X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o dziecko
Odpowiedz

Starając się o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pola-ola Nowa

Wysłany: 30 lipca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chce opisać swój przypadek. Może ktoś coś doradzi, bo mi samej już jest ciężko. Staram się z mężem o dziecko już rok czasu i dalej nic. Przed staraniem brałam Vibin mini 5 lat, odstawiłam antykoncepcję i od razu zaczęliśmy starania. Zawsze miałam regularne miesiączki, zawsze odczuwałam owulację i zawsze na testach owulacyjnych wychodziło, że ją mam, ale gdy przed pół roku się nie udało poszliśmy się zbadać. Mąż seminogram ma w normie. U mnie wyszło wysokie TSH - także stwierdzili niedoczynności tarczycy, biorę Euthyrox 75 i moje TSH już jest w normie około 1,00. Miałam również wysoką prolaktynę, także biorę dostinex - na początku pół tabletki co tydzień, teraz prolaktyna jest już w normie więc biorę 1/4 tabletki co tydzień. Wyszło mi również PCOS, bo stosunek LH/FSH miałam 12/6 - na to biorę Miovelia. Także trochę się nazbierało u mnie, chociaż nigdy żadnych problemów nie miałam. Chodzę na monitoring owulacji i ona u mnie co miesiąc występuje. Wyniki się unormowały, więc dlaczego nie wychodzi?  Co byście jeszcze doradziły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 13:47

• Nn Debiutantka

Wysłany: 30 lipca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić badanie drożności jajowodów dla pewności
    Amb i inne hormony, ważne żebyś była pod opieką odnoście pcos i tarczycy, dobrze że do owulacji dochodzi, ja miałam wysoką problematykę prawdopodobnie przed leki na depresję, chwilę brałam bromocorn i też się unormowało reszta wyników w normie i zaraz będzie 1,5 roku jak bezskutecznie, u męża badania też wporzadku mimo że na granicy morfologia to reszta super, drożność też wyszła dobra, myślę że trzeba odpuścić głowę też bo to bardzo blokować potrafi :) powodzenia 🤞

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ