X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania po SONO Hsg
Odpowiedz

Starania po SONO Hsg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺

Czy którejś z Was udało się zajść w ciążę po badaniu SONO HSG? Czy komuś to pomogło?

Ja w tym cyklu (9 d.c) miałam sono i wykazało 2 drożne jajowody - lewy od razu drożny a prawy po podaniu kontrastu z większym ciśnieniem. Jestem ciekawa czy to może pomóc 😌 gin mi powiedział że czasem to powoduje ze zaskoczy, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń ☺

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Cześć dziewczyny ☺

Czy którejś z Was udało się zajść w ciążę po badaniu SONO HSG? Czy komuś to pomogło?

Ja w tym cyklu (9 d.c) miałam sono i wykazało 2 drożne jajowody - lewy od razu drożny a prawy po podaniu kontrastu z większym ciśnieniem. Jestem ciekawa czy to może pomóc 😌 gin mi powiedział że czasem to powoduje ze zaskoczy, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń ☺

Mi się udało, ale po sHSG 😉 sono miałam w sierpniu, po nim nic, później we wrześniu sHSG i w cyklu październikowym się udało. 😉 dołożyłam dodatkowo po sHSG jeszcze plastry z borowiny i myślę, że wszystko się złożyło w całość. 🐣

Kirra lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam sono HSG na koniec kwietnia 2022. Oba jajowody drożne. Usłyszałam wtedy, że wszystko wygląda podręcznikowo i że szanse na ⏸️po zabiegu są znacząco wyższe, zwłaszcza przez pierwsze 3 cykle. Udało się dopiero w listopadzie, więc nie sądzę, żeby miało to jeszcze jakikolwiek związek z zabiegiem 🤷‍♀️ Powiem jedno - uważaj, żeby się przesadnie nie nastawiać w głowie. Ja po zabiegu miałam mega zastrzyk pozytywnej energii, motywacji, a potem byłam niestety mocno zawiedziona, kiedy przez kolejne cykle znowu się nie udawało. Trzeba wierzyć zawsze, oczywiście, ale moim zdaniem - bez względu na równolegle toczącą się diagnostykę. Ona niestety nie zawsze czyni cuda.
    Powodzenia! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 15:42

Kirra lubi tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Ja miałam sono HSG na koniec kwietnia 2022. Oba jajowody drożne. Usłyszałam wtedy, że wszystko wygląda podręcznikowo i że szanse na ⏸️po zabiegu są znacząco wyższe, zwłaszcza przez pierwsze 3 cykle. Udało się dopiero w listopadzie, więc nie sądzę, żeby miało to jeszcze jakikolwiek związek z zabiegiem 🤷‍♀️ Powiem jedno - uważaj, żeby się przesadnie nie nastawiać w głowie. Ja po zabiegu miałam mega zastrzyk pozytywnej energii, motywacji, a potem byłam niestety mocno zawiedziona, kiedy przez kolejne cykle znowu się nie udawało. Trzeba wierzyć zawsze, oczywiście, ale moim zdaniem - bez względu na równolegle toczącą się diagnostykę. Ona niestety nie zawsze czyni cuda.
    Powodzenia! ❤️
    Dobrze, że o tym piszesz. Ja miałam HSG (nie sono) w kwietniu. Niepotrzebnie naczytałam się szczęśliwych historii, gdzie w większości przypadków zaskoczyło właśnie w cyklu z drożnością. Miałam przez to w sobie więcej nadziei niż zazwyczaj, a później trochę zabolało, gdy okazało się, że znowu nie wyszło. Dlatego tak jak WNM polecam podchodzić do tego z dystansem. WNM, Twoja historia niezmiennie dodaje mi nadziei ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 16:13

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ