Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania naturalne, iui, ivf i nerwica lękowa
Odpowiedz

Starania naturalne, iui, ivf i nerwica lękowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zuzelka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej szukam dziewczyn które starają się o dzidziusia, walczą z niepłodnością a jednocześnie zmagają się z nerwicą lękową... Może damy sobie wspólne wsparcie ?

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj , dopóki nie udało mi się opanować lęków i nerwów nie było nawet mowy o zajsciu w ciążę- doradzał to nawet psychiatra. Zaczęłam z tym walczyć, brałam leki i " szłam w ogień " jak dopadł mnie lek szłam w jego kierunku nie cofalam się i to mi pomogło . A wierz mi że byłam już na granicy wytrzymania z sama sobą.
    Podlecz to trochę bo niestety w ciąży leki potrafią się nasilac , hormony robią swoje . Do mnie czasem wracaja, ale walczę z tym . Nie chce zaszkodzic dzidziusiowi . Jednego dnia jest lepiej drugiego panika. Musisz wiedzieć i czuć się pewna bo w ciąży może być tylko gorzej

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choruje od 13 lat, przeszłam ivf. W ciąży to był koszmar bez leków plus hormony .. ale dałam radę :)
    Trzeba być ustabilizowany przed zajściem bo trzeba na ok 6 msc przed odstawić leki.

• zuzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Jestem po 3 nieudanych transferach. Obecnie nie działamy medycznie jeżeli chodzi o zaciążenie. Leki obecnie biorę ale wydaje mi się że moja głowa jest tak silna że potrafi pokonać działanie każdego leku... Mój psychiatra doskonale wie jaka jest sytuacja i mamy ustalony plan działania.
    Chętnie przyjmę wszystkie rady i sugestie ale najbardziej oczekuje wsparcia bo kto mnie zrozumie jak nie Wy :)

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Hej dziewczynki!
    Jestem po 3 nieudanych transferach. Obecnie nie działamy medycznie jeżeli chodzi o zaciążenie. Leki obecnie biorę ale wydaje mi się że moja głowa jest tak silna że potrafi pokonać działanie każdego leku... Mój psychiatra doskonale wie jaka jest sytuacja i mamy ustalony plan działania.
    Chętnie przyjmę wszystkie rady i sugestie ale najbardziej oczekuje wsparcia bo kto mnie zrozumie jak nie Wy :)

To też zależy jakiego rodzaju lęki Cię dopadaja

Moim zdaniem starania o dziecko tu nie pomagają A stymulacje hormonami mogą jeszcze bardziej nasilic problem .
    Najpierw skup się na sobie , tak jak mówię u mnie pomogło to że nie uciekalam od leku tylko szłam jakby prosto na niego . Nie miałam lekko wierz mi - każdy dzień był dla mnie katorga kladlam się do łóżka i ze łzami w oczach mówiłam " ja już Niechce " niechce" mało spania ciężko zasnąć - Niechce do tego wracać ale udało się. Nieiwem czy do końca można się wyleczyć ale napewno można z tym żyć- ataki mam rzadko , jeśli już mam nauczylam się z nimi walczyć oceniam sytuację rozpoznaje zapachy
    U mnie problem był z pożarem , bałam się wszystkiego co związane było z ogniem gazem , pradem wszystkim tym co mogło by go wywolac od pralki po samochód windę itp nie mogłam normalnie funkcjonować. Uciekalam całymi dniami z dala od życia codziennego gdzieś nad wodę gdzieś do lasu - nie dokonca pomagało wystarczylo że w oddali slyszalam dźwięk syren serce miałam już w gardle i ogromne palpitacje .
    Także ja mimo że bardzo pragnelam ciąży wiedziałam że nie mogę narazić dziecka na to co się działo z moja głowa
    Postanowiłam walczyć, sama ze sobą
    Bardzo duże wsparcie miałam również od rodziny jeśli coś gdzieś " cpyklo " od razu mi tłumaczono skąd ten dźwięk, jeśli ktoś coś przypalił od razu mówiono co to nawet jeśli ktoś coś smażył też miałam z tym problem !!
    Wiem jedno z tego da się wyjść i normalnie żyć tylko trzeba walczyc bo to wszystko siedzi w naszej głowie!!

• zuzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    To też zależy jakiego rodzaju lęki Cię dopadaja

Moim zdaniem starania o dziecko tu nie pomagają A stymulacje hormonami mogą jeszcze bardziej nasilic problem .
    Najpierw skup się na sobie , tak jak mówię u mnie pomogło to że nie uciekalam od leku tylko szłam jakby prosto na niego . Nie miałam lekko wierz mi - każdy dzień był dla mnie katorga kladlam się do łóżka i ze łzami w oczach mówiłam " ja już Niechce " niechce" mało spania ciężko zasnąć - Niechce do tego wracać ale udało się. Nieiwem czy do końca można się wyleczyć ale napewno można z tym żyć- ataki mam rzadko , jeśli już mam nauczylam się z nimi walczyć oceniam sytuację rozpoznaje zapachy
    U mnie problem był z pożarem , bałam się wszystkiego co związane było z ogniem gazem , pradem wszystkim tym co mogło by go wywolac od pralki po samochód windę itp nie mogłam normalnie funkcjonować. Uciekalam całymi dniami z dala od życia codziennego gdzieś nad wodę gdzieś do lasu - nie dokonca pomagało wystarczylo że w oddali slyszalam dźwięk syren serce miałam już w gardle i ogromne palpitacje .
    Także ja mimo że bardzo pragnelam ciąży wiedziałam że nie mogę narazić dziecka na to co się działo z moja głowa
    Postanowiłam walczyć, sama ze sobą
    Bardzo duże wsparcie miałam również od rodziny jeśli coś gdzieś " cpyklo " od razu mi tłumaczono skąd ten dźwięk, jeśli ktoś coś przypalił od razu mówiono co to nawet jeśli ktoś coś smażył też miałam z tym problem !!
    Wiem jedno z tego da się wyjść i normalnie żyć tylko trzeba walczyc bo to wszystko siedzi w naszej głowie!!

U mnie jest problem z wyjazdami, oddalaniem się od domu... Właściwie o urlopie mogę zapomnieć, mimo kilkukrotnych planów i pakowania w dzień wyjazdu rezygnuje...
    Źle się czuję także w korku w aucie i w ogóle wszystko co kojarzy się z przemieszczaniem mnie przeraża... Mimo że sama mam prawo jazdy...
    Podziwiam Cię bardzo za siłę... Ja najczęściej się poprostu poddaję...

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ