Starania po SONO Hsg
-
Cześć dziewczyny ☺
Czy którejś z Was udało się zajść w ciążę po badaniu SONO HSG? Czy komuś to pomogło?
Ja w tym cyklu (9 d.c) miałam sono i wykazało 2 drożne jajowody - lewy od razu drożny a prawy po podaniu kontrastu z większym ciśnieniem. Jestem ciekawa czy to może pomóc 😌 gin mi powiedział że czasem to powoduje ze zaskoczy, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń ☺🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Cześć dziewczyny ☺
Czy którejś z Was udało się zajść w ciążę po badaniu SONO HSG? Czy komuś to pomogło?
Ja w tym cyklu (9 d.c) miałam sono i wykazało 2 drożne jajowody - lewy od razu drożny a prawy po podaniu kontrastu z większym ciśnieniem. Jestem ciekawa czy to może pomóc 😌 gin mi powiedział że czasem to powoduje ze zaskoczy, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń ☺
Mi się udało, ale po sHSG 😉 sono miałam w sierpniu, po nim nic, później we wrześniu sHSG i w cyklu październikowym się udało. 😉 dołożyłam dodatkowo po sHSG jeszcze plastry z borowiny i myślę, że wszystko się złożyło w całość. 🐣Kirra lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Ja miałam sono HSG na koniec kwietnia 2022. Oba jajowody drożne. Usłyszałam wtedy, że wszystko wygląda podręcznikowo i że szanse na ⏸️po zabiegu są znacząco wyższe, zwłaszcza przez pierwsze 3 cykle. Udało się dopiero w listopadzie, więc nie sądzę, żeby miało to jeszcze jakikolwiek związek z zabiegiem 🤷♀️ Powiem jedno - uważaj, żeby się przesadnie nie nastawiać w głowie. Ja po zabiegu miałam mega zastrzyk pozytywnej energii, motywacji, a potem byłam niestety mocno zawiedziona, kiedy przez kolejne cykle znowu się nie udawało. Trzeba wierzyć zawsze, oczywiście, ale moim zdaniem - bez względu na równolegle toczącą się diagnostykę. Ona niestety nie zawsze czyni cuda.
Powodzenia! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 15:42
Kirra lubi tę wiadomość
-
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Ja miałam sono HSG na koniec kwietnia 2022. Oba jajowody drożne. Usłyszałam wtedy, że wszystko wygląda podręcznikowo i że szanse na ⏸️po zabiegu są znacząco wyższe, zwłaszcza przez pierwsze 3 cykle. Udało się dopiero w listopadzie, więc nie sądzę, żeby miało to jeszcze jakikolwiek związek z zabiegiem 🤷♀️ Powiem jedno - uważaj, żeby się przesadnie nie nastawiać w głowie. Ja po zabiegu miałam mega zastrzyk pozytywnej energii, motywacji, a potem byłam niestety mocno zawiedziona, kiedy przez kolejne cykle znowu się nie udawało. Trzeba wierzyć zawsze, oczywiście, ale moim zdaniem - bez względu na równolegle toczącą się diagnostykę. Ona niestety nie zawsze czyni cuda.
Powodzenia! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 16:13
Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -