starania o dziecko, a infekcje..
-
Witam!
Mam do Was pytanko.. staram się właśnie z mężem o dzidziusia i.. dostałam infekcji.. ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe Gynalgin + doustnie Provag. Zakończyłam kurację i teraz miałam stosować tabletki dopochwowe Lactovaginal.. wzięłam jedną i dziś dostałam okresu. Czy któraś kobietka orientuje się, czy mam przerwać stosowanie Lactovaginalu i poczekać aż skończy się okres, czy mogę je brać przy okresie?
I jak to jest, czy przy stosowaniu Lactovaginalu mogę starać się o dziecko? czy dopiero po odstawieniu tabletek?
Z góry dziękuję za odp. -
nick nieaktualnyAAnusia w trakcie okresu lepiej nie stosowac bo mozesz zbnowu zaognic stan zapalny, wiadomo wkladasz do srodka a to sie miesza z krwia itd. Po okresie lepiej albo jak juz bedziesz plamic. A o dziecko sie mozesz starac bo to tylko oddzialowuje na flore w pochwie.
-
mam jeszcze jedno pytanko.. zakończyłam już kurację Gynalginem i Provagiem, dostałam okresu następnego dnia.. teraz mam 5 dzień okresu i dostałam antybiotyk (Bioracef) od lekarza rodzinnego.. i chciałam zapytać, czy jeśli teraz będę brała Provag (jako probiotyk do antybiotyku, zapobiegawczo) a za 2 dni wezmę pierwszą tabletkę Lactovaginalu to będzie w porządku? Chodzi mi o połączenie Provagu z Lactovaginalem konkretnie..
-
mar wrote:provag i lactovaginal to jest to samo (paleczki kwasu mlekowego - naturalna flora bakteryjna pochwy) - z tym że lactovaginal jest dopochwowo a provag doustnie ja jak chcę osiągnąć dobry efekt to łączę je
Coś w tym jest bo dawniej stosowałam lactovaginal i zużyła kilkanaście a może kilkadziesiąt opakowań a infekcja powracała po leczeniu a po ProVagu i InVagu nie mam infekcji
Ale nie twierdzę że Lactovaginal nikomu ale jeżeli nie pomoże warto spróbować i InVagiemMiska _a lubi tę wiadomość
-
dziękuję Wam za odpowiedzi
czyli bez ryzyka mogę brać i jedno i drugie
a czy orientujecie się, jeśli zacznę brać jutro antybiotyk, skończę go brać 11 listopada, a dni płodne wypadają mi mniej więcej na 17-20 listopada, to mogę w pełni korzystać z "tych" dni i starać się o maleństwo, bez żadnych komplikacji po antybiotyku? -