Starania a palenie
-
Hej Dziewczyny,
Powiedzcie mi jak to u Was palących jest. Czy rzucaliście już na etapie starań czy może zamierzacie przestać dopiero po pozytywnym teście?
Długo sama nie paliłam (5lat), ale po poronieniu wróciłam do nałogu. Teraz chciałabym znów spróbować postarać się o dziecko.11.2017 [*] -
Mój mąż rzucił palenie definitywnie, po czym znacznie poprawily mu się parametry nasiebia. Ja podpalalam przez pierwsze pol roku starań, bo podchodziłam do tego luźno. Potem rzuciłam i jest mi z tym cudownie. Ale papierosy chyba nie przeszkadzaja zajsc skoro tyle dziewczyn pali i zachodzi:-)
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyBernika
Palenie nie pomaga nikomu. Lepiej rzucić, ale nie ze względu na starania, ale na Twoje zdrowie.
W ciazy wieksze ryzyko zakrzepicy. Jezeli masz mutacje genetyczne zwiazane z trombofilia, to palenie zwieksza ryzyko poronienia.
Poza tym - i tak po pozytywnym tescie musisz rzucic, to po co to odkładać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 10:16
-
nick nieaktualny
-
Mój mąż też pali ale przed zajściem zrobiliśmy mu badania to miał słaba ruchliwość plemników. Ograniczył i udało się zajść. Ja wogole nie pale.
-