Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starająca się
Odpowiedz

Starająca się

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu nowa. Obecnie mam 34 lata i jedno dziecko (córkę 14 lat) z poczęciem której nie było problemów. Od paru lat nie stosujemy środków zapobiegawczych ciąży i nic. Partner ten sam więc skąd ten problem, wiem płodność z czasem spada. Obecnie monitoruję swój cykl za pomocą termometra , co do pozostałych sposobów dopiero się ich uczę i nie bardzo wiem co z czym. Oboje z mężem nie palimy , alkohol tylko okazyjnie maż - mi nie smakuje. Postanowiłam się zarejestrować i dołączyć do was bo w grupie raźniej, można się pożalić, pogadać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps, udostępniłam swój wykres co o tym wszystkim sądzicie?

• Fatim Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ,ze najlepiej pomoga ci w My...tuz przed i tuz po 30. Urodzilas dziecko w najbardziej plodnym momencie wiec to nic dziwnego, ze udalo sie bez staran obecnie jestes na 3 etapie plodnosci.
    1 najbardziej plodny i rozrodczy to 18-25
    2 to 26-30
    3 to 31>

To, ze kiedys nasienie twojego meza bylo ok wcale nie swiadczy o tym, ze bedzie takie do konca zycia. Na sperme ma wplyw rodzaj wykonywanej pracy, odzywianie, stres, przegrzewanie jader,urazy i wiele innych.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolacz swoj wykres do podpisu, tak bedzie latwiej spojrzec i ewentualnie doradzic dziewczynom

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, zaraz postaram się o udostępnienie wykresu w podpisie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam zaburzony odczyt bo normalnie mierze o 7:00, a dzisiaj o 5:00, po 6 h wypoczynku. Puki co tempka ładna może tak już zostanie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ