X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o ciążę a torbiel skórzasta
Odpowiedz

Starania o ciążę a torbiel skórzasta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulina66 Ekspertka

Wysłany: 21 października, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w trakcie ostatniego opakowania tabletek anty, po skończeniu odstawiam i zaczynamy starać się o dziecko. Byłam na wizycie u lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok i okazało się, że w lewym jajniku mam torbiel skórzastą wielkości 30mm. Lekarz stwierdził, że nie jest to przeciwwskazanie do zajścia w ciążę, zmiana nie jest duża i na razie lepiej jej nie ruszać, zwłaszcza, że usunięcie jej będzie wiązało się też z uszkodzeniem części jajnika lub wycięciem całego. Pytałam czy torbiel może mieć wpływ na płodność i uzyskałam odpowiedź, że może blokować owulację, ale nie musi. Czy ktoś zaszedł w ciążę mając torbiel skórzastą? Czy może właśnie przeciwnie - nie udawało się dopóki nie została usunięta. Chętnie poczytam Wasze historie, gdyż kompletnie nie wiem na co się nastawiać.

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

28.11 ⏸️ beta 59,9 mIU/ml
    30.11 beta 171,1 mIU/ml prog 27,50 ng/ml
    2.12 beta 427 mIU/ml
    4.12 beta 946,5 mIU/ml
    10.12 beta 11.737,6 mIU/ml
    🩺 20.12 - mały człowieczek z serduszkiem ❤️ CRL 0.39cm
    🩺🔜 31.12 NFZ, 🩺 🔜 17.01 prywatnie

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ