X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o ciążę a pms
Odpowiedz

Starania o ciążę a pms

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alicja ❤️ Debiutantka

Wysłany: 23 maja, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Starajmy się o dziecko od 6 cykli, dziś jestem 7 dpo, wszystkie objawy są jak co miesiąc, czyli wszystko idzie w kierunku @. Chciałam zapytać czy któraś z was miała tak, że miała wszystkie objawy jak co miesiąc, a ostatecznie była w ciąży ?
    Dziś jest mi po prostu smutno, strasznie chce mi się płakać…
    Przesyłam tyle ciepła ile mam w sobie pozostałym dziewczynom ❤️

• MoniaB Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam dwóch kresek, ale ogólnie to po objawach przed terminem miesiączki ciężko poznać. Dziwnie ten świat skonstruowany.

Niektóre dziewczyny mają objawy jak pms i są w ciąży. Inne mają, ale nie są. Jeszcze inne nie mają objawów pms, a są w ciąży. Są też takie co nie mają objawów i nie są w ciąży. Niektóre mają całkiem nowe objawy jak są w ciąży, a inne też mają całkiem nowe, a nie są.

Dopiero jak zobaczysz dwie kreski to będziesz wiedziała jak to u Ciebie. Ale w kolejnej ciąży już może być inaczej.

Tak to dziwnie jest :(

Czasem myślę, że jakby to mężczyźni zachodzi w ciążę to by wymyślono super dobre testy już od początku.. W kosmos latamy, a ciąży nie potrafimy sprawdzić. Szkoda, że nie ma takiego testu, który już od razu po połączeniu komórki i plemnika to wykrywa..

Alicja ❤️ lubi tę wiadomość

38💃💛🏃40

18 cs

🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
    🍒 od 04.2024 - starania staranne
    🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
    🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
    🍒 2 x IUI
    🍒 od 08.2025 - start procesu IVF 👣

AMH dobre - 5,64 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie pogorszyło się 😔 Inne wyniki moje i męża też ok 😇 Czekamy na wyniki kariotypów ⏳
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ