Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania/ odstawienie tabletek
Odpowiedz

Starania/ odstawienie tabletek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wika204 Nowa

Wysłany: 4 czerwca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    3 lata brałam tabletki belara. Stwierdziłam, że czas odstawić i może zacząć starać się o bobo. 12 maja dostałam krwawienia z odstawienia i po 7 dniach już nie rozpoczynałam nowego opakowania. Tulilam się z moim chłopakiem 15 i 16 mają, @ skonczyla się 15 mają. @ powinnam dostać 3 czerwca, lecz nadal jej nie mam. Zrobiłam dzisiaj rano test, negatyw. Za to mam kleisty galaretowaty przezroczysty sluz.
    Podpowiedzcie co robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 18:50

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika204 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    3 lata brałam tabletki belara. Stwierdziłam, że czas odstawić i może zacząć starać się o bobo. 12 maja dostałam krwawienia z odstawienia i po 7 dniach już nie rozpoczynałam nowego opakowania. Tulilam się z moim chłopakiem 15 i 16 mają, @ skonczyla się 15 mają. @ powinnam dostać 3 czerwca, lecz nadal jej nie mam. Zrobiłam dzisiaj rano test, negatyw. Za to mam kleisty galaretowaty przezroczysty sluz.
    Podpowiedzcie co robić
    Przede wszystkim przejść się do ginekologa i zobaczyć czy się zbiera na owulację albo Czy owulacja była. Biorąc przez 3 lata tabletki antykoncepcyjne wyciszyłaś swoje jajniki i nie jest powiedziane że teraz też będziesz miała cykle 28 dni.

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoje cykle mogły się wydłużyć-ja tak miałam po 5 latach brania tabletek. Polecam najpierw zrobić monitoring i badania hormonalne :)

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    preg.png
  • Basiakla Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Twoje cykle mogły się wydłużyć-ja tak miałam po 5 latach brania tabletek. Polecam najpierw zrobić monitoring i badania hormonalne :)

A ile to znaczy wydłużyły? Mój ostatni trwa już 44dni, wcześniej miałam jakieś plamienie trzy dni po 22 dniach od normalnego okresu (pierwszy zwyczajny okres po odstawieniu). Nie jestem w ciąży, zrobiłam kilka testów ciążowych bo może że względu na taki długi cykl przegapiłam owulację. Umówiłam się na konsultacje do lekarza, ale dopiero pod koniec sierpnia i czekam :(

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz dac czas organizmowi na wyregulowanie się, musi wrócić do swojego naturalnego cyklu. U mnie trwało to 3 cykle po odstawieniu anty, krwawienia miałam tyle o ile, wręcz mozna nazwać to plamieniami, dopiero 3 okres przyszedł normalny. Oprócz tego pierwsze 2 cykle były bezowulacyjne, dopiero w 3 pojawiła się owulacja. Każdy organizm jest inny, jeden będzie potrzebował więcej czasu, inny mniej, niemniej trzeba mu dac czas na powrót do swojego naturalnego funkcjonowania 😊 dodam, ze ja nie robiłam żadnych badań, po prostu postanowiłam poczekać kilka miesięcy na regulacje, robiłam testy owulacyjne i w pierwszym cyklu kiedy pojawiła się owulacja zaszłam w ciąże 😊 także daj sobie chwile, leć do lekarza lub rób testy owu na sprawdzenie i trzymam kciuki za owocne starania!

preg.png
  • Kalinowemarzenie Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 9 lat tabletki aha i cykl normowal mi się półtora roku, miałam cykle nawet 60 dniowe.

10 mcy starań > córeczka 10.2022
    Staramy się od lipca 2023 o drugie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ