SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne starania o dziecko, a infekcje..
Odpowiedz

starania o dziecko, a infekcje..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aanusiaa Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Mam do Was pytanko.. staram się właśnie z mężem o dzidziusia i.. dostałam infekcji.. ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe Gynalgin + doustnie Provag. Zakończyłam kurację i teraz miałam stosować tabletki dopochwowe Lactovaginal.. wzięłam jedną i dziś dostałam okresu. Czy któraś kobietka orientuje się, czy mam przerwać stosowanie Lactovaginalu i poczekać aż skończy się okres, czy mogę je brać przy okresie?
    I jak to jest, czy przy stosowaniu Lactovaginalu mogę starać się o dziecko? czy dopiero po odstawieniu tabletek?
    Z góry dziękuję za odp. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAnusia w trakcie okresu lepiej nie stosowac bo mozesz zbnowu zaognic stan zapalny, wiadomo wkladasz do srodka a to sie miesza z krwia itd. Po okresie lepiej albo jak juz bedziesz plamic. A o dziecko sie mozesz starac bo to tylko oddzialowuje na flore w pochwie.

• aanusiaa Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to mnie pocieszyłaś w takim razie ;)
    dziękuję za odp. ;)

• aanusiaa Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze jedno pytanko.. zakończyłam już kurację Gynalginem i Provagiem, dostałam okresu następnego dnia.. teraz mam 5 dzień okresu i dostałam antybiotyk (Bioracef) od lekarza rodzinnego.. i chciałam zapytać, czy jeśli teraz będę brała Provag (jako probiotyk do antybiotyku, zapobiegawczo) a za 2 dni wezmę pierwszą tabletkę Lactovaginalu to będzie w porządku? Chodzi mi o połączenie Provagu z Lactovaginalem konkretnie..

• mar Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    provag i lactovaginal to jest to samo (paleczki kwasu mlekowego - naturalna flora bakteryjna pochwy) - z tym że lactovaginal jest dopochwowo a provag doustnie ;) ja jak chcę osiągnąć dobry efekt to łączę je

• vanessa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    provag i lactovaginal to jest to samo (paleczki kwasu mlekowego - naturalna flora bakteryjna pochwy) - z tym że lactovaginal jest dopochwowo a provag doustnie ;) ja jak chcę osiągnąć dobry efekt to łączę je
    Pozwolę sobie odrobinę sprostować :) Generalnie to to samo ale ProVag zawiera inne szczepy bakterii niż Lactovaginal i mój lekarz mówił że ProVag jest lepszy bo zawiera szczepy bakterii polskich kobiet a Lactovaginal europejskich (czy jakoś tak) i zatem lactovaginal nie każdej kobiecie pomaga. Dopochwowym odpowiednikiem ProVagu jest InVag oboje zawierają takie same szczepy bakterii.
    Coś w tym jest bo dawniej stosowałam lactovaginal i zużyła kilkanaście a może kilkadziesiąt opakowań a infekcja powracała po leczeniu a po ProVagu i InVagu nie mam infekcji :)
    Ale nie twierdzę że Lactovaginal nikomu ale jeżeli nie pomoże warto spróbować i InVagiem :)

Miska _a lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • aanusiaa Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam za odpowiedzi :)
    czyli bez ryzyka mogę brać i jedno i drugie ;)
    a czy orientujecie się, jeśli zacznę brać jutro antybiotyk, skończę go brać 11 listopada, a dni płodne wypadają mi mniej więcej na 17-20 listopada, to mogę w pełni korzystać z "tych" dni i starać się o maleństwo, bez żadnych komplikacji po antybiotyku?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ