmy się zbadać. Mąż seminogram ma w normie. U mnie wyszło wysokie TSH - także stwierdzili niedoczynności tarczycy, biorę Euthyrox 75 i moje TSH już jest w normie około 1,00. Miałam również wysoką prolaktynę, także biorę dostinex - na początku pół tabletki co tydzień, teraz prolaktyna jest już w normie więc biorę 1/4 tabletki co tydzień. Wyszło mi również PCOS, bo stosunek LH/FSH miałam 12/6 - na to biorę Miovelia. Także trochę się nazbierało u mnie, chociaż nigdy żadnych problemów nie miałam. Chodzę na monitoring owulacji i ona u mnie co miesiąc występuje. Wyniki się unormowały, więc dlaczego nie wychodzi? Co byście jeszcze doradziły?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 13:47
-
Możesz zrobić badanie drożności jajowodów dla pewności
Amb i inne hormony, ważne żebyś była pod opieką odnoście pcos i tarczycy, dobrze że do owulacji dochodzi, ja miałam wysoką problematykę prawdopodobnie przed leki na depresję, chwilę brałam bromocorn i też się unormowało reszta wyników w normie i zaraz będzie 1,5 roku jak bezskutecznie, u męża badania też wporzadku mimo że na granicy morfologia to reszta super, drożność też wyszła dobra, myślę że trzeba odpuścić głowę też bo to bardzo blokować potrafi powodzenia 🤞 -