X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o ciążę a torbiel skórzasta
Odpowiedz

Starania o ciążę a torbiel skórzasta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w trakcie ostatniego opakowania tabletek anty, po skończeniu odstawiam i zaczynamy starać się o dziecko. Byłam na wizycie u lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok i okazało się, że w lewym jajniku mam torbiel skórzastą wielkości 30mm. Lekarz stwierdził, że nie jest to przeciwwskazanie do zajścia w ciążę, zmiana nie jest duża i na razie lepiej jej nie ruszać, zwłaszcza, że usunięcie jej będzie wiązało się też z uszkodzeniem części jajnika lub wycięciem całego. Pytałam czy torbiel może mieć wpływ na płodność i uzyskałam odpowiedź, że może blokować owulację, ale nie musi. Czy ktoś zaszedł w ciążę mając torbiel skórzastą? Czy może właśnie przeciwnie - nie udawało się dopóki nie została usunięta. Chętnie poczytam Wasze historie, gdyż kompletnie nie wiem na co się nastawiać.

31 👰🏼‍♀️ 33 🤵🏻

01.2025 💔🪽 9tc

14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
    16.05 🌱 beta 27,5 mIU/ml
    19.05 🚀 beta 183 mIU/ml
    21.05 🪄 beta 489 mIU/ml
    23.05 🎉 beta 1197 mIU/ml
    31.05 💫 beta 12212 mIU/ml; prog 24,700 ng/ml
    5.06 🩺 pierwsza wizyta 🌈 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️
    13.06 🩺 7+3 🫛 CRL 1,24cm; FHR 150
    24.06 🩺 9+0 🐻 CRL 2,25cm; FHR 137
    8.07 🩺 11+5 🦥 CRL 4,86cm; FHR 176
    14.07 🧬 NIFTY Pro - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🌸
    16.07 🩺 12+5 🧬 I prenatalne: CRL 6,41cm; FHR 161
    7.08 🩺 15+6 🥭 165g
    19.08 🩺 17+4 🥥 209g
    10.09 🩺 20+5 🧬 II prenatalne: wszystko prawidłowo
    16.09 🩺 21+4 🍈 403g
    🩺 następna wizyta 🔜 14.10

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ