Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o ciążę a torbiel skórzasta
Odpowiedz

Starania o ciążę a torbiel skórzasta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulina66 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w trakcie ostatniego opakowania tabletek anty, po skończeniu odstawiam i zaczynamy starać się o dziecko. Byłam na wizycie u lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok i okazało się, że w lewym jajniku mam torbiel skórzastą wielkości 30mm. Lekarz stwierdził, że nie jest to przeciwwskazanie do zajścia w ciążę, zmiana nie jest duża i na razie lepiej jej nie ruszać, zwłaszcza, że usunięcie jej będzie wiązało się też z uszkodzeniem części jajnika lub wycięciem całego. Pytałam czy torbiel może mieć wpływ na płodność i uzyskałam odpowiedź, że może blokować owulację, ale nie musi. Czy ktoś zaszedł w ciążę mając torbiel skórzastą? Czy może właśnie przeciwnie - nie udawało się dopóki nie została usunięta. Chętnie poczytam Wasze historie, gdyż kompletnie nie wiem na co się nastawiać.

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻
    1 cs po 12 latach AH
    💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ