Jestem w trakcie ostatniego opakowania tabletek anty, po skończeniu odstawiam i zaczynamy starać się o dziecko. Byłam na wizycie u lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok i okazało się, że w lewym jajniku mam torbiel skórzastą wielkości 30mm. Lekarz stwierdził, że nie jest to przeciwwskazanie do zajścia w ciążę, zmiana nie jest duża i na razie lepiej jej nie ruszać, zwłaszcza, że usunięcie jej będzie wiązało się też z uszkodzeniem części jajnika lub wycięciem całego. Pytałam czy torbiel może mieć wpływ na płodność i uzyskałam odpowiedź, że może blokować owulację, ale nie musi. Czy ktoś zaszedł w ciążę mając torbiel skórzastą? Czy może właśnie przeciwnie - nie udawało się dopóki nie została usunięta. Chętnie poczytam Wasze historie, gdyż kompletnie nie wiem na co się nastawiać.
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬🩸🔜 homocysteina, wit B12, kwas foliowy, wit D, ferrytyna, żelazo, glukoza
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬🩸🔜 homocysteina, wit B12, kwas foliowy, wit D, ferrytyna, żelazo, glukoza