Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania a infekcja intymna
Odpowiedz

Starania a infekcja intymna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Frelka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Byłam wczoraj na basenie i chyba mi się jakaś zaraza przyplątała. Znacie jakieś doraźne środki, które można bezpiecznie stosować nawet w ciąży? (czekam @ więc nadzieja jeszcze jest). Gina mam dopiero 25.11 :(

Aniołek [*] 21.11.2013, 5 tc
    Krupeczka <3 29.08.2015
    0e8cf70093.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelka wrote:
    Witajcie.
    Byłam wczoraj na basenie i chyba mi się jakaś zaraza przyplątała. Znacie jakieś doraźne środki, które można bezpiecznie stosować nawet w ciąży? (czekam @ więc nadzieja jeszcze jest). Gina mam dopiero 25.11 :(
    Moze zapytaj sie w aptece ?? czy maja cos co jest bezpieczne w iazy

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcji nie wyleczysz bez antybiotyku. Możesz złagodzić jedynie objawy... Postaraj się umówić z ginem szybciej bo nieleczone infekcje są niebezpieczne, ale chyba o tym wiesz :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czy to bakterie czy grzybek? Najlepiej jednak podpytać w aptece. Jest parę środków bez recepty jeżeli nie możesz wcześniej odwiedzić gina.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Frelka Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszło ;) może to jednak nie była infekcja tylko jakieś podrażnieie...

Aniołek [*] 21.11.2013, 5 tc
    Krupeczka <3 29.08.2015
    0e8cf70093.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, chodź można w aptece bez recepty kupić różne preparaty na takie dolegliwości. Ja mam zaś problem z zajściem w ciąże:(. Leakrz zlecił mi preparat wspomagający zajście Fertility Support ale jest drogi i zastanawiam się czy wszystkie leki są tego typu w takiej cenie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inny problem - po stosunku mam zbyt wysokie PH w pochwie- co powoduje że namnażają się bakterie i rozkłada się nasienie :( dbam i higienę jak szalona ale nie wyrabiam z tym przykrym zapachem. Innych objawów nie mam.
    Cytologia wykazała bakteryjne zakażenie pochwy - mam stosować żel Multi-gyn.
    Ale czy to nie wpłynie negatywnie na nasienie???

Nie miałam tych problemów kiedy pozbywałam się nasienia od razu po stosunku czy podczas seksu w prezerwatywie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ