Jestem w trakcie ostatniego opakowania tabletek anty, po skończeniu odstawiam i zaczynamy starać się o dziecko. Byłam na wizycie u lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok i okazało się, że w lewym jajniku mam torbiel skórzastą wielkości 30mm. Lekarz stwierdził, że nie jest to przeciwwskazanie do zajścia w ciążę, zmiana nie jest duża i na razie lepiej jej nie ruszać, zwłaszcza, że usunięcie jej będzie wiązało się też z uszkodzeniem części jajnika lub wycięciem całego. Pytałam czy torbiel może mieć wpływ na płodność i uzyskałam odpowiedź, że może blokować owulację, ale nie musi. Czy ktoś zaszedł w ciążę mając torbiel skórzastą? Czy może właśnie przeciwnie - nie udawało się dopóki nie została usunięta. Chętnie poczytam Wasze historie, gdyż kompletnie nie wiem na co się nastawiać.
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
1 cs po 12 latach AH
💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
1 cs po 12 latach AH
💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki