X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania/ odstawienie tabletek
Odpowiedz

Starania/ odstawienie tabletek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wika204 Nowa

Wysłany: 4 czerwca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    3 lata brałam tabletki belara. Stwierdziłam, że czas odstawić i może zacząć starać się o bobo. 12 maja dostałam krwawienia z odstawienia i po 7 dniach już nie rozpoczynałam nowego opakowania. Tulilam się z moim chłopakiem 15 i 16 mają, @ skonczyla się 15 mają. @ powinnam dostać 3 czerwca, lecz nadal jej nie mam. Zrobiłam dzisiaj rano test, negatyw. Za to mam kleisty galaretowaty przezroczysty sluz.
    Podpowiedzcie co robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 18:50

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika204 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    3 lata brałam tabletki belara. Stwierdziłam, że czas odstawić i może zacząć starać się o bobo. 12 maja dostałam krwawienia z odstawienia i po 7 dniach już nie rozpoczynałam nowego opakowania. Tulilam się z moim chłopakiem 15 i 16 mają, @ skonczyla się 15 mają. @ powinnam dostać 3 czerwca, lecz nadal jej nie mam. Zrobiłam dzisiaj rano test, negatyw. Za to mam kleisty galaretowaty przezroczysty sluz.
    Podpowiedzcie co robić
    Przede wszystkim przejść się do ginekologa i zobaczyć czy się zbiera na owulację albo Czy owulacja była. Biorąc przez 3 lata tabletki antykoncepcyjne wyciszyłaś swoje jajniki i nie jest powiedziane że teraz też będziesz miała cykle 28 dni.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoje cykle mogły się wydłużyć-ja tak miałam po 5 latach brania tabletek. Polecam najpierw zrobić monitoring i badania hormonalne :)

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 prenatalne 🙏🏽
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Twoje cykle mogły się wydłużyć-ja tak miałam po 5 latach brania tabletek. Polecam najpierw zrobić monitoring i badania hormonalne :)

A ile to znaczy wydłużyły? Mój ostatni trwa już 44dni, wcześniej miałam jakieś plamienie trzy dni po 22 dniach od normalnego okresu (pierwszy zwyczajny okres po odstawieniu). Nie jestem w ciąży, zrobiłam kilka testów ciążowych bo może że względu na taki długi cykl przegapiłam owulację. Umówiłam się na konsultacje do lekarza, ale dopiero pod koniec sierpnia i czekam :(

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz dac czas organizmowi na wyregulowanie się, musi wrócić do swojego naturalnego cyklu. U mnie trwało to 3 cykle po odstawieniu anty, krwawienia miałam tyle o ile, wręcz mozna nazwać to plamieniami, dopiero 3 okres przyszedł normalny. Oprócz tego pierwsze 2 cykle były bezowulacyjne, dopiero w 3 pojawiła się owulacja. Każdy organizm jest inny, jeden będzie potrzebował więcej czasu, inny mniej, niemniej trzeba mu dac czas na powrót do swojego naturalnego funkcjonowania 😊 dodam, ze ja nie robiłam żadnych badań, po prostu postanowiłam poczekać kilka miesięcy na regulacje, robiłam testy owulacyjne i w pierwszym cyklu kiedy pojawiła się owulacja zaszłam w ciąże 😊 także daj sobie chwile, leć do lekarza lub rób testy owu na sprawdzenie i trzymam kciuki za owocne starania!

preg.png
  • Kalinowemarzenie Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 9 lat tabletki aha i cykl normowal mi się półtora roku, miałam cykle nawet 60 dniowe.

10 mcy starań > córeczka 10.2022
    Staramy się od lipca 2023 o drugie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ