X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania
Odpowiedz

Starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trafiłam na ta strone przez przypadek:)Moze ktoras z was ma taki sam problem mam stwierdzone pco i tu jest cały problem czy uda mi sie zajsc w ciaze jestem 3 tyg. po slubie i chcialabym juz zaczac powoli starac sie o dziecko....moze ktos cos poradzi...:)

Ania_84, Dorotucha, kamicia0101, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

Magda26
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu jesli nie robiłas sobie wszystkich badan hormonalnych to zacznij od tego i mierzenia tempki :)
    Ja tez mam pcos a dodatkowo niedoczynnosc tarczycy ... to tak na poczatek - ja dodatowo mam jeszcze monitoring jak mi pecherzyki rosna no i potwierdzenie czy owulk byla :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Poczytaj sobie wątek o PCO może pomogą Ci doświadczenia dziewczyn :) https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/pco,657.html
    Powodzenia w staraniach :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    Hejka! Poczytaj sobie wątek o PCO może pomogą Ci doświadczenia dziewczyn :) https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/pco,657.html
    Powodzenia w staraniach :D

I jeszcze jeden watek poswiecony pco
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/pco-zespol-policystycznych-jajnikow,10.html

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ja mam PCOS, dość mnustwo pęcherzyków w jajnikach, wiecznie problem z regularnością okresu, teraz jestesmy w 1cs, jak narazie @ nie ma, niby ciąży tez nie ma, co widać na moim wykresie. Bralam duphston na wywolanie i obecnie czekam na @. A chce Ci zaznaczyc ze przy 1 dziecku, z PCOS zskoczyłam w 1cyklu staran, z drugim idzie ciężej:D

• Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam robione juz wszystkie hormony i w sumie mam za wysoki testosteron bo wogóle nie mialam przez poł roku okresu ale jak zaczelam brac tabletyki anty ktore lekarz mi przepisal to bylo oki w sumie ich juz nie biore pzrez miesiac ale naszczescie mam okres ale moj cylk trwal teraz 35 dni..az sie boje ze nie bede mogla miec dzieci jestem swiezo po slubie a z moim mezem znamy sie juz 8 lat...a teraz wszyscy mysla ze od razu dziecko sobie zrobimy bo w rodzienie teraz wszyscy dzieci rodza...i kazdy nam sie pyta a my kiedy....az myslec sie nie chce co to z tym wszystkim bedzie:(

Ania_84, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

Magda26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie:D ja też mam wysoki testosteron, i jakoś zaszłam:D musisz spróbować z pomocą medyczną np ja miałam clostylbegyt i pregnyl, pozniej dupphaston

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu - ja przed stwierdzeniem pcos miałam @ w lutym a nastepnie dopeiro po wywołaniu w pazdzierniku wiec znam ten ból - jednak odkad dali mi leki na tarczyce wszystko wraca do normy :)
    Nie stresuj sie zbytnio bo to tylko bedzie przeszkadzało ci w starankach - nie przejmuj sie innymi - ja powiedziałam rodzinie i tym ktorzy sie dopytywali raz a dobitnie zeby sie tym nie interesowali tylko zajeli sie swoim zyciem- kiedy bedzie to bedzie i nikomu nic do tego :) od tego momentu mam prawie spokoj :)
    Szwagierka po 8 miesiacach leczenia zaszła w ciaze - i pomimo iz sama długo sie starala i leczyła to i tak zawsze mi dowali kiedy wy .. ostatnio nawet nam walnela ze powinnismy widocznie czesciej sie sexic bo samodziecko sie nie zrobi -pomimo iz jest w 6m-cu ciazy to tak mnie to znewilo ze przy wszystkich jej powiedzialam ze ja nie patrzylam kiedy oni wskakuja do wyrka i zeby zajela sie swoim mezem :D
    Na szczescie moja siostra ktora tez jest w ciazy podchodzi do tego normalnie i choc widuje ja co drugi dzien i nie raz jej mowilam ze sie martwie ze my jesczez nie mamy fasoleczki - to mi powiedziala nie martw sie - bedzie dobrze teraz badz dobra ciocia a zobaczysz ze jak troche sie oderwiesz to i wam sie uda :) moze to jesczze nie czas ):)
    i powiem szczerze- ze tak tez zroobilam :) postanowilam byc dobra cioia i poki co pochłaniaja mnie przygotowania do narodzin siostrzenca :)
    Życzę ci z całego serduha spokoju i szczescia :) i oby wam sie udało w odpowiednim momencie ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...mam nadzieje ze bedzie dobrze...ja stwierdzialam ze narazie nic nie planuje zyje codziennoscia a zobbaczymy co czas pokaze....To czeka Cie bardzo odpowiedzialna rola:)Dziekuje:);)

Magda26
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :) na pewno bedzie dobrze :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda spokojnie dopiero zaczynasz staranka...
    sa takie ktore staraja sie juz bardzo dlugo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem.. ale jak czlowiek sie naczyta jakie sa problemy przy zajciu w ciaze przy pco to normalnie głupieje i panikuje:);)

Magda26
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja co prawda nie mam pco ale stwierdzono u mnie w czerwcu po poronieniu, że mam macicę dwurożną i sama zastanawiam się jak długo jeszcze przyjdzie mi czekać na upragnione dziecko :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/553d0a31233c01499486d455f4490f87
    o kurcze....to chyba tez wymaga jakiegos leczenia...kazdy musi wyczekac i przejsc swoje by miec kochana istotke:)bedzie dobrze..:)

Magda26
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poronienia nie byłam u ginekologa. Kazał mi się zjawić najlepiej po 3 miesiącach jak już zaczniemy od nowa starania. Jak już się umówiłam to kilka razy zmieniali mi termin wizyty i tak ostatecznie (póki co) jestem umówiona dopiero na 22 listopada ... Ehh to już 1,5 roku starań i dalej nic ..
    usłyszałam od koleżanki o ovufriend no i jestem, póki co dopiero od niedawna mierzę sobie temperaturę i próbuję się wgłębić w temat jak obserwować własne ciało. Dzięki informacjom tutaj znalezionym wiem już o co mniej więcej prosić lekarza przy kolejnej wizycie, bo czasem mam wrażenie, że mu nie zależy :(

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Od poronienia nie byłam u ginekologa. Kazał mi się zjawić najlepiej po 3 miesiącach jak już zaczniemy od nowa starania. Jak już się umówiłam to kilka razy zmieniali mi termin wizyty i tak ostatecznie (póki co) jestem umówiona dopiero na 22 listopada ... Ehh to już 1,5 roku starań i dalej nic ..
    usłyszałam od koleżanki o ovufriend no i jestem, póki co dopiero od niedawna mierzę sobie temperaturę i próbuję się wgłębić w temat jak obserwować własne ciało. Dzięki informacjom tutaj znalezionym wiem już o co mniej więcej prosić lekarza przy kolejnej wizycie, bo czasem mam wrażenie, że mu nie zależy :(
    A moze idz do innego lekarza ?? ja zmieniłam po tym jak moja była pani gin - nastraszyła mnie ze mam nadzerke i ze najlepiej by byo zebym zrobiła sobie szczepionke na raka szyjki macicy i zamrozic nadzerke - nie dala rzadnych lekow na ta niby nadzerke ..mąz jak zobaczył mnie aka zaplakana - to powiedzial ze idziemy do innego lekarza - jak sie okazało nadzerki nie było ..;/ a w wieku 29 lat nawet by nie było sensu robic szczepionki ...bo tylko by zaszkodzila ;/
    dlatego stwierdzilam ze nie raz warto zasiegnac opinii innego lekarza

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Hej dziewczyny trafiłam na ta strone przez przypadek:)Moze ktoras z was ma taki sam problem mam stwierdzone pco i tu jest cały problem czy uda mi sie zajsc w ciaze jestem 3 tyg. po slubie i chcialabym juz zaczac powoli starac sie o dziecko....moze ktos cos poradzi...:)
    My jesteśmy miesiąc po ślubie:-)też postanowiliśmy że sie zaczniemy starać:)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ! czasem się zastanawiam dlaczego tacy ludzie pracują w służbie zdrowia ? Szok! Ja już byłam u kilku "specjalistów", ten do którego chodzę obecnie jako jedyny zaczął coś robić w mojej sprawie. Wysłał mnie w maju na badania do endokrynologa, robił monitoring cyklu, badania krwi. I wtedy jakimś cudem zaszłam w ciążę, po 14 miesiącach bez miesiączki .. ale w 6 tygodniu niestety ;(

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ