X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania kiedy za bardzo się chce
Odpowiedz

Starania kiedy za bardzo się chce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magggie Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Wszyscy mówią mi, że jak się bardzo chce zajść w ciążę to kobieta się blokuje i w ciąże nie zajdzie w ogóle i że pewnie tak jest w moim przypadku.
    Z kolei jak nie chcesz to, że ciąża spada jak manna z nieba.
    Słyszałam już tysiąc historii, że jak ktoś odpuścił to zaciążył.
    Osobiście chciałabym nie chcieć, tylko jak mam nie chcieć skoro chce?
    Nie da się o tym nie myśleć. Każdy cykl to jakaś tam nadzieja.
    Zastanawiam się nad Waszymi doświadczeniami czy serio tak to działa.
    Jest tu jakaś straczka ktora bardzo chciała, myślała o ciąży 7 dni w tygodniu, wypatrywała owulacji i objawów, lekko się stresowała tym wszystkim, żeby nie zrobić nic źle, a mimo to zaszła w ciążę?
    Czy da się tak - zajść w wyczekana ciąże?
    Czy serio wszystkie historie świata są takie, że ciąża była ciężkim szokiem w najbardziej nieoczkiewanym momencie?
    Dajcie mi nadzieje, że można się starać i zajść :D !

12.10.2022 DWIE KRESKI!!! ❤ naturals!
    28.10.2022 Mamy serduszko ❤

Czekamy na chłopca 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magggie wrote:
    Hej !
    Wszyscy mówią mi, że jak się bardzo chce zajść w ciążę to kobieta się blokuje i w ciąże nie zajdzie w ogóle i że pewnie tak jest w moim przypadku.
    Z kolei jak nie chcesz to, że ciąża spada jak manna z nieba.
    Słyszałam już tysiąc historii, że jak ktoś odpuścił to zaciążył.
    Osobiście chciałabym nie chcieć, tylko jak mam nie chcieć skoro chce?
    Nie da się o tym nie myśleć. Każdy cykl to jakaś tam nadzieja.
    Zastanawiam się nad Waszymi doświadczeniami czy serio tak to działa.
    Jest tu jakaś straczka ktora bardzo chciała, myślała o ciąży 7 dni w tygodniu, wypatrywała owulacji i objawów, lekko się stresowała tym wszystkim, żeby nie zrobić nic źle, a mimo to zaszła w ciążę?
    Czy da się tak - zajść w wyczekana ciąże?
    Czy serio wszystkie historie świata są takie, że ciąża była ciężkim szokiem w najbardziej nieoczkiewanym momencie?
    Dajcie mi nadzieje, że można się starać i zajść :D !
    Ja nie wierzę w takie pitu pitu o "odpuszczeniu". Dlaczego? Bo jak jeszcze nie wiedziałam, że mamy problem, to uprawialiśmy seks na luzie. A jak się badasz, bierzesz leki, latasz po lekarzach to jak można mówić o "odpuszczeniu"? Niestety tak jest ze ktoś pali, pije, zle się odżywia, jest otyły a dziecko ma, a inny zdrowy tryb życia, witaminy, sport i dupa. Poza tym kobiety zachodzą w ciążę mimo trwających wojn, tragicznych warunków zycia, więc stres im towarzyszy, tak że to nie ma nic do rzeczy dla mnie. Zwykły przypadek jeżeli się starasz 10 lat i nagle się udaje. Widocznie "ta" komórka trafiła na "tego" plemnika i pykło. Niestety nie wszystkim się uda, a niektórzy zachodzą przez przypadek.

LaBellePerle, rozalaa lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ